Ùå ñè êóïóâàì 525òäñ è èìàì ñëåäíèÿ ïðîáëåì...
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ùå ñè êóïóâàì 525òäñ è èìàì ñëåäíèÿ ïðîáëåì...
çíà÷è èñòîðèÿòà å äúëãà, íî ïðàâÿ áàðòåð è ùå âçèìàì âúïðîñíàòà Å34-êà.  ìîìåíòà èìà òðè íàëè÷íè è åñòåñòâåíî ìíîãî ìå èíòåðåñóâà êîÿ îò òÿõ ùå å íàé-÷èòàâà??
Çà ñúæàëåíèå ñå îêàçà, ÷å â Äàðó êàð çàïèñâàò çà äèàãíîñòèêà îò äðóãèÿ âòîðíèê íàòàòúê, à òîâà õèè÷ è íå ìå óñòðîéâà êàêòî ðàçáèðàòå, òúé êàòî ñúì äîñòà íåòúðïåëèâ äà ïðîâåðÿ âñè÷êèòå ïðèêàçêè çà ÁÌÂ.. (â ìîìåíòà ñúì ñ áåíö
)
Îñâåí, ÷å âïîñëåäñòâèå ùå âè òîðìîçÿ çà ìàëñà, ÷àñòè è êàêâîòî ñå ñåòèòå, â ìîìåíòà ìè å íàé-âàæíî ñåðâèç êúäåòî ìîãàò äà íàïðàâÿò òàÿ äèàãíîñòèêà.. ùîòî ñàì îêîìïðåñèÿ äà ñè èçìåðÿ.. ÎÑâåí òîâà íå ñå çíàå êîé å ïîääúðæàë êîëàòà - à ïðè ëèãàâùèíè çíàåòå êàêâî ñòàâà ñ òóðáîòî è ãëàâàòà ïðè òåçè ìîäåëè..
Íÿêîé õåëï ìîëÿ??
(âðúçêè â Äàðó êàð ìàé ìíîãî ùå ïîìîãíàò àìà..)
Çà ñúæàëåíèå ñå îêàçà, ÷å â Äàðó êàð çàïèñâàò çà äèàãíîñòèêà îò äðóãèÿ âòîðíèê íàòàòúê, à òîâà õèè÷ è íå ìå óñòðîéâà êàêòî ðàçáèðàòå, òúé êàòî ñúì äîñòà íåòúðïåëèâ äà ïðîâåðÿ âñè÷êèòå ïðèêàçêè çà ÁÌÂ.. (â ìîìåíòà ñúì ñ áåíö

Îñâåí, ÷å âïîñëåäñòâèå ùå âè òîðìîçÿ çà ìàëñà, ÷àñòè è êàêâîòî ñå ñåòèòå, â ìîìåíòà ìè å íàé-âàæíî ñåðâèç êúäåòî ìîãàò äà íàïðàâÿò òàÿ äèàãíîñòèêà.. ùîòî ñàì îêîìïðåñèÿ äà ñè èçìåðÿ.. ÎÑâåí òîâà íå ñå çíàå êîé å ïîääúðæàë êîëàòà - à ïðè ëèãàâùèíè çíàåòå êàêâî ñòàâà ñ òóðáîòî è ãëàâàòà ïðè òåçè ìîäåëè..
Íÿêîé õåëï ìîëÿ??

(âðúçêè â Äàðó êàð ìàé ìíîãî ùå ïîìîãíàò àìà..)
Àìè îáúðíàõ ñå
Petar написа:Çà äèàãíîñòèêà íà äâèãàòåëÿ è ãîðèâíàòà óðåäáà çàùî íå ñå îáúðíåø êúì Ñóïåð Äèçåë íà îêîëîâðúñòíîòî øîñå.
è ïîçíàé êàêâî - íå ìîæåëè äîðè êîìïðåñèÿòà äà ìè èçìåðÿò.. ìîæåëè äà âèäÿò õîäîâàòà ÷àñò, äà ïîñëóøàò äâèãàòåëÿ êàê å.. å òî òîâà ìîæå íàâñÿêúäå, äàæå è íà ìÿñòî äà ãî íàïðàâÿ

Îáàäèõ ñå è â Äóíåâ - òàì ìîãàò ä àìè ïðåìåðÿò êîìïðåñèÿòà.. êîåòî âñå ïàê å íåùî ïðåäâèä äðóãèòå, íàëè??
Åäèí îò âàøòå õîðà - èìà ñåðâèç â Îâ÷à êóïåë èëè òàì íÿêúäå - áàâàðåöà ìàé ñå âîäè òóê - ìè âèêà - çàäúëæèòåëíî â Äàðó êàð.. à àêî îòòàì ìå ìåòíàò íåùî?? äà ñå íàãëàñÿì ëè ñ ìèñúëòà, ÷å òàì è ñàìî òàì è çàäúëæèòåëíî äà ìèíà îòòàì èëè äà ìåðÿ êîìïðåñèÿòà? âñå ïàê àêî èìà íåùî ñ ãëàâàòà, òî ùå ñå âèäè ïðè òîÿ òåñò, íàëè?
Не съм много компетентен по БМВ дизелите, но ще се опитам да ти отговоря на базата на другите модели.
Някои от дефектите просто не могат да бъдат забелязани - дори и в сервиз. Например ако главата или блока са били спукани и са заварявани. Това можеш да го разбереш единствено ако видиш заварката, което често е просто невъзможно. Така че - покрити дефекти може да има всякакви.
Някой път собствениците отказват да дават колите си за дълбоки диагностики и имат право. Това не значи веднага, че колата е боклук. Може да означава, че собственика се е напатил от разни "сервизи", които не гарантират за работата си. Затова ако заведеш колата за диагностика в някой наистина качествен сервиз (Дару кар например), то поне собственка може по-лесно да се навие.
Относно диагностиката - според мен компресията не е лошо да се замери, да се чуе двигателя как пали на студено, и най-вече да се сравни вървенето с някоя "читава" кола от този модел - това последното е много показателно за колата и е добър тест.(стига да си намериш човек с такава кола да те повози)
Относно ДаруКар - Аз съм останал с впечатление, че момчетата съвестно подхождат към задачата - диагностика при продажба. Едва ли биха премълчали дефект, ако го открият. Лошите страни са - дълго се чака ред, понякога диагностират пълни глупости :-)
Много добре , че имаш избор - ориентирай се първо към тази , която върви най-пъргаво :-)
Някои от дефектите просто не могат да бъдат забелязани - дори и в сервиз. Например ако главата или блока са били спукани и са заварявани. Това можеш да го разбереш единствено ако видиш заварката, което често е просто невъзможно. Така че - покрити дефекти може да има всякакви.
Някой път собствениците отказват да дават колите си за дълбоки диагностики и имат право. Това не значи веднага, че колата е боклук. Може да означава, че собственика се е напатил от разни "сервизи", които не гарантират за работата си. Затова ако заведеш колата за диагностика в някой наистина качествен сервиз (Дару кар например), то поне собственка може по-лесно да се навие.
Относно диагностиката - според мен компресията не е лошо да се замери, да се чуе двигателя как пали на студено, и най-вече да се сравни вървенето с някоя "читава" кола от този модел - това последното е много показателно за колата и е добър тест.(стига да си намериш човек с такава кола да те повози)
Относно ДаруКар - Аз съм останал с впечатление, че момчетата съвестно подхождат към задачата - диагностика при продажба. Едва ли биха премълчали дефект, ако го открият. Лошите страни са - дълго се чака ред, понякога диагностират пълни глупости :-)
Много добре , че имаш избор - ориентирай се първо към тази , която върви най-пъргаво :-)
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
като купуваш скъпа кола подхождай с търпение, а аз родните стандарти кола за 10 000лв. си е скъпа...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
тъпо и ефикасно
Никой не може да познае какво е състоянието на колата, освен ако не е магьосник,мммда Да, хубаво е да видиш общото състояние на ходовата част и двигателя. Ето един телефон 088 / 328210 - Христо, това е един от диагностиците на Дару кар.
Моя съвет е:
1. От къде идва колата и какви документи има - забрави Италия
2. Гледай косвените белези - педали, скоростен лост, състояние на купе и по - конкретно седалката. багажник и други.
Просто и ефективно, според мен
Дано успееш
Моя съвет е:
1. От къде идва колата и какви документи има - забрави Италия
2. Гледай косвените белези - педали, скоростен лост, състояние на купе и по - конкретно седалката. багажник и други.
Просто и ефективно, според мен
Дано успееш
6 мнения
• Страница 1 от 1