Въпрос ..

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Въпрос ..

Мнение от Turturelo » 22 Май 2005, 14:33

.. без награден фонд! :mhihi:

Така и така за една година събрах абсолютно всички рекламни материали, които са ми попаднали през ръцете и имам доста богата колекция, та ми хрумна идеята дали представялява интерес с течение на времето да ги наснимам .. примерно .. и да ги качим някъде да ги гледат хората?!

Чакам си цифровото фото да го доставят и ще направя проба да видя как излиза.. за момента имам статията в Car Magazine с Rolls Royce Phantom, който прекоси България .. мога да я споделя. Макар, че ми е малка квотата за качване и незнам докъде ще стигне?! Всъщност маи още имам паролите за сървъра, където е хостван сайт-а и мога да ги кача там .. това ще го каже tech supp.

м/у другото - ако някой от Камор Ауто търси единствената брошура на MINI Cooper S John Cooper Works .. спокойно .. няма да я намерите .. :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Май 2005, 14:56

Идеята е чудесна, напълно подкрепям, особено ако имаш и брошури от преди 90-те, не че иначе ще се разсърдим де :winky:

Ако ти трябва място мога да ти дам юзър и парола за дата.бг, ако искаш драсни ЛС ;)
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 22 Май 2005, 16:06

Владо няма да е проблем да ги качим и на сървъра стига да не са огромни ;)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 22 Май 2005, 18:04

BMW8 написа:...

на хартиен носител нямам .. но мисля, че имам из архивите много подобни неща .. Юбилейно издание на една книга на //МPower, където имаше уникални снимки на М1, Е30 М3 и т.н. .. трябва да ги намеря

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 22 Май 2005, 18:59

Turturelo написа:... Юбилейно издание на една книга на //МPower, където имаше уникални снимки на М1, Е30 М3 и т.н. .. трябва да ги намеря

А-а намери ги, плийз! Е30 М3 :shock: :D
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 22 Май 2005, 20:09

Аз си чистих на скоро стаята и намерих доста стари каталози, най-забележителен може би е този на 850и от 91-година. Имам и други, може би по-обикновени брошури на е36 (за тях сега се сещам), мога да изровя и още, но са на хартиени носители - може би ще трябва да се организира сканиране. За новите нямам нищо, но такива от периода 86 - 91 имам няколко, може пък да са интересни за някого.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 22 Май 2005, 23:46

Ати нещо за продаване от книжлетата за Е36 плс :roll:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 23 Май 2005, 10:51

Супер ,качвайте!Бмв имат много добре развита рекламна кампания ,наистина държат на това!Сестра ми ми разправяше че имали часове ,в които учили специално за рекламите на бмв...Хах ся се сетих че на някво интервю я питали на ква марка автомобил би се оприличила и туй като няма много време за милсене казала бмв(доста съм и повлиял в тая насока) на въпроса "а защо бмв?" казала "...it's all about the passion..."Много се изкефих!Айде сори за офтопика!
But does a human form display to those who dwell in realms of day

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 23 Май 2005, 11:27

BMW имат уникални рекламни кампании.. несъм виждал на друго място толкова стойностни слогани .. Лошото е, че голяма част от тях се губят при превода, а и все попадат в ръцете на хора, които немогат да ги преведат, защото нямат онзи ентусиастки feedback.

Примерно на новата 3Series слогана е "The new 3 Series. Nothing to add", което чудесно звучи като "Новата Серия 3. Нищо повече", за жалост маркетинг отдела на бившите ми работодатели сътвориха нещо далеч не толкова ефектно и кратко .. :roll: В тяхна подкрепа бих казал обаче, че е много трудно да преведеш нещо от англииски на български и да запазиш духа му. При положение, че за една дума в българския, англииския има по няколко и като ги използват всичките в едно изречение .. както BMW обичат да го правят, тогава преводача се вижда в приключение.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 23 Май 2005, 12:31

:mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 23 Май 2005, 15:36

Turturelo написа:BMW имат уникални рекламни кампании.. несъм виждал на друго място толкова стойностни слогани .. Лошото е, че голяма част от тях се губят при превода, а и все попадат в ръцете на хора, които немогат да ги преведат, защото нямат онзи ентусиастки feedback.

Примерно на новата 3Series слогана е "The new 3 Series. Nothing to add", което чудесно звучи като "Новата Серия 3. Нищо повече", за жалост маркетинг отдела на бившите ми работодатели сътвориха нещо далеч не толкова ефектно и кратко .. :roll: В тяхна подкрепа бих казал обаче, че е много трудно да преведеш нещо от англииски на български и да запазиш духа му. При положение, че за една дума в българския, англииския има по няколко и като ги използват всичките в едно изречение .. както BMW обичат да го правят, тогава преводача се вижда в приключение.

Прочети Дон Жуан на Байрон на български звучи най добре казват известни литератури и любители на словото, такаче си прав иска се да ставаш ,да караш, и да си лягаш с БМВ за тая работа.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от sev » 23 Май 2005, 22:43

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 24 Май 2005, 1:22

Преди малко рових из стаята ми и намерих един проспект на Е39 от '96.Ако искате утре или най-късно в други ден мога да го сканирам и ще го upload-на ( мисля че ще имам толкова място) :)

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 24 Май 2005, 10:09

Fast-and-Furious написа:Ати нещо за продаване от книжлетата за Е36 плс :roll:

ами те не са книгите, които идват с колата, а рекламни такива - не вярвам да ти свършат някаква работа.
мога да ги донеса на сбирка, но честно казано бих предпочел варианта със сканирането им и да останат при мен.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Назад към Основен Форум