Акция "Светлина"
Модератор: Общи модератори
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Modulo написа:bouncer написа:Зиманата гуме има по-добри показатели от летната САМО И ЕДИНСТВЕНО на сняг!!! при всички други случаи е с по-лоши показатели.
Всъщност това са пълни глупости. Снега е друга тема. Набий спирачка при -5 градуса с добра зимна и добра лятна гума и ще видиш, че вече лятната за нищо не става. Нещо повече - в упътването на някой автомобили пише, че движението с летни гуми и висока скорост при под 7 градуса може да доведе до трайно увреждане на летните гуми.
Ако сте гледали тестове (например в Auto Build) лятната гума винаги се представя по добре на сухо и мокро, дори и при ниски температури. Но разликата наистина е на сняг и лед. Там сцеплението на лятната гума е в пъти по малко. Сметката е проста - на сухо и мокро влошени характеристики с 15-20% но на сняг и лед подобрение над 300% ето откъде идва препоръката за зимни гуми през зимата. А и да не забравяме че това са показатели на чисто нови гуми. Затова често личната преценка не винаги е много обективна. Четейки форума ми се струва, че не са много колегите (особенно със 17 цоловите джанти), които си купуват нови летни гуми.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
tsb_bg написа:Space написа:tsb, бате има актове и актове ... и аз съм с 2 точки, ама я имам 2 смислени акта, я не ..И да ги има ще са за няква мършава превишена скорост и то много преди промените в закона ..
Верно е, че има актове и актове
Но ако приемем, че колегата се е сдобил с тях за 6 години това прави всеки 2-ри месец акт![]()
А като се има предвид, че доста често се минава само с фиш, а понякога и без фиш и че не се забелязва всяко нарушение (освен ако не караш катаджията с теб) как кара колегата
я ела в Плевен... гарантирам че за 2 месеца ще ти вземат книжката барабар с акта за раждане...
такива мърши няма никъде просто

пише ми акт във 2 часа през ноща във най пустия квартал в града понеже съм спрял пред нон стопа да си купя цигари... пътя беше 4 лентов... той ми пише акт "паркирал на платното за движение като създава предпоставка за ПТП с МПС" при положение че автомобила ми беше запален... на фарове... до тротоара...
а и нямаше знак че е забранено спирането или паркирането...
но понеже те решиха че понеже карам БМВ на големи джанти явно имам пари и ще могат да си вземат някой лев от мен... е не успяха

такива случаи в Плевен с лопатата да ги ринеш

Ogi написа:... понеже те решиха че понеже карам БМВ на големи джанти явно имам пари и ще могат да си вземат някой лев от мен...
Тук съм съгласен с теб, защото и аз и зсеки от нас предполагам се е сблъсквал с такива ситуации.
Но ти все пак казваш, че не си платил (ако си прав независимо от разправиите акта може да се обжалва), а и все пак не ти се случват подобни екшъни през месец

Лошото е, че системата ни принуди вместо да си търсим правата и да се разправяме, да махнем с ръка и "мамата" и толкова - и така до следващия път
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
tsb_bg написа:Ogi написа:... понеже те решиха че понеже карам БМВ на големи джанти явно имам пари и ще могат да си вземат някой лев от мен...
Тук съм съгласен с теб, защото и аз и зсеки от нас предполагам се е сблъсквал с такива ситуации.
Но ти все пак казваш, че не си платил (ако си прав независимо от разправиите акта може да се обжалва), а и все пак не ти се случват подобни екшъни през месец![]()
Лошото е, че системата ни принуди вместо да си търсим правата и да се разправяме, да махнем с ръка и "мамата" и толкова - и така до следващия път
забелязал съм че като напиша възражение нищо не става... единствения вариант е да обжалвам постановлението което вече е свързано с много разправии... в момента обжалвам за 3-ти път постановление... имам 3 дела заради тия актове а и не вярвам че ще ги спечела... просто наща система си е ***** мамата... и полицая си ти пише акта и ти се смее нагло в очите и ти вика "и да обжалваш все тая... ама ако те хвана после ще ти резна зелката с акт" и ти стоиш и гледаш и няма кво да направиш.. повярвай като Плевенските полицаи други няма такива по света... истории 1ОО мога да ти разкажа но няма смисъл