ПОМОЩ

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ПОМОЩ

Мнение от Cult Society » 10 Ное 2003, 9:31

Хора помагайте ........

Дадох колата на бащата да ходи из прованса за 2-3 дена..... :roll:
Всичко точно, ама да вземе да се запали един сноп кабели между седалките и съответно са "поизгорели" заедно с ръчната и пластмасата по нея, мокета и т.н.. Сега ми предстои да мина оглед пред Булинс и да видя какво ще пишат като щети. Въпроса ми е - знаете ли добър автотапицер??? застрахована е за 8,000лв - дали ще пишат нови седалки или ремонт???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 10 Ное 2003, 16:17

Най вероятно ще ти пишат ремонт,след което жална ти майка.
Един съвет от мене, разправяй се за всяко нещо докато тече огледа,после ще бъде късно.
И друг път съм казвал,че аз бях страшно недоволен от това което ми направиха по колата,да не говориме колко време им отнемат най обикновенни неща.
Другия проблем е,че съм чувал ,че не плащат добре ако минеш на тоя вариант,ма тва не мога да го твърдя със сигурност.
Късмет братле

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2003, 16:26

много внимателно гледаи какво е изгоряло като кабели и снопове.. електрическите проблеми са най-трудни за диагнозиране и за оправяне... ако ти не го видиш преди огледа- той също няма да го види и няма да го пише- иди после се разправяй...

също трябва да се разбере що се е запалила... щото сакатлъка може пак да стане след като оправиш всичко.. не разчитай че квото е причинило пожара е изгоряло и ще бъде сменено така или иначе- тая сметка е грешна...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 11 Ное 2003, 9:40

Мерси много за съветите - въпросния сноп кабели - около 25 броя е за задните стопове мигачи и т.н. , плюс централното....... по мое усмотрение бащата като е местил седалката е закачил и прекъснал някой кабел , защото колата се пали след като той спира и я заключва.......прдполагам че е бил някой от тия за централното.....и пожара е станал след като е сработило......щетите не са много , но е грозна картинака :cry: :cry: :cry:

значи седалките са с подбедреници - и двете са изгорели,лоста за ръчната спирачка се е постопила доста, както и пластмасата под нея. На мокета има дупка......Мисля че е поправимо, и то с не кой знае колко усилия.....Най трудно ще е с седалките - най вече заради плата - доколкото знам взимат от гърба на седалките или от задните ама не знам дали ще стигне........Надявам се да попадна на добър тапицер и да измисли оптимален вариант и да стане добре.....
Иначе това колко ще плати Булинс - бог знае колко....... колкото - толкова........
Яд ме е защото си купих колата с желание и точно я стегнах за зимата ......... и сега това.........
В такива случаи си припомням следната поговорка:

КОГАТО ЖИВОТА ВИ ПОДНЕСЕ ЛИМОН, НАПРАВЕТЕ СИ ЛИМОНАДА:):):)

Надявам се да не ви се случват такива неща:)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

щети и плащане в Булинс

Мнение от Penchev » 11 Ное 2003, 10:16

Абе на мене ми се струва че прилично плащат :arrow: на мене за одрана задна вежда и спукана броня (като на веждата имаше само едно малко место дето е паднала боята а бронята имаше една пукнатина само точно на завоя отзад) ми дадоха 104 лв! А колата ми е оценена на 4000 лв.
А каква ти е точно колата?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 11 Ное 2003, 13:48

СЕАТ Кордоба 1.8 16в '96 г с двуврата.........има 4-5 такива в БГ

Дано да си прав - мисля че тапицера поне 200 лв ще отнесе:):):)

А и другото.......абе то има доста разлики с Ибиза и Кордоба 4вр......

:roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Ное 2003, 17:02

Ако избереш еспертна оценка, в БУЛИНС плащат по следната схема: цените на частите за смяна, редуцирани с коефициент на овехтяване (в зависимост на колко години е колата). За труда взимат предвид часовите ставки на Тандер (сервиза в Бояна). Моя съвет е да дадеш колата те да я оправят в техен сервиз, иначе е голямо набутване, защото ще ти платят всичко като за части втора употреба. Ако няма такъв вариант, изчакай да ти направят оценката и тогава се вмествай в парите, които ти дадат.

тапицера поне 200 лв ще отнесе

За 200 лева можеш да намерия цяла седалка, а ако имаш късмет ще е със същата тапицерия. Не е задължително да е от Кордоба, от двуврата Ибиза също трябва да стане, както и описаните изгорели неща. Разликите между двата модела са само в задната част, стига да са произведени възможно най-близо във времето, тъй като 96-97-ма започнаха през няколко месеца да променят интериора преди фейслифта на купето през 99-та. Успех :!: :wink:
Never mistake motion for action...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Ное 2003, 17:29

Една приятелка си остави колата в техния сервиз.... мила майко за леко подгъната врата близо месец :!: Аз като гледам к'во е на опашката на касата за изплащане на щетите се плаша какво им е в техния сервиз :arrow: пък и не знам дали ще ти оправят колата като хората, така както ти би си я направил другаде :arrow: Ако някой е минал през тази процедура да каже щото и на мене ми е интересно :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 11 Ное 2003, 18:00

Ако беше калник или броня - щях да им я оставя - тук има изгорели снопове кабели - ако изгорят нещо знаеш ли каква разправия ще има....Хубаво няма да си взема колата (ще откажа да я приема) и така ще съм без кола цяла зима.........

Освен това - каква е гаранцията че ще сменят седалките а няма да лепнат от първата Ибиза, Кордоба............. и с сигурност няма да са Рекаро кат на мойта.

НЕ са същите седалките - на мойте си пише SX ......... които са си само на Купе :roll: - не знам как да постна снимка иначе мога да ги покажа

Ако някои знае ударена Кордоба Ибиза 95-98 г нека каже:)

[/img]

Назад към Основен Форум