ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 26 Май 2007, 4:59

Здравейте . Аз от 10 години карам ТИР но в Бьлгария това си е мька.Малко са хората който змаят че сьвремените камиони изкл. на 89 км. Като тръгна да изпреварвам на магистралата друг камион настигат ме некви газари и се почва свиркане,светкане и накрая ни изпреварва в аварйната лента. А там спряла една ИФА за щастие газара извади некви рефлекси и несе удари в ИФАта а отнесе мантинелата.По горе в коментарите един колега ни изкара едвали не убийци.Идва лято,трафика на магистрала ТРАКИЯ става голям,ако дам ляв мигач трябва да чакам поне 3 минути някои да се сети да ме пусне да изпреваря. В повечето случай някой пенсионер или турчин които се прибира от Европа.На пример в Германия,няма значение дали си с мерцедес или трабант давам ляв мигач и всеки ти дава път защото ако си с 20 тона и изгубиш скорост става по голямо задръстване. Трябвани малко култура в карането. Отвсяко дърво свирка не става и път време няма. И умната по пътищата. :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 30 Май 2007, 15:36

това за 89 километра не го знаех. Винаги съм се чудил защо едвам едвам се изпреварват.

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 30 Май 2007, 16:39

Даже е на 85 ограничението,а на 100 при автобусите.А сега при новите тахографи няма мърдане просто-караш с позволените км и това е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 30 Май 2007, 21:38

Ако караш с 89км/ч, с колко ли кара този пред теб, та ще го изпреварваш :roll: Дали неговото място е на магистралата? Редовно по магистралите в БГ има каращи с 50, каращи в локалното и т.н. BTW по немските магистрали има ли много Ифи :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 02 Юни 2007, 13:16

Даже е на 85 ограничението,а на 100 при автобусите.А сега при новите тахографи няма мърдане просто-караш с позволените км и това е. сега сам с по нов камион тахографа е пипан в турция и изключва на 100 км.

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 02 Юни 2007, 18:46

KENEDY написа:Даже е на 85 ограничението,а на 100 при автобусите.А сега при новите тахографи няма мърдане просто-караш с позволените км и това е. сега сам с по нов камион тахографа е пипан в турция и изключва на 100 км.
В АЕБТРИ СЕРВИЗА има ли тахошайби за тунинг тахографа?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 03 Юни 2007, 13:04

ти хубаво бараш тахографа а в чужбина като ти вземат шайбата и видят за колко време откъде си тръгнал докъде си стигнал и видят че си карал уж с 90 а си стигнал по рано???какво става тогава?
а направил ли си аварийно спиране от 100 до 0 с натоварено 25 тона да видиш как спира? :winky:

айде много тираджии тарикати се навъдиха пък после излизат по телевизиите "ами аз таковата ,аз оновата та ...."

баща ми е тираджия от 1975 година...има 3 катастрофи не по негова вина даже последната имаше и 3 жертви..2 деца и мъж...и то заради негов колега който карал с 100,някой го засякъл и умньото вместо да го удари да му ебе майката,влезнал в другото платно,ударил една кола с едно семейство челно и за 200-300 метра ги влачеше докато не спрял на баща ми тира,който чакал горкия спрял с аварийни и си казал "отче наш" около 3 пъти...да продължавам ли??имам още много примери да казвам ама не искам да излизам много офф топик...покрай ТИР-овете пораснах...знам работата,знам да карам :winky:

и до ден днешен нашия кара до 90 макар че пълни километража спокойно и има още мегдан (аз го пробвах :P )

става въпрос за Волво Ф12 385 к.с. с пълен ребилт преди 200.000 км,турбо от Ф16,нови дюзи и помпа...и естествено няма ограничител...

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 04 Юни 2007, 6:45

аз карам с 78км по пътищата защото имам норма на горивото. ако карам с 100 трябва да плащам нафта. а на шаибата си пише че си карал с 100км. като видя зор при изпреварване вдигам 100 . карам от 6 години само в българия тука се кара по кофти трудно се изпреварва по националната пътна мрежа, вече и ДАИ гледат за скороста. старая се да карам внимателно и се съобразям с колегите

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Re: ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ

Мнение от Burningparis » 10 Юни 2007, 0:05

interlagos написа:.... по улиците карат правоспособни хора и що годе виждащи а не ОЛИГОФРЕНИ. та молбата ми е към тези които не могат да карат а в същото време са активни у4астници в движението по пътищата: МОЛЯ ВИ НЕ НИ УБИВАЙТЕ И НИЕ СМЕ ХОРА КАТО ВАС макар и не такива селяци , ОМРЪЗНА МИ ДА УМИРАМ

http://www.vbox7.com/play:ef6df168
http://www.vbox7.com/play:7f3d3020

очевидната истина , колкото и да е жалка...

Потребител
Аватар

Мнение от KENEDY » 10 Юни 2007, 9:04

Първото клипче е в Румъния, техните кръстовища са кръгови и има ограничение 40 доста бързо е карал моториста за да се размаже така мотора.

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 10 Юни 2007, 11:06

Оня ден 08/06,под УНСС моторист беше се врезал в 280 и беше откъснал около 1/2 метър ламарина,нямаше го моториста незнам къв е бил изхода......дано не е фатален
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 2004г
Мечтае да кара: чисто нова Скания

Мнение от kris_j » 22 Юни 2007, 13:12

моето мнение по темата е следното ОГРОМЕН процент на возещи се на шофьорското място (не шофиращи, а возещи се) които предизвикват т.нар. по леки катастрофи - само главоболие и смачкани ламарини. Другата голяма група са от типа "аз знам и мога всичко" и "господ ми е приятел". За съжаление те са по опасните и предимно тях ги гледаме по новините. При тези 2 групи мисля че проблемът е че не мислят трезво за обстановката на пътя и най вече за тази която е около тях. Общтото е че няма как да проумеят че има и сруги участници в движението. :help: Моят баща на времето ми каза следното: Влезеш ли в ситуацията-излизане няма въпроса е да прецениш как да не влезеш!!! Нека да спомена и за останалата група - тази на примерните Шофьори (с главно Ш) - РЕСПЕКТ :bowdown: към която и аз лека-полека се присъединявам :D и накрая от мен - НЯМА НИЩТО СРАМНО В ТОВА ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА!!!
ВЕДНЪЖ BMW ВИНАГИ BMW
МРАЗЯ ДА ПИША
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sersem » 22 Юни 2007, 17:23

Бедна държава = изнервен народ + скапани пътища
скапани пътища + много автомобили + изнервени шофьори = рискови ситуации
Абе още много мога да измисля ама ме мързи :D

Ааа сетих се това в града с над 60 мааааксимум 80 ако на 200 метра радиус няма жива душа си е кандидатстване за затвора.
Предполагам всеки знае как дечицата си стоят спокойно на полянката и изведнъж едното подгонва другото, натам няма да обяснявам ама сетете се, че за вас крайната спирка е #

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 23 Юни 2007, 14:05

KENEDY написа:Здравейте . Аз от 10 години карам ТИР но в Бьлгария това си е мька.Малко са хората който змаят че сьвремените камиони изкл. на 89 км.

Евала, че го написа това.
Да, ТИР-овете имат прекъсвачи на 90 км./ч. Аз имам в момента добрата възможност да се возя често в ТИР из страната. Нагледала съм се на нервни шофьори, които със натискане на клаксона се опитват да те върнат обратно в средната лента, защото караш с "малка" скорост. Има и случаи обаче, в които прекъсвача се маха, тогава иди го изпревари такъв ТИР. Пердаши със 100-120 по магистралата, че и повече.

Най-пресен случай, на който бях свидетелка бе по пътя за Събора ни в Русе на магистрала Хемус, колоната я изпревариха не един, а два автовоза с румънска регистрация със скорост далеч над 140 км. в час. Сравнението иде от факта, че ние се движехме със 120. Егати кошмара. И само си представете, ако зад автовозите идеше някоя S Clasa Kompresor или някой друг самолет със 200, какво би могло да стане, ако тръгнеха автовозите да се прибират от крайна лява в средата и да се престроят между другите автомобили там. Мазало просто.
Да караш Peugeot е страст!

Предишна

Назад към Основен Форум