компресиа

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

компресиа

Мнение от manta » 16 Апр 2005, 22:27

искам да ви питам зна4и споря с един приател: тои ми разправя 4е в момента на изгарянето на експлозиата на горивото в ГМТ на дизелов или бензинов двигател компресиата нараства страшно много над 1000атмосфери даже 2000атм и над...аз му викам 4е мотора ште се прасне няма да издаржи на такова налягане..а тои ми вика то нафтовата помпа на дизела прави над 1000атм и издаржа пак мотора няма да издаржи и ми разправя сашто осте една голяма глупост 4е при дизелите в момента на згастяване в ГМТ компресиата е много голяма понеже от помпата влизат примерно 1000атм мотора прави компресиа 25атм и тои ги смята 1025атм което е глупаво тя помпата използва това налягане да разпрасне горивото само и аз му викам 4е няма как да стане такова налягане там. <не се сабират 2те наляганиа според мен > аз му викам 4е в момента на експлозиата може да нарасне налягането примерно до 50атм но не и до над 1000атм независимо дали е дизел или бензин :mhihi: даите вашите мнениа :mhihi: :mhihi: :mhihi: колко расте налягането в момента на експлозиата на горивото ??? сашто ми вика то хладилника в неговите танки траби4ки прави налягане 70атм а двигател няма да издаржи на по голямо налягане дето вика тои над 1000атм
може ли да издаржи буталото блока аз мисля 4е не...

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 17 Апр 2005, 0:23

В цялата история има нещо верно.
Един турбо дизелов мотор може да направи налягане около 800-900 атм. без да троши буталата.А също така дизеловия мотор има по- голяма степен на сгъстяване, защото нафтата се възпламенява от това че е силно нагнетена и от топлината. Един съвременен дизелов двг сигурно има степен на сгъстяване 25 (може и повече, незнам)
А от хладилна техника неразбирам нищо, sorry.
Тва е от мен, ако има за допълване и коригиране - давайте смело :D

Потребител
Аватар

Мнение от manta » 18 Апр 2005, 18:18

:mhihi: :mhihi: :mhihi: моя 4овек доста греши при сабирането на наляганията те нямя как да се сабират и сам прав...но и за друго има спор интересното е то4но в момента на експлозиата наистина ли расте налягането над 1000атм или само до 800атм както е отговорил по горе колегата? зна4и тои казва 4е и при бензинов мотор састо расте много налягането сашто над 1000атм в момента на експлозиата то според мен трудно сте се измери в момента на експлозиата налягането по принцип като се мери компресиата примерно при бензин я мериме 13атм а при дизел 23атм ама това при такт згасяване в ГМТ = примерно. :mhihi: :mhihi: :mhihi: а в момента на експлозиата никои не я мери и за това спорим ние тои казва 4е расте много аз му викам 4е няма как да стане 4ак толкова...ама маи истината е по средата някаде... :idea:

Назад към Основен Форум