BMW M обмисля дизел и хибрид
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
някой ден ако измислят как въртящия момент на дизелите да не се срива след 3.5-4к оборота, сигурно ще видим такова нещо. ма преди тва трябва да измислят някакви дюзи, които работят по-бързо (въпреки, че не знам на къде повече от пиезокристални) и да натъпчат нещо като core 2 quad в електрониката на двигателя хаха.
иначе нямам нищо против хибрида. ще намалеят още малко от 0-100 времената даже, освен разхода
иначе нямам нищо против хибрида. ще намалеят още малко от 0-100 времената даже, освен разхода

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
EcLipSeR написа:acho.rs написа:vanci88 написа:acho.rs написа:vanci88 написа:нищо лошо няма .... стига известната динамика на М дивизията да се запази...
М пауър не е само динамикаА за ток - защо не , но дизел
много мразиш дизелите
Може и да има нещо вярно , но ако исках икономична кола със сигурност щеше да е дизел , ама Мка дизел вече ми идва много ...
А какво,ще кажеш за v12 TDI ,който дори щеше да се монтира и във R8 ,...
(не искам пак тема Audi vs BMW ),но какво всъщност е дизела-гориво в такиа времена в ,които се говори за изчерпване на нефтените ресурси на планетата ,може и със слънчева инергия да се появи ///М.Според мен няма значение какво е горивото,а как е направено.Да не споменавам Tesla Roadster , който прави 0-100 за 3.7 сек мотора развива над 14к оборота и с едно зареждане минава 400км ,което по изчисления прави разход от 2 литра на 100..
Тай ,че няма значение бенз нафта газ ток водород,важното е мотора как е конструиран а ///М мисля,че знаят мн добре как се прави това.
Замислете се малко и сами ще стигнете до извода ...
Ами какво да кажа за този двигател - много съм писъл по въпорса - огромен , неефктивен двигател- част 3та от рекламните номера на ВАГ - нито е достатъчно бърз , нито евтин , нито икономичен - и какво е - едно нищо . Във Р8 няма да го има - вервай ми , там си се е настанил един уникален V10 и си върши перфкетно работата .
Сега темата за еко горивата не ми се почва на ново - писна ми вече . Само едно щи кажа - като гориш нафта , през ауспуха не излизат теменужки

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
acho.rs написа:EcLipSeR написа:acho.rs написа:vanci88 написа:acho.rs написа:vanci88 написа:нищо лошо няма .... стига известната динамика на М дивизията да се запази...
М пауър не е само динамикаА за ток - защо не , но дизел
много мразиш дизелите
Може и да има нещо вярно , но ако исках икономична кола със сигурност щеше да е дизел , ама Мка дизел вече ми идва много ...
А какво,ще кажеш за v12 TDI ,който дори щеше да се монтира и във R8 ,...
(не искам пак тема Audi vs BMW ),но какво всъщност е дизела-гориво в такиа времена в ,които се говори за изчерпване на нефтените ресурси на планетата ,може и със слънчева инергия да се появи ///М.Според мен няма значение какво е горивото,а как е направено.Да не споменавам Tesla Roadster , който прави 0-100 за 3.7 сек мотора развива над 14к оборота и с едно зареждане минава 400км ,което по изчисления прави разход от 2 литра на 100..
Тай ,че няма значение бенз нафта газ ток водород,важното е мотора как е конструиран а ///М мисля,че знаят мн добре как се прави това.
Замислете се малко и сами ще стигнете до извода ...
Ами какво да кажа за този двигател - много съм писъл по въпорса - огромен , неефктивен двигател- част 3та от рекламните номера на ВАГ - нито е достатъчно бърз , нито евтин , нито икономичен - и какво е - едно нищо . Във Р8 няма да го има - вервай ми , там си се е настанил един уникален V10 и си върши перфкетно работата .
Сега темата за еко горивата не ми се почва на ново - писна ми вече . Само едно щи кажа - като гориш нафта , през ауспуха не излизат теменужки
Кой ти говори за ЕКО? Става въпрос за алтернативни горива ...

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
paxaH написа:Дизела отдавна си е в спорта - справка Пежо и Ауди в Льо Ман сериите, Сеат в WTCC.
Утре бензина като стане (отново) 2,70 лв./литър да не смените песента?
Не бе,те са гЪзари

Дизеле в момента е в някакъв подем поради това че се оказа че има много голям потенциал
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
paxaH написа:Дизела отдавна си е в спорта - справка Пежо и Ауди в Льо Ман сериите, Сеат в WTCC.
Ще сменим песента - ще караме на нитро-метан

Дизела , ше го прием ,че е във спорта , когато условията се изравнят , не някой да ми надува турбо и би-турбо и да се кефи , че имал въртящ момент

Добре правят БМВ със отказването си от 8 и 12 цилиндрови дизели - нека нафтата да си остане за икономия , а бензина за кеф , както си е било винаги ...
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Оооо,ще я сменятЕ.Димитров написа:paxaH написа:Дизела отдавна си е в спорта - справка Пежо и Ауди в Льо Ман сериите, Сеат в WTCC.
Не бе,те са гЪзари![]()
Дизела в момента е в някакъв подем поради това че се оказа че има много голям потенциал

Майтапа на страна,колегата acho.rs иска просто да каже че колкото и да успява дизела той си е за икономия,това му е предназначението-не могат да го направят като бензина (от кръвта вода не става).
Ако греша колега поправи ме.

- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
AcOrP написа:BMW не са това което бяха няма какво да се лъжем.
Ще си таркаляме старите истински БМВ-та докато вървят пък после ще сменим марката с нещо китайско и така...
Bayerische Motoren Werke ..
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2