Bmw M47 163кс лош сервиз и диагностика

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw e87 120d 163 hp 2006 automatic
Мечтае да кара: Bmw M серия

Bmw M47 163кс лош сервиз и диагностика

Мнение от Orlinar » 24 Май 2026, 11:51

Здравейте. Искам да споделя сагата си с колата и хвърлените пари за смяна на ненужни и скъпи части поради грешна диагностика и лош ремонт. Притежавам Бмв 1 2006 година, което си закупих от Германия. Много харесвам колата и съм грижлив собственик. Отидох в сервиз преди 2 години във Варна в която съм ходил и друг път за смяна масла, накладки. Занимават се и с двигатели. Имаше шум отпред. Майстора каза, демпферна шайба смяна. Добре, сменихме демпферната шайба. Но колата пак имаше странен шум отпред. Върнах се в сервиза и гледаха пак нищо не откриха. Скоро след това пак отидор за шума притеснен. Помислих че шайбата може да е дефектна нещо. Казаха ми за нова водна помпа, шайбата и претраквала. Смених и нея. Скоро след това алтернатора почна да дава грешки в електрониката, слаб ток. Върнах се в сервиза, там го свалиха и пратиха за рециклиране някъде. Колата се оправи с тока, но пак имаше шум отпред. При запалване присвирване, при даване и връщане на газ особено над 3000 оборота тракане. Карах така една година градско основно. Но бях сигурен че нещо още не е наред. Слушах другите бемвета с м47 не тракаха така както моята. Върнах се в сервиза и помолих майстора пак за преглед. Каза ми шайбата на климатичния компресор е хлабава, но не можел да я развие. Отидох в сервиз за климатици, майстора като я видя каза имаш метални стружки около ремъка и капачката на компресора е строшена от опити да бъде развита от моя майстор без да ми казва за това. Климатичния техник каза, този шум според него не е от компресора и ми подхвърли да не дадеш пари за нов компресор и пак да трака. Върнах се при моя майстор. Казах му , че съм ходил на климатици и има метални стружки под ремъка. На другия ден след прегледа той каза шума идва от ляво, най вероятно е компресора лагера му. Имал хлабина при почукване. Стружките били от ремъка който бил опирал в някаква тръба на климатика, която той наместил. Платих му даже 20 евро за прегледа. Отидох вече в сервиз за климатици където свалиха компресора. Имах оферта за подмяна на капачка лагер шайба труд 450 евро и 750 евро за нов. Реших да сложа нов Денсо с гаранция с надеждата да си реша проблема. Климатичния майстор каза, има една паразитна ролка ще ти в сменя и нея , не ми харесва, някой я мазал с грес. Посъветна ме да си сменя и обтегача с механизъма защото играел странно. Така с новия колиматик колата пак имаше същия шум. Бях разстроен много. Отидох и смених обтегача заедно с ремъка в друг сервиз. Стария обтега се ОКАЗА ПЪЛЕН С МЕТАЛНИ СТРУЖКИ!!!! Колата пак трака и с новия обтегач !!!! Особено при включване на климатика и газ над 3000 оборота същия шум който слушам от 2 години дори след всичко сменено и куп пари. Този майстор каза !! ШАЙБАТА ТИ НА АЛТЕРНАТОРА ТИ Е ТВЪРДА, А НЕ ИНЕРЦИОННА КАКВАТО ТРЯБВА ДА Е, МОЖЕ ДА ТИ РАЗБИЕ ДЕМПФЕРА. Проверих по рама и номер на частта. НАИСТИНА ИЗЛИЗА , ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ИНЕРЦИОННА ФЛАЙУИЛ, А НЕ ТВЪРДА. ШАЙБАТА МИ Е БЛОКИРАЛА, РЪЖДЯСАЛА И РАБОТИ ОТДАВНА КАТО ОБИКНОВЕННА ШАЙБА. ВИЖДА СЕ ДОРИ С ПРОСТО ОКО ОТВЪН В КАКВО СЪСТОЯНИЕ Е. С голяма тъга върнах спомените за рециклирания алтернатор при първия майстор. ДЕФЕКТНАТА ОРИГИНАЛНА ШАЙБА НА АЛТЕРНАТОРА Е СТАНАЛА ТВЪРДА И ПЪРВО МИ Е РАЗБИЛА ДЕМФЕРА!! АЛТЕРНАТОРА БЕШЕ РЕЦИКЛИРАН, БИЛ Е В РЪЦЕТЕ НА ПЪРВИЯ И КОЙТО ПРАВИ РЕЦИКЛАЖ. МОНТИРА СЕ ОБРАТНО СЪС СТАРАТА ПИВРЕДЕНА ШАЙБА. Но некадърния ми майстор не я забелязва !!! Сега чакам с нетърпение първия работен ден на 26.05.2026 да сменя проклетата твърда шайба на алтернатора . Стария обтегач беше почти разбит в стружки от удари в ограничителите си в отчаяни да опъва ремъка и компенсира вибрациите и ударите по ремъка от проклетата твърда шайба на динамото. Всичко това напрагя и всички нови части в ремъчното задвижване. КАЖЕТЕ МИ , ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ОТ ПЪРВИЯ ТЕХНИК, КОЙТО МИ ПРИЧИНИ ВСИЧКО ТОВА И ДАДОХ КУП ПАРИ И ОЩЕ СЪМ С ПРОБЛЕМ??? ЗАРАДИ НЕГОВАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ИЗХВЪРЛИХ ДОРИ РАБОТЕЩ КОМПРЕСОР, КОЙТО МОЖЕШЕ ДА ИЗКАРА ОЩЕ ГОДИНИ. Чувствам се финансово ощетен и ограбен след всичко преживяно. Мисля да отида и да му кажа всичко и да му напиша ревю дори в Гугал за некомпетентността му.

Потребител
Аватар
Кара: e60 530xd
Мечтае да кара: g30

Re: Bmw M47 163кс лош сервиз и диагностика

Мнение от Aleksandar.7 » 25 Май 2026, 0:05

Виж сега, наскоро, колега във форума беше написал, че има "механици" - такива които поправят и "сменявачи на части" - такива, които само сменят части. Та аз съм попадал и на двата типа. Отскоро ходя на ново място където майстора много ме съмнява, но работя с него понеже работи бързо, качествно що се отнася до самата работа по колата и ми е наблизо и нещото в което ме съмнява е ценообразуването му и авточастите, които мога да взимам през него. Та повечето пъти имам късмет, защото знам от до какво и е на колата и какво може да излезе. Случилото се на теб е лош късмет, честа случка е, особено ако не си толкова запознат с целия процес по ремонта. Мои приятели, които грам не се интересуват отиват в сервиза, казват им цена (най-често безбожна), дават парите и не ги интересуа какво и как се случва с колата което според мен е неправилно. За да избегна подобни случки ходя на три места, за преглед на състоянието на колата, що се отнася за ремонтите по нея. Така чувам няколко мнения, решения и предложерния и мога най-адекватно да си направя преценката.

Назад към Основен Форум