Болидът "Ауди Льо Ман" тръгва към пазара

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 29 Май 2005, 10:26

metody написа:
никога няма да притежават историята на БМВ

Само че Ауди имат 30-40год по-голям стаж и следователно по-пъстра история ;)

Ми те и Фолксваген имат история, ма виж ги кви коли строят :DDD

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 29 Май 2005, 13:42

Сигурен съм, че ДЕФЛЕППАРД искаше да каже, че историята на всяка фирма си е уникална и както БМВ няма да притежава историята на Ауди, така и Ауди не може да притежава историята на БМВ... Това са две велики марки, които са обаче за хора с различни вкусове и различен поглед върху нещата - как чувстваш една кола, какво искаш, какво очакваш от нея и т.н. Естесвено, че аз ще кажа, че БМВ е най-великата кола в света (с ръка на сърцето), докато пък някой Ауди-фен пак с ръка на сърцето ще каже, че Ауди е най-великата и така... Въпрос на вкус.
Относно темата - според мен автомобилостроенето все повече и повече се доближава до някаква абсолютна граница, защото не може така с тези темпове по едно време да се окаже, че БМВ пускат М7 примерно със 1500 коня и Ауди да се чудят къде на А8 да му сложат реактивните двигатели - отзад или отстрани, а пък МБ да се чудят дали да не изкарат и косачки за трева по 200 коня. Не може току-така да се предлага на широкия юзър (наистина, тези коли ще струват майка си и баща си и много малко хора ще могат да си ги позволят, но все пак те са предназначени за масата потребители, не са поръчкови примерно) кола с такава мощност, която вече да започва да придобива космически мащаби. Искам да кажа, че човек, който не е карал такава кола и изведнъж се качи в нея и както си е свикнал да дава газ на М6-цата си даде и на тази така... Не му остават повече от 10 сек живот.
Но пък от друга страна, като се замисля, до сега не съм видял тук, в Германия, някой по-млад от 60 години да кара М5, М6, Порше, Ферари и т.н. Съответно какво наблюдавам - тези коли биват карани на няма и 10% от възможностите им. Като не говоря за града. И щеш ли, ако все пак някой от тези старци се отпусне и даде повече газ по аутобана - я жена с дете претрепе, я цяло семейство, я събере реколтата по някоя нива преждевременно... Защото рефлексите ти на 60 не са толкова добри, както на 30. Доста парадоксално е и тези случаи в Германия зачестяват все повече и повече. Но съм сигурен, че скоро и за това ще се намери решение. Или пътищата ни ще станат като космически магистрали, или ще има някаква абсолютна граница коне, които да могат да се слагат в един автомобил. Иначе - дупе да ни е яко.
MORE BEER!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Май 2005, 13:43

kay написа:
metody написа:
никога няма да притежават историята на БМВ

Само че Ауди имат 30-40год по-голям стаж и следователно по-пъстра история ;)

Ми те и Фолксваген имат история, ма виж ги кви коли строят :DDD

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 29 Май 2005, 14:18

Поредната глупост в автомобилостроенето! За какво им е на ауди такъв модел и какви пазарни успехи ще пожънат! Спомнете си какъв пазарен успех имаше примерно 8 серия :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 29 Май 2005, 17:21

Azrail написа:Естесвено, че аз ще кажа, че БМВ е най-великата кола в света (с ръка на сърцето), докато пък някой Ауди-фен пак с ръка на сърцето ще каже, че Ауди е най-великата и така...

Би било меко казано смешно ако някой дръзне да се изкаже така остро преди да е видял (респективно карал) достатъчно от конкуренцията.
Няма перфектна кола! Всеки има недостатъци и предимства - ние феновете най-много правим компромиси.

dinko_sd написа: За какво им е на ауди такъв модел и какви пазарни успехи ще пожънат!

Ами запитвал ли си се Мерцедес CL 65 AMG за какво им е? Според мен малко или много подобен е и случая с това Ауди - "ето го, направихме го!". Тук не се гледа толкова пазарен успех, защото ако това беше идеята, то Ферари никога нямаше да е собственост на Фиат и Ламбо нямаше да е на Фолксваген ;)
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 29 Май 2005, 17:28

Да, Wizi, извинявай ако се изказах неподготвен, говорех за себе си в случая. Карал съм много други коли и от БМВ по-велико няма. Хм, Ферари и Ламбо не съм карал, така като се замисля...
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 29 Май 2005, 17:44

Wizi
.....

Аз да не говоря за продажби от рода на пежо 307!!!
Говоря за запланувани продажби и реализирани продажби!
Затуй дадох примера с 8 серия на БМВ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 30 Май 2005, 15:41

Градът се казва "Дьор" на Български, а не Гьор.
"Gy" на унгарски е дифтунг и се чете "Дь".

Предишна

Назад към Основен Форум