120d xdrive или 328i xdrive
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
120d xdrive или 328i xdrive
Здравейте! След няколко месеца ми предстои покупка на кола и сред вариантите, които предполагам, че ще отговорят на изискванията ми, са двата автомобила от заглавието. Интересуват ме всякакви мнения, но това, което на пръв поглед ми направи впечатление при сравняване на характеристиките на двете коли е еднаквия радиус на завой - 5,7 м
http://www.carexpert.ru/compare.php?vie ... -2012s284& От руския сайт сигурно нещо са се пообъркали, но така и не успях да намеря достоверни данни. Живо ме интересува и какъв им е клиренса на двете коли.
Също бих ви помолил да ме ориентирате за дилър на БМВ в София. Благодаря!

Също бих ви помолил да ме ориентирате за дилър на БМВ в София. Благодаря!
Re: 120d xdrive или 328i xdrive
Клиренса на 120d е 140 мм., а на 328-цата 145 мм. Радиусът на 120d е 10,9 метра, а на 328-цата 11,3.
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговора! Октавията, която карам в момента, има диаметър на завой 10,8 м(по метода "от стена до стена"). Живея в кооперация с дворче (там си паркирам колата) и хич не ми се иска да купувам по-малко маневрена кола.
Това което търся е: мощен, компактен автомобил, 4х4, ръчка. Споменатата единица в голяма степен отговаря на изискванията ми, само да не беше малкия багажник. Прекият конкурент А3 не предлага ръчни скорости за 184 коньовото куатро. А3 седан, дето е с по-големия багажник, изобщо го няма в изпълнение 184 коня куатро. И се заформя дилемата - S3 седан или 120d xdrive (3ката май ще отпадне заради по-слаба маневреност
)
Става въпрос за ежедневка - карам всеки ден, 7/7. На ясно съм, че спортното Ауди с клиренс от 12 см и нископрофилни 18ки, не се вписва в понятието ежедневка.... От друга страна съм добре запознат с проблеми, поддръжка, диагностика, дилъри и т.н. що се отнася за коли произведени от концерна VW. За БМВ нищо не знам
Това което търся е: мощен, компактен автомобил, 4х4, ръчка. Споменатата единица в голяма степен отговаря на изискванията ми, само да не беше малкия багажник. Прекият конкурент А3 не предлага ръчни скорости за 184 коньовото куатро. А3 седан, дето е с по-големия багажник, изобщо го няма в изпълнение 184 коня куатро. И се заформя дилемата - S3 седан или 120d xdrive (3ката май ще отпадне заради по-слаба маневреност

Става въпрос за ежедневка - карам всеки ден, 7/7. На ясно съм, че спортното Ауди с клиренс от 12 см и нископрофилни 18ки, не се вписва в понятието ежедневка.... От друга страна съм добре запознат с проблеми, поддръжка, диагностика, дилъри и т.н. що се отнася за коли произведени от концерна VW. За БМВ нищо не знам

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
1-та е много тясна, особено в сравнение с октавиа, насочи се към трета серия. Х-драйв и спортно окачване увеличават радиуса на завоя, няма как. Аз като минах от кола със стандартно окачване на такава с М-тех изглеждах като блондинка няколко дни докато свикна с ограничението при завиване.
Never mistake motion for action...
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
Новата единичка хич не е тясна, като се има пред вид ширината на задния мост и по-голямото междуосие в сравнение с първата единица.
Обаче базовото изпълнение е страшно опоскано откъм екстри и напоследък се оглеждам за Х1 218 коня на старо...
Обаче базовото изпълнение е страшно опоскано откъм екстри и напоследък се оглеждам за Х1 218 коня на старо...
5 мнения
• Страница 1 от 1