Пак разговори за партньорство Mercedes - BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 10 Сеп 2007, 16:49

2007, 15:01
Публикуване: 10.09.2007, 14:25

news.bg

BMW произвежда едни от най-добрите двигатели в автомобилния бизнес, така че не е голяма изненада, че шефът на Daimler - Дитер Цече - е отворен за съвместни разработки с базирания в Мюнхен конкурент.

Цече заяви в интервю, че е отворен за такова партньорство, стига то да има финансов смисъл. В разговор с журналист от Der Spiegel Цече даде пример с големия успех на Porsche Cayenne, който е задвижван от двигател на Фолксваген.

BMW не е единствената компания в списъка на възможните партньори. Според информацията на Шпигел, Daimler вече е в преговори с няколко други компании, но окончателно решение засега няма.

Цече заявява още, че засега няма планове за поглъщания или сливания.
Предполага се, че той е научил урока си от провала на сделката с Крайслер, който беше продаден на финансовия инвеститор Cerberus преди няколко месеца.

Според последните слухове BMW търси партньорство с Daimler за разработването на нов SUV, базиран на Mini, който да бъде разработван комбинирано с подобен размер off-road модел на A-класата на Mercedes.

Източник: automedia.bg

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Сеп 2007, 17:09

Съвместно ще работят по някаква SUX класа значи :mhihi:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Е30-ски

Мнение от Memphys » 10 Сеп 2007, 20:06

Е тва като идея е много тъпо - офроуд А-класа или Мини офроуд :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 10 Сеп 2007, 20:15

Аве те на могат са гледат ,коли ша прават заедно, много ма съмнява таа щуротия :roll: Тъпо е наистина да направат някъв идиотски хибрид.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Сеп 2007, 21:18

Aко му сложат различна от БМВ емблема не ме брига ако ще и кравешки лайна да продават 8)
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 10 Сеп 2007, 22:39

Е то ако искат да продават кравешки лайна определено ще им сложат емблемата на BMW, че не се продават лесно :mhihi: Супер са тъпи всички тия пСУВове да не говорим за такъв на базата на мини .

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 11 Сеп 2007, 5:02

http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ ... topic=5977
Тука пък, друго се споменава :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Сеп 2007, 7:44

Аве ще се хвърля кал и пясък, докато работата стане.
В смисъл: никой няма да е сигурен какво точно се случва, докато то не се случи. Отвсякъде ще ни приказват различни неща. Това е като когато продаваха крайслер. Имаше поне 10 обявени компании, които уж ще я купуват и веднага, щом се измрънка нечие име, вестниците го хващат и почват, 10 страници статия корпоративна история, 20 статии интервюта... Наводниха блумберг с купувачи на Крайслер, ей... И после - нищо.
Мен ако питате няма по - добро от джоин венчър между БМВ и Мерцедес. И двете имат какво да дадат.
Вероятно обаче да не стане. Именно заради острата конкуренция. Какво става после с новия модел? Показват на БМВ купувачите по-доброто от Мерцедес или на Мерцедес клиентите предимствата на БМВ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 12 Сеп 2007, 7:54

Те си играят на "кинти" а ние се чупим клавиатурите.
Време е двете велики марки, да създадът общо творение.
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Сеп 2007, 8:08

според мен двете марки не трябва да комерсиализират, защото са се доказали поотденло в луксозния клас.... съвместни проекти, кормерсиал, намаляване на цената води и до понижаване на качеството, само и само по-нормалния човечец да си купи мечтаната марка за малко пари... някак си ми се струва, че развалят дългогодишния си успех :roll:
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 12 Сеп 2007, 8:18

BMW_F1Team написа:http://www.mercedes-club-bg.com/forums/index.php?showtopic=5977

незнам колегите от мерцедес къде са го чели това, но в немските вестници навсякъде се писа, че след раздялата с крайслер, мерцедес търси сътрудничество с БМВ, а не обратното. Още повече че не е ставало още дума за отхвърляне на предложения от страна на МБ ;)

http://www.n-tv.de/823343.html

Става дума за правенето на новата А класа на МБ върху шаси на МИНИ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Сеп 2007, 10:36

CheGevara написа:
BMW_F1Team написа:http://www.mercedes-club-bg.com/forums/index.php?showtopic=5977

незнам колегите от мерцедес къде са го чели това, но в немските вестници навсякъде се писа, че след раздялата с крайслер, мерцедес търси сътрудничество с БМВ, а не обратното. Още повече че не е ставало още дума за отхвърляне на предложения от страна на МБ ;)

http://www.n-tv.de/823343.html

Става дума за правенето на новата А класа на МБ върху шаси на МИНИ.

Аве не е голям плюс и даже ме учудва, че за партньор за МБ пръчкомобила, известен с предно предаване, нещо каот срам в гамата на МБ са избрали баш БМВ, известни със задно.
Но както и да е.
Не лапайте много по вестниците. И БМВ е мъничък концерн в сравнение с Мерцедес, ако и да прави хубави автомобили. Мерцедес продължава да държи около 30% от Крайслер, над 10 от Мицубиши и от много други. Над 60% от продажбите на мерцедес в автосектора са товарни, и особено тежкотоварни автомобили. Мерцедес продължават да правят самолетни двигатели, а на вода са вече буквално лидери.
Така че евентуалното партньорство не е равнопоставено и това, което си чел, CheGevara, ако е вярно, вероятно означава интерес на Мерцедес към някаква разработка на БМВ, която да внедрят в СОБСТВЕН, а не съвместен продукт.
Макар че аз на вестници много не вярвам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 13 Сеп 2007, 8:30

D3BEP
Много,точно си напипал посоката. В бизнеса,ако не можеш да придобиеш едно Ноухау,то не ти остава или,да го откраднеш,и да те съдят,или да погълнеш конкуренцията.Не смятам,че това е идеята на МБ,но нищо не се знае,топката е у тях.
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

Назад към Основен Форум