КАТ, ДАИ - Безплатна правна консулт. и помощ-актове, фишове
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Български авт. съюз
- Потребител
-
КАТ, ДАИ - Безплатна правна консулт. и помощ-актове, фишове
Ако имате акт, наказателно постановление или електронен фиш ще очакваме Вашите въпроси.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: КАТ, ДАИ - Безплатна правна консулт. и помощ-актове, фиш
Как тъй безплатна? 100лв, които искате за "членство" не са ли пари?
След произнасянето на ВАС по тълкувателно дело №1/2013г. относно незаконосъобразността на електронните фишове заснети от автомобил в присъствието на полицейски служители, ще бъде от огромна полза да се публикува един образец на жалбата до съда, тъй като адвокатите сега ще направят цяло състояние от това.
- Български авт. съюз
- Потребител
-
ако имате въпрос, задайте го - консултацията е напълно безплатна, както е посочено в темата
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
Това ако са тези в зградата до КАТ са шарлатани,мене ме мотаха с един акт 2 години,само отлагат делата,казват че другата страна не се явила и тем подобни,грешни пари дано да няма и други като мен

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Мен ме интересува какво се случва, ако получа снимка от мобилна камера, понеже продължават да си висят зад храстите с тях 

- Български авт. съюз
- Потребител
-
daddy_ написа:Мен ме интересува какво се случва, ако получа снимка от мобилна камера, понеже продължават да си висят зад храстите с тях
Обжалваш в 14 дневен срок фиша чрез органа, който го е издал до съответния районен съд. Фиша трябва да падне, защото е от мобилна камера. Може сам да се защитавате или чрез адвокат. Ако е изготвена добре жалбата може да не се явявате в съда. Скоро няма да бъдат издавани фишове от мобилни камери, ще се съставят актове на място или в КАТ.
Успех.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А модератора във фейсбук им е абсолютно безочлив и си трие мненията на участниците както му дойде. Да не говорим че тона който използва не отива на един модератор ,а на човек от ромските квартали. Като си помисля че и ги бях добавил като приятели

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Български авт. съюз написа:ако имате въпрос, задайте го - консултацията е напълно безплатна, както е посочено в темата
И все пак ако организацията ви взима пари за услугите си е редно да не мишкувате и ако искате реклама в този форум да си платите както всички останали. Защото аз утре ако някой от потребителите тук дойде и иска да заведе дело чрез вас ще му искате 100лв, нали?
- Български авт. съюз
- Потребител
-
bum_bum написа:Български авт. съюз написа:ако имате въпрос, задайте го - консултацията е напълно безплатна, както е посочено в темата
И все пак ако организацията ви взима пари за услугите си е редно да не мишкувате и ако искате реклама в този форум да си платите както всички останали. Защото аз утре ако някой от потребителите тук дойде и иска да заведе дело чрез вас ще му искате 100лв, нали?
Разграничавайте консултацията от завеждане на дело, говорим в случая за консултация, която е безплатна. При водене на дело се заплаща хонорар на адвокат или се защитавате сам.
- Български авт. съюз
- Потребител
-
room101 написа:След произнасянето на ВАС по тълкувателно дело №1/2013г. относно незаконосъобразността на електронните фишове заснети от автомобил в присъствието на полицейски служители, ще бъде от огромна полза да се публикува един образец на жалбата до съда, тъй като адвокатите сега ще направят цяло състояние от това.
Жалбата е стандартна, вместо наказателно постановление се поставя електронен фиш. Такива жалби може да си свалите от сайта - www.bau.bg - напълно безплатно. Успех.
- Български авт. съюз
- Потребител
-
Re: Получих електронен фиш за налагане на глоба
Изпратено на: 22 Фев 2014, 22:37
от raid
Български авт. съюз написа:
Заглавие: Получих електронен фиш за налагане на глоба
raid написа:
Привет. Днес ми дойде честитка от 08.09.2013, но е от мобилна камера.
В последно време се чуваше навсякъде, че мобилните камери са незаконни и съда е отменил тези фишове.
Разрешената скорост е 50км, а аз съм минал с около 90.. Въпроса е да обжалвам ли или не, ако да - Каква е точно процедурата?
Питам тъй като до сега не съм обжалвал глоби на КАТ, използвах търсачката, но казус като моя след новоприетия "закон" не открих.
Здравей, задължително трябва да обжалваш, фиша ще падне в съда, защото камерата е мобилна. Жалбата се подава в 14 дневен срок до съответния районен съд, чрез органа който го е издал. Ако не можете да се справите сам и нямате в предвид някой адвокат, може да се обърнете за помощ - http://www.bau.bg, успех.
Привет!
Искрено Ви благодаря за съвета!!! Радвам се, че явно все още има хора в Б-я които са в час и гледат да помогнат!!!
Тъй като до днес, не бях напълно сигурен какво да правя, вчера беше последния срок и пренасочих фиша към жена ми. Анулираха снимката и сега трябва да го пратят на нейно име.
Веднага щом дойде, ще обжалваме.
Поздрави и весел уикенд.
Изпратено на: 22 Фев 2014, 22:37
от raid
Български авт. съюз написа:
Заглавие: Получих електронен фиш за налагане на глоба
raid написа:
Привет. Днес ми дойде честитка от 08.09.2013, но е от мобилна камера.
В последно време се чуваше навсякъде, че мобилните камери са незаконни и съда е отменил тези фишове.
Разрешената скорост е 50км, а аз съм минал с около 90.. Въпроса е да обжалвам ли или не, ако да - Каква е точно процедурата?
Питам тъй като до сега не съм обжалвал глоби на КАТ, използвах търсачката, но казус като моя след новоприетия "закон" не открих.
Здравей, задължително трябва да обжалваш, фиша ще падне в съда, защото камерата е мобилна. Жалбата се подава в 14 дневен срок до съответния районен съд, чрез органа който го е издал. Ако не можете да се справите сам и нямате в предвид някой адвокат, може да се обърнете за помощ - http://www.bau.bg, успех.
Привет!
Искрено Ви благодаря за съвета!!! Радвам се, че явно все още има хора в Б-я които са в час и гледат да помогнат!!!

Тъй като до днес, не бях напълно сигурен какво да правя, вчера беше последния срок и пренасочих фиша към жена ми. Анулираха снимката и сега трябва да го пратят на нейно име.
Веднага щом дойде, ще обжалваме.
Поздрави и весел уикенд.

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
bum bum е прав! Уж дават безпалтни съвети,но после на лична или на място ще ти искат пари.По-добре да си вземе адвокат на който му се налага а не тия измамници.Заключете им темата,то е ясно че ни мислят за балъци тия! 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
По един или друг начин, темата е комерсиална и основната и цел е да получите пари в последствие, ако искате да имате такава тема трябва да си платите
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
14 мнения
• Страница 1 от 1