Бъдещи промени в Закона по пътищата и малко статистика.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Iliikata » 01 Мар 2004, 1:06

Пак по този повод ето на какво попадам в утрешната преса:
Топим по телефон шофьори хулигани
Виновниците ще бъдат издирвани от КАТ

Според изследване на "Галъп", проведено миналата година, първенството по агресивно шофиране държат американците (80%). Със 75 на сто ги следват европейците. Руските шофьори пък признават, че 65 на сто от тях са проявявали агресия, но и също толкова са били жертва на подобно поведение. В страните от Евросъюза водачите най-често се оплакват, когато колегите им на пътя ги заслепяват с дългите светлини. В Русия пък най-много се ядосват от разменящите се псувни и ругатни.

СОФИЯ. Телефони, на които всеки може да сигнализира за шофьори хулигани, ще пусне КАТ до края на годината, научи "Стандарт". Дежурен служител на "Пътна полиция" ще приема съобщения за номера и модела на колите на агресивните водачи. Става въпрос за шофьори, които изпреварват неправилно, тормозят със светлини и клаксони колегите си и ругаят останалите участници в движението, обясниха катаджии.
Новите трицифрови номера ще приемат жалби денонощно. Хулигани на пътя ще бъдат викани в КАТ и наказвани съгласно закона. Другата мярка срещу агресивните шофьори е поставянето на камери на големите кръстовища. Те ще следят кога водачите ругаят или псуват колегите си. От 5 до 11 април тази година по инициатива на ООН в целия свят ще се проведе седмица за безопасност на движението под наслов "Агресивното поведение при управлението на МПС
Аз съм Speedster от Audi-форума:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 01 Мар 2004, 1:42

като знам к'ви са ни съдилищата и законите, никой няма да бъде осъден за такива наглед дребни нарушения. Никъде в закона не пише че е забранено да се псува. На какво основание ще го направят не ми е ясно. А мисля че за заснемането съм го казвал 100 пъти, но за неразбралите пак ще го кажа: По закон снимането на лице, неусведомено за това предварително е забранено. Ако Ви заснемат пък автомобила без шофьора, никога не могат да напишат глоба, защото не знаят кой е нарушителя. (говориме за нарушител, не за собственик). Вратички в закона има колкото в коридора за задни вратички в "Матрицата" :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 01 Мар 2004, 18:10

Момчета така като ви слушам скоро в ЕУ нема да влезем повярвайте ми ! Тук глобяват за неспазване на дистанция по аутобана а вие още колани неискате да слагате :yes:
Най-мразя да съм прав!!!

Предишна

Назад към Основен Форум