Някой парвил ли си е смтка колко пари дава на месец за БМВто
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Dimitar написа::D![]()
То и аз ако сега тръгна да си купувам BMW - малеее - много добре знам какво ще е - ама какво да се прави - млад бях, зелен и неопитен. А иначе моя "дебел Excel-ски" файл показва от Юни 2003 до сега - GRAND TOTAL = 4941,59 лв.
![]()
![]()
Баси .. направо дарвото бе човек ,какво толкова си сменял по колата

Dimitar написа::D![]()
То и аз ако сега тръгна да си купувам BMW - малеее - много добре знам какво ще е - ама какво да се прави - млад бях, зелен и неопитен. А иначе моя "дебел Excel-ски" файл показва от Юни 2003 до сега - GRAND TOTAL = 4941,59 лв.
![]()
![]()
малииии, направо ме изкърти с тази цифра, ти да не си я удрял тази кола и само за 'леки ремонтчета' си ги дал тез пари....
Направо гипсирах пред тази велика цифра....

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ами не ми се пише подробно да ви правя разбивка - но по-голямата част е малко след като я купих, а иначе от четири месеца само бензин наливам и това е. А иначе: Каско - 920 лв., 4 нови гуми - 600 лв., 2 пъти масло и маслен филтър, един път абсолютно всички филтри, цялото предно окачване + накладки - около 750 лв., разходите по регистрацията около 230 лв., аларма и т.н. Не са кой знае какви неща, просто дето се вика първоначално обслужване, но пък сега колата просто е перфектна и както споменах вече 4 месеца - само "pedal to the metal" (много ми хареса тая фраза, вече непомня кои я беше споменал във форума). За това време съм минал около 14000 км. което е около 1700 лв. само за бензин. Аз невиждам нищо чак толкова страшно. Просто като искаш да караш "КОЛА" трябва и да си я "гледкаш" както трябва.
И накрая - както казва GP-то на моята кола - "Т'ва е BMW ве еййй" - кой както иска да го разбира

И накрая - както казва GP-то на моята кола - "Т'ва е BMW ве еййй" - кой както иска да го разбира

каквато и кола да караш ще сменяш следното (особено в бг)
амортесьори
ябълковидни болтове
тампони
полуоски (ако имаш)
лагери (предни/задни)
ще трябва да притягаш клапаните (ако са такива)
разпределителен ремък (ако имаш)
почистване на карбуратор / инжекцион
ремъци
ръжда (китване/тн)
без да броиме гуми, спирачки, свещи, филтри, масло и тн. консумативи
никои не е казал че е евтино. много зависи как караш и колко наред искаш да ти е колата
амортесьори
ябълковидни болтове
тампони
полуоски (ако имаш)
лагери (предни/задни)
ще трябва да притягаш клапаните (ако са такива)
разпределителен ремък (ако имаш)
почистване на карбуратор / инжекцион
ремъци
ръжда (китване/тн)
без да броиме гуми, спирачки, свещи, филтри, масло и тн. консумативи
никои не е казал че е евтино. много зависи как караш и колко наред искаш да ти е колата

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Dimitar написа:Просто като искаш да караш "КОЛА" трябва и да си я "гледкаш" както трябва.
И накрая - както казва GP-то на моята кола - "Т'ва е BMW ве еййй" - кой както иска да го разбира![]()
![]()
Ей това е истината... ако искаш да получиш нещо от колата си или с други думи тя да ти даде нещо / а БМВ има какво да предложи на своя собственик/, то трябва и да дадеш за нея... така че тя да се чувства добре...
и както е казал някой ........... "Т'ва е BMW ве еййй"

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
tarantulata-320i написа:...и 200лв за две предни гуми
На БМВ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз от август до сега съм минал към 10 000км, разходи съответно доколкото си ги спомням- регистрация- 100- тина лв. Каско+ маркировка- 1450, Аларма- 100, Музика- 250 (уж временна за сега), пружини+тампони с работата- 280, амортесьори+ тампони с работата-450, задни дискове+ накладки и смяна- 300, водна помпа- 120, ремък- 23, комплект леви и десни шарнири със смяната- 270!! (тук явно яко го изядох), още един десен шарнир щото за 8-9000 даде фира единия- 30лв, термостат- 45, диагностика- 40, масло и филтри- 120 и два пъти реглаж към 60- 70лв общо май беше. Предно стъкло (ама това ще ми го платят от каското- 240) Ново гърне (незнам колко ще е) и chip tuning- 350лв are comming next week
Та общо някъде излиза към 4000лв ...
.. баси, май не трябваше да го смятам
)))

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2