За пътуващите в чужбина с деца.
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
За пътуващите в чужбина с деца.
От вчера (11.03) в ЕС е влязъл в сила закон, децата да са задължително в детско кресло в автомобилите.
- TurboDizelKombi
- кандидат ентусиаст
-
За деца под каква възраст се отнася това?
Чувал съм че в Щатите не можеш да си вземеш детето от родилния дом без такава седалка.
Чувал съм че в Щатите не можеш да си вземеш детето от родилния дом без такава седалка.
Европарламент принял решение о вводе дополнительных средств защиты для пассажиров на транспорте помимо ремней безопасности.
Все пассажиры-подростки, чей рост меньше 1,5 метра, должны теперь пользоваться дополнительными средствами безопасности, помимо ремней. А дети до трех лет вообще не имеют права ездить в машине без специального кресла.
Депутаты Еропарламента утверждают, что обычный ремень - недостаточная защита. По их мнению, чтобы быть в полной безопасности, пассажирам нужны добавочные ремни и фиксаторы.
Новые нормативы касаются не только частного транспорта, но и автобусов, особенно школьных. По статистике, автокатастрофы - одна из главных причин смертности детей в ЕС.
Утвержденный Европараментом законопроект не касается низкорослых взрослых.
=======
Това открих. Сори, че е на руски пак. Дано да ви свърши работа.
Все пассажиры-подростки, чей рост меньше 1,5 метра, должны теперь пользоваться дополнительными средствами безопасности, помимо ремней. А дети до трех лет вообще не имеют права ездить в машине без специального кресла.
Депутаты Еропарламента утверждают, что обычный ремень - недостаточная защита. По их мнению, чтобы быть в полной безопасности, пассажирам нужны добавочные ремни и фиксаторы.
Новые нормативы касаются не только частного транспорта, но и автобусов, особенно школьных. По статистике, автокатастрофы - одна из главных причин смертности детей в ЕС.
Утвержденный Европараментом законопроект не касается низкорослых взрослых.
=======
Това открих. Сори, че е на руски пак. Дано да ви свърши работа.
Стига бе, това си е така от години. Децата под 150 см и/или 12 год. задължително пътуват в отговарящи на ръста и теглото им детски седалки. Някой пита за пеленачета. Ами да, родителите са длъжни още при изписването от родилният дом да вземат детето с такава седалка. За пеленачета са по-особени, приличат малко на корито.
Ако имате специфични въпроси за детските седалки, питайте, баси специалиста съм станал
Много хубава работа е това със седалките. Не чакайте да станат задължителни и в БГ!
Ако имате специфични въпроси за детските седалки, питайте, баси специалиста съм станал

Много хубава работа е това със седалките. Не чакайте да станат задължителни и в БГ!
Само Дизел!
6 мнения
• Страница 1 от 1