BMW ще изплати рекорден дивидент
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
BMW ще изплати рекорден дивидент
Рекордни приходи отчитат от БМВ за 2010г.
След като стана поредният германски автомобилен производител, отчел рекордни приходи за изминалата година, BMW че ще изплати най-големия дивидент в своята история, съобщи Financial Times.
В четвъртък баварският производител обяви, че ще изплати на акционерите си по 1.30 евро за всяка обикновена акция, спрямо 0.30 евро за предходната година. Предложението ще трябва да се гласува от общото събрание на 12 май.
През 2010 приходите на компанията се покачиха с 19.3% до 60.5 млрд. евро, а нетната печалба скочи до 3.23 млрд. евро в сравнение с 210 млн. евро година по-рано. Това са рекордни постижения за баварската група.
Освен това BMW успя да постигне 8 % марж на печалба на автомобилния си бизнес за 2010, с което надмина пазарните очаквания. Основните конкуренти на BMW - Audi и Mercedes също успяха да подобрят рентабилността си - съответно до 9.4% и 8.7% марж на печалба.
Трите германски автомобилостроители успешно се възползваха от нарасналото търсене на луксозни автомобили в Китай, а и постепенно възстановяват позициите си на американския пазар.
Флагман на този успех за BMW бяха моделите седан от 7-ма серия, чиито продажби за тримесечието достигнаха до 65 800 бр. Като при тези автомобили маржа на печалба бе повисок, отколкото при по-малките модели.
Норберт Райтхофер, главен изпълнителен директор на BMW, заяви: "Искаме нашите акционери да участват в този успех, като получат рекордният дивидент."
Той очаква продажбите на групата да продължат да нарастват и през следващата година и да бъдат продадени над 1.5 млн. коли. Той добави че трите бранда на групата - BMW, Rolls-Royce и Mini - ще достигнат рекордни продажби.
Успявайки да продаде 1.46 млн. автомобила през 2010, BMW защити позицията си на най-голям производител на луксозни автомобили в света.
10 мар 2011 /www.dnevnik.bg/
След като стана поредният германски автомобилен производител, отчел рекордни приходи за изминалата година, BMW че ще изплати най-големия дивидент в своята история, съобщи Financial Times.
В четвъртък баварският производител обяви, че ще изплати на акционерите си по 1.30 евро за всяка обикновена акция, спрямо 0.30 евро за предходната година. Предложението ще трябва да се гласува от общото събрание на 12 май.
През 2010 приходите на компанията се покачиха с 19.3% до 60.5 млрд. евро, а нетната печалба скочи до 3.23 млрд. евро в сравнение с 210 млн. евро година по-рано. Това са рекордни постижения за баварската група.
Освен това BMW успя да постигне 8 % марж на печалба на автомобилния си бизнес за 2010, с което надмина пазарните очаквания. Основните конкуренти на BMW - Audi и Mercedes също успяха да подобрят рентабилността си - съответно до 9.4% и 8.7% марж на печалба.
Трите германски автомобилостроители успешно се възползваха от нарасналото търсене на луксозни автомобили в Китай, а и постепенно възстановяват позициите си на американския пазар.
Флагман на този успех за BMW бяха моделите седан от 7-ма серия, чиито продажби за тримесечието достигнаха до 65 800 бр. Като при тези автомобили маржа на печалба бе повисок, отколкото при по-малките модели.
Норберт Райтхофер, главен изпълнителен директор на BMW, заяви: "Искаме нашите акционери да участват в този успех, като получат рекордният дивидент."
Той очаква продажбите на групата да продължат да нарастват и през следващата година и да бъдат продадени над 1.5 млн. коли. Той добави че трите бранда на групата - BMW, Rolls-Royce и Mini - ще достигнат рекордни продажби.
Успявайки да продаде 1.46 млн. автомобила през 2010, BMW защити позицията си на най-голям производител на луксозни автомобили в света.
10 мар 2011 /www.dnevnik.bg/
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Re: BMW ще изплати рекорден дивидент
Флагман на този успех за BMW бяха моделите седан от 7-ма серия, чиито продажби за тримесечието достигнаха до 65 800 бр.
А сме били в криза,а?

А сме били в криза,а?
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз си мисля, че последната 5-ца има голям принос за тоя успех
Много я харесаха хората, и най-вече аз, ама нямам принос

Много я харесаха хората, и най-вече аз, ама нямам принос

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Голям успех е това. Жалко, че аз съм от хората, които и да имат пари, няма да допринесат с нищо за това
Prefer old school 

- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
Nickelback написа:Аз си мисля, че последната 5-ца има голям принос за тоя успех![]()
Много я харесаха хората, и най-вече аз, ама нямам принос![]()
Страшна е ! И на мен много ми харесва. Надявам се след 5-10 години и ние да имаме принос и цените на бензина да са поне същите

А рекорден дивидент, за обикновения клиент не говори за нищо добро. Това означава, че BMW вместо да вложат печалбата в развойна дейност или други инвестиции вътре във фирмата, са решили да ги дадат на акционерите. А и като печелят толкова - да намалят цените

"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
dinkomg написа:Флагман на този успех за BMW бяха моделите седан от 7-ма серия, чиито продажби за тримесечието достигнаха до 65 800 бр.![]()
![]()
![]()
А сме били в криза,а?
То само в България май има криза.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- achobre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 330d
а хората се оплакват че нямали пари интересна работа 

7 мнения