BMW Удължена Гаранция
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: BMW Удължена Гаранция
Системата работи по следния начин: вкарва се шаси на автомобила, по него се показват активните в момента пакети (ако има такива). Ако няма, предоставя за избор BSI пакетите, които се предлагат за този автомобил. Ако има активиран BSI пакет, предоставя за избор какви други пакети могат да се активират - по-голям BSI, BSI Плюс както и BRI пакети. Конкретно по въпросите:
1. Според мен е възможно, стига системата на БМВ да го позволи. За по-голяма конкретика, ни трябва шасито на Вашия автомобил. При всички положения, при предявяване на гаранционен иск клиентът автомобилът трябва да има пълна сервизна история.
2. За производителя решавящо е какво показва автомобилът, а не какво е всеобщото мнение. За всички автомобили БМВ за европейските пазари се залага интервал от 30000 км. При всяко палене автомобилът индикира какъв интервал остава до следващото обслужване. Тези показания могат да се видят и в бордкомпютъра. Датчиците в автомобила следят какво е състоянието на течностите, и на базата на заложен алгоритъм калкулират още колко време и километри има преди следващата смяна. Вие може да си направите междинни обслужвания да речем на всеки 10000 км за собствена сметка, БМВ ще плати обаче само тези които са според показанията на автомобила. Обикновено в българските условия автомобилът индикира при пробег от около 25000 км, че трябва да бъде обслужен.
3. По ВИН номера данните за конкретния автомобил са най-точни - било то по отношение на резервни части, консумативи, пакети. Може моделното означение, та дори типа двигател (да речем 6-цилиндров) да е едно и също, но в зависимост от датата на производство може да има разлики в модификациите на вложените агрегати, оттам се променят и парт номерата на частите, консумативите, и т.н. За да се избегнат недоразумения, винаги се гледа ВИН номера!
1. Според мен е възможно, стига системата на БМВ да го позволи. За по-голяма конкретика, ни трябва шасито на Вашия автомобил. При всички положения, при предявяване на гаранционен иск клиентът автомобилът трябва да има пълна сервизна история.
2. За производителя решавящо е какво показва автомобилът, а не какво е всеобщото мнение. За всички автомобили БМВ за европейските пазари се залага интервал от 30000 км. При всяко палене автомобилът индикира какъв интервал остава до следващото обслужване. Тези показания могат да се видят и в бордкомпютъра. Датчиците в автомобила следят какво е състоянието на течностите, и на базата на заложен алгоритъм калкулират още колко време и километри има преди следващата смяна. Вие може да си направите междинни обслужвания да речем на всеки 10000 км за собствена сметка, БМВ ще плати обаче само тези които са според показанията на автомобила. Обикновено в българските условия автомобилът индикира при пробег от около 25000 км, че трябва да бъде обслужен.
3. По ВИН номера данните за конкретния автомобил са най-точни - било то по отношение на резервни части, консумативи, пакети. Може моделното означение, та дори типа двигател (да речем 6-цилиндров) да е едно и също, но в зависимост от датата на производство може да има разлики в модификациите на вложените агрегати, оттам се променят и парт номерата на частите, консумативите, и т.н. За да се избегнат недоразумения, винаги се гледа ВИН номера!
- pavelsofia
- Потребител
-
- Кара: 2013 5er GT (F07) Facelift
- Детайли за колата: 530d xDrive 08.2013 (Facelift)
Още два въпроса:
Новите модели дизели с Euro 6 имат допълнително резервоарче за добавка AdBlue. Тази добавка включена ли е в BSI? В сервиз ли се сипва или ние сами в бензиностанцията? Може ли да се кара без нея или има някакви защити?
Ако се закупи пакет BSI от едно представителство, може ли колата понякога да се обслужва в друго (например в друга държава)? Или тези пакети са валидни само за един конкретен сервиз?
Sent from my iPad using Tapatalk
Новите модели дизели с Euro 6 имат допълнително резервоарче за добавка AdBlue. Тази добавка включена ли е в BSI? В сервиз ли се сипва или ние сами в бензиностанцията? Може ли да се кара без нея или има някакви защити?
Ако се закупи пакет BSI от едно представителство, може ли колата понякога да се обслужва в друго (например в друга държава)? Или тези пакети са валидни само за един конкретен сервиз?
Sent from my iPad using Tapatalk
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Камор ми казаха, че мога ако ми се случи да съм извън БГ, и е дошло време за обслужване, да си го направя и навън, в който и да е BMW дилър.
По първия въпрос - не влиза в BSI, BMW доставя портативни шишенца за допълване. Препоръчително е да имате в колата. Автомобилът дава индикация когато течността е на свършване, ако свърши и не се долее, колата няма да запали.
По втория - по BSI колата ще се обслужи във всеки оторизиран сервиз, участващ в програмата. В Европа участват почти всички с изключение на Холандия и Босна, ако не ме лъже паметта...
По втория - по BSI колата ще се обслужи във всеки оторизиран сервиз, участващ в програмата. В Европа участват почти всички с изключение на Холандия и Босна, ако не ме лъже паметта...
- pavelsofia
- Потребител
-
DaruCar написа:По първия въпрос - не влиза в BSI, BMW доставя портативни шишенца за допълване. Препоръчително е да имате в колата. Автомобилът дава индикация когато течността е на свършване, ако свърши и не се долее, колата няма да запали.
Доколкото прочитам в книжката на колата, доливането на adblue обичайно става при "периодичното техническо обслужване" на автомобила и би следвало да бъде достатъчно за целия пробег, до следващото обслужване (освен ако не се шофира твърде спортно). Освен това пише, че не е препоръчително ние сами да доливаме, освен в краен случай. След като доливането става в сервиз при смяната на маслото, то логично е, това също да е включено в BSI?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Както отбелязах и в предишните коментари, BSI не влиза в базовото оборудване на автомобилите за Германия. Доколкото виждам от цитираната книжка, става въпрос за обслужване, а не за BSI. Иначе казано, дали при обслужване, което сами плащате, сервизът ще долее АдБлу и ще Ви го фактурира, или вие ще си купите на гише една бутилка и ще си доливате сами - няма съществена разлика от гледна точка на Вашия джоб... Ето линк към сайта на БМВ България, където се изброява какво влиза в BSI: http://www.bmw.bg/bg/bg/owners/bmw_serv ... ges_2.html.
В цитираната извадка никъде не виждам да пише, че клиентът не трябва сам да си долива тази течност...
Така че, доколкото виждам, въпросният цитат се припокрива с казаното от мен. Най-важното е да не оставяте автомобила без такава течност, защото няма да запали (пише го и в цитирания текст).
В цитираната извадка никъде не виждам да пише, че клиентът не трябва сам да си долива тази течност...
Така че, доколкото виждам, въпросният цитат се припокрива с казаното от мен. Най-важното е да не оставяте автомобила без такава течност, защото няма да запали (пише го и в цитирания текст).
- pavelsofia
- Потребител
-
Благодаря за изчерпателната информация.
Значи ли, че при нужда бихме могли да си купуваме adblue и от бензиностанциите? Доколкото разбрах, на някои бензиностанции в България вече дори има и специални колонки.
Има ли някакви специални изисквания (марка, стандарт) за тази добавка? Различна ли е например добавката adblue, която от години сипват в камионите и тази, която BMW продават във въпросните шишенца?
Значи ли, че при нужда бихме могли да си купуваме adblue и от бензиностанциите? Доколкото разбрах, на някои бензиностанции в България вече дори има и специални колонки.
Има ли някакви специални изисквания (марка, стандарт) за тази добавка? Различна ли е например добавката adblue, която от години сипват в камионите и тази, която BMW продават във въпросните шишенца?
Тук мисля по-компетентен отговор могат да дадат колегите от сервиза и резервните части. Доколкото ми е известно, няма вариации в течността. По-скоро резервоарите на автомобила са защитени с клапа и специалното гърло на бутилката я отваря. Течността за камионите според мен се продава в обикновени туби и наливането ще е доста трудно... Но не претендирам отговорът ми да в на 100% компетентен.
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Мене пък ме интересува дали има възможност всяка година да се удължава гаранцията с още една година до 6г или 200000 км? Знам че има пакети за 3, 4, 5 и 6 години но като се сумират по отделно излиза много солено. Мисълта ми е не може ли тази 6 годишната гаранция да се разбие на едногодишни пакети та да не се плащат 4-5 хиляди лева наведнъж?
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Може. Дори е възможно накрая да ти излезе по-евтино с оглед на това, че често се променят цените.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
tosh написа:Мене пък ме интересува дали има възможност всяка година да се удължава гаранцията с още една година до 6г или 200000 км? Знам че има пакети за 3, 4, 5 и 6 години но като се сумират по отделно излиза много солено. Мисълта ми е не може ли тази 6 годишната гаранция да се разбие на едногодишни пакети та да не се плащат 4-5 хиляди лева наведнъж?
Става, аз така правя. Например: плащаш си за 3г и 60000км. Като изтече, доплащаш само разликата до цената на пакета за 4г и 80х км.
I love the sound of V8 in the morning...
- tosh
- младши ентусиаст
-
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз лично си я подновявам година за година.
Привет, може да се удължава година за година. Според новия регламент на БМВ в сила от лятото на 2014 година обаче, важно е колата да има валидна гаранция респективно предишния пакет да не е изтекъл!
- tosh
- младши ентусиаст
-
Супер! Моята 2годишна изтича пред Март така че ще подновявам за 1 г още 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3