BMW в Румъния ..

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 05 Юли 2007, 18:45

THUNDER написа:Мдаа, собственика (г-н Schmidt ако не се лъжа...) е добре познато лице в системата на BMW, за което се носят всякакви слухове 8)

НО едно не може да се отрече :arrow: познава пазара си изключително добре и работи със страхотен размах, а думата "отстъпка" в дилърствата му била равносилна на богохулство :mhihi:

така е .. г-н Шмидт е собственика, друг дърпа конците на локалния пазар :winky: начина, по който работят се различава значително от начина тук. 3% отстъпка е голяма отстъпка! 5% се прави в изключително редки случаи! На мен ми направиха 7 за един Cooper S и това бе посрещнато с такъв респект в "учениците" ми, че чак не можах да схвана дали се бъзикат в първия момент. Шапка им свалям за професионализма и ми е кеф да работя с тях, защото са железни.

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 05 Юли 2007, 18:56

E forca de frumos,o sa vin 6iio
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mmorpg » 06 Юли 2007, 0:31

Turturelo написа:
mmorpg написа:
Turturelo написа:
Memphys написа:Е тва си е уникално прежижяване, дай боже всекиму
:bowdown: :bowdown: :bowdown:

разходете се и ги вижте ;) аз съм там през седмица по работа :winky: може да черпя кафе на румънска територия :D

Приятел къде се намира по-точно това?

ако идваш от българската граница и влезеш през средата на Букурещ, по пътя за Отопени е от лявата страна, точно срещу Баняса.

Така и предполагах. Мерси много. Малко проблем, че до Баняса ми е 40 мин. път, но пък хващам 783 от центъра и директно там ме кара.

Мерси ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 06 Юли 2007, 4:20

В една друга тема някой викаше че румънците били мишоци :mhihi:
като гледам какъв шоурум имат и то на бмв едва ли е така ;) наистина са направили нещо страхотно и смело мога да заявя че дори и тук в САЩ не съм виждал такъв шоурум :shock: евала
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Юли 2007, 8:06

magareto_yori написа:В една друга тема някой викаше че румънците били мишоци :mhihi:
като гледам какъв шоурум имат и то на бмв едва ли е така ;)

сега се замисли колко "запознати" пишат в този форум .. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 06 Юли 2007, 9:23

Turturelo написа:
magareto_yori написа:В една друга тема някой викаше че румънците били мишоци :mhihi:
като гледам какъв шоурум имат и то на бмв едва ли е така ;)

сега се замисли колко "запознати" пишат в този форум .. :mhihi:

Нашите потребители са написали 492815 мнения
Имаме 9227 регистрирани потребители
към момента

Според мен 1-2% в добрия случай са компитентни и е съвсем нормално!
Ако всички биха били от знаещите то не би имало нужда от
Product & Driver Trainer-и ;) :mhihi:
Последна промяна Tod на 06 Юли 2007, 10:03, променена общо 1 път
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 06 Юли 2007, 9:42

Е нормално е да имат такъв шоурум, колко е голяма България, колко е голяма Румъния? Ясно е че тук никога няма да има толкова голямо представителство, просто защото пазара е доста по малък. И тая сграда въобще не е критерий колко са напред ръмънците 8)

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 06 Юли 2007, 16:43

kal написа:. И тая сграда въобще не е критерий колко са напред ръмънците 8)
Да но те имат много такива сгради и колкото и да ми е неприятно да го призная са една идея по-напред от нас,безработицата е минимална и дори чух че имали недостиг на работници в стройтелството,но май се отклоних много.....
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Юли 2007, 18:02

kal написа:Е нормално е да имат такъв шоурум, колко е голяма България, колко е голяма Румъния? Ясно е че тук никога няма да има толкова голямо представителство, просто защото пазара е доста по малък. И тая сграда въобще не е критерий колко са напред ръмънците 8)

наистина сградата не е критерии..
Как би обяснил факта, че току-що започнал продавач в BMW Romania може да си позволи да си купи 1 Series и да го изплаща без да отива цялата му заплата. Понеже правя обучение на новите им продавачи виждам какво карат келеши на 23-25 години. Единият пич миналата седмица си купи чисто нов Ford Focus. Имал хубава работа и било време да замени "стария" си Golf IV 1.9TDI (на 80 000км!!!) с нова кола - колко от хората в България на възраст 23-25 г. с прилична работа могат въобще да влязат в шоурум, на която и да е марка тук? Напреднал продавач в BMW Румъния може без проблем да си купи 320d. Я направи едно кръгче по дилърите в България и ги питай дали въобще могат да си помислят за нещо подобно?! Аз ще ти спестя разходката - не могат! Истината е, че в Букурещ няма да видите кошниците по улиците, които се движдат в София. Стандарта им е много по-висок от нашия и получават доста повече пари. Та затова са навързани нещата. Автомобилният пазар им е много по развит и затова инвестиция като тази е абсолютно оправдана. Това, което гледате по телевизията, че България е Румъния са на едно ниво може би е вярно, ако сравните Калипетрово с Домну_Патраскуво. Букурещ може да е малко по-голяма от София, но нивото е коренно различно. Даже най-травиалните сравнения - автобуси на градския транспорт - чисто нови Mercedes-и vs. нашите дараци, полицейски автомобили - новички Passat-и комби vs. нашите Astri-чки. Бизнес сгради - нищо общо! Правиха кръг на GT автомобилния шампионат по улиците на Букурещ преди месец (Lambo-та, Porsche GT2, GT3, Viper-и, всички заподозрени). Тук докараха една дръглива формулка и това бе събитието на следващите 3 години. Та така .. Няма да казвам пред един огромен клуб в Букурещ (модното заведение там) какво се събира вечер .. като видях два Veyron-а, две Zondi (едната открита), едно Ford GT, три Porsche-та GT3, няколко Turbo-та, един Phantom, един Maybach 57S, сигурно 10 Ferrari-та (включително Enzo), 4 SLR-а спрени един след друг .. исках ритуално да се самоубия посредата .. и това е през вечер.

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 06 Юли 2007, 18:25

Тия румънците явно са дръпнали доста, защото когато аз бях там в нетолкова далечната 2004 година, друго освен предимно кошници тип дачия рядко се забелязваше... но все пак не съм бил там 1/2 година, за да съм абсолютно коректен, но това са мойте впечатления :)

Но хората си се развиват де...
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 07 Юли 2007, 0:05

екзотиките всеки ден са рядко срещани, но като цяло нивото на автопарка е предимно нови автомобили от среден клас. Нещо, което в нас просто не присъства .. това е заради законодателството, държавата мисли за автопарка си и има определени мерки против вноса на кошници. Тук е точно обратното, ако имаш пари за нов автомобил ще ти смъкнат кожата 20 пъти, защото си "богат", затова караме барутниците на Европа .. :evil:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Юли 2007, 7:32

Леле леле :shock: :shock:
Абе и Андро ЛандШарк ми беше разказвал ,че неотдавна е ходил в северната част на страната и е останал очарован ...
Но тоя автопар ,който изброи направо ме потресе ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 13 Юли 2007, 18:29

Ми кво се чудим,румънците не си съсипаха промишлеността като нас след падането на комунизма...може да произвеждат Дачия,ама им работят заводите нали?А у нас нищо не произвеждаме кажи-речи,вносът ни е в пъти по-голям от износа...даже и чушките и доматите взехме да ги внасяме...
Иначе за сградата - много е хубава като вид,а за съдържанието вътре - просто нямам думи! :shock: :shock: :shock: :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BigStorm » 13 Юли 2007, 23:38

Turturelo написа:
kal написа:Е нормално е да имат такъв шоурум, колко е голяма България, колко е голяма Румъния? Ясно е че тук никога няма да има толкова голямо представителство, просто защото пазара е доста по малък. И тая сграда въобще не е критерий колко са напред ръмънците 8)
...

наистина шоурум-а е мн хубав...аз все още нямам книжка, но съм ходил с баща ми един път в Букурещ и наистина там се карат само нови коли(и тук-там някоя стара Дачия)...само за полицейските коли не съм много съгласен защото аз видях само Дачии а все апк Астрите са по добри в това отношение ;)

Предишна

Назад към Основен Форум