Въпрос за 520
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за 520
Здрасти, пичове! ТА имам един въпрос - един приятел си взе 520-ка, май 91-ва година, но както и да е - всичко супер обаче му харчи над 20 литра. Той си я ръчка яко, това ясно, аз бих ползвал такава кола за cruiser по магистралите, но реален ли е този разход? И други приятели му казали че 520-ките харчели по толкова. Става въпрос за тези със стария мотор, не 24V. Един колега ми каза, че това се оправяло лесно, като се регулирал компютъра на инжекциона, и след това макс. било 15 на 100 км. Някой има ли мнение по въпроса, и къде в София може да се оправи това нещо - бъзикането по компютъра и инжекцията и колко горе-долу ще струва операцията?
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
отг::Въпрос за 520
Не, не е нормално да 520-ската да хари по 20+ ... много си е. Наистина 15/100км звучи като по-разумно за здраво ръчкане из София. Но виж, не съм много съгласен с термина "като се регулирал компютъра на инжекциона". По-скоро проблема е в датчиците които подават невярна информация към ECU-то на Мотроника, който съответно се грижи за образуването на горивната смес. Обикновено голям разход на гориво се получава ако сместа е прекалено богата. За това може да допринесе, както дебитомера за въздух, термодатчика за температура на мотора, ламба сондата. Не са изключени проблеми с катализатора, както и някои от другите датчици да допринася. Въобще най-добрия подход в случая е да се направи една пълна диагностика със съответната специализирана апаратура и да се види. Къде в София? Дарукар е едно от местата, което ще си призная ползвам понякога. Но ако говорим за алтернативите, мисля че няколко души вече тук във форума сме доволни от работата на БОШ Сервиз в Обеля-2, който Мегов първи ни препоръча. Координати? Мисля че е една тема бях давал вече телефона... 9342888.
Ще се радвам ако споделиш как и къде сте решили проблема!
Land Shark II
'89 "316"
Ще се радвам ако споделиш как и къде сте решили проблема!
Land Shark II
'89 "316"

Сигурни ли сте, че е 520?
Да не би само така да пише, а пък всъщност да е
///M5
:-)
Да не би само така да пише, а пък всъщност да е
///M5
:-)
100% kolata ima problem.
Karam sushtoto BMW i moga da kaja, che poveche ot 15 i to gradsko e mnogo trudno da dade, daje pochti nevuzmojno, osven ako njama njakakvo jako zadrustvane.
Izvungradsko harchi okolo 10l/100km. pri skorost do 150km./ch., a po nagore ne sum zasichal, zashtoto koito kara burzo ne moje da ohakva ikonomija.
Karam sushtoto BMW i moga da kaja, che poveche ot 15 i to gradsko e mnogo trudno da dade, daje pochti nevuzmojno, osven ako njama njakakvo jako zadrustvane.
Izvungradsko harchi okolo 10l/100km. pri skorost do 150km./ch., a po nagore ne sum zasichal, zashtoto koito kara burzo ne moje da ohakva ikonomija.
4 мнения
• Страница 1 от 1