Да направим нещо за да ни оправят пътищата..
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
1.Една жалба до общинарите
и
2.Протест
щото най много да ви разпръснат като голи иракчани на центъра с
параструйка или водноструйка
не че много ще ги трогнете де ...хората както по горе пейстнах един абзац ...нямали пари ХАХАХАХ
и
2.Протест
щото най много да ви разпръснат като голи иракчани на центъра с
параструйка или водноструйка

не че много ще ги трогнете де ...хората както по горе пейстнах един абзац ...нямали пари ХАХАХАХ
Амии.. на едно служебно Рено Лагуна, вчера му сменихме амортисьорите на 37 000 км.. кво повече да кажа.. еби му меча, даже и тия улици дето есента ги бяха ремонтирали сега са пак на трапове целите.. ква е далаверата на тия само господ знае, кви луди пари скатават от тия ремонти на пътища.. трябва като бакшишите да се организира нещо, няква проява, че иначе няма оправия, тия докато не опре ножа до кокала все ще отлагат, а то вече няма за къде, не стига, че карам ЛАДА, всички знаете колко е висока, и на някои дупки ми опира гърнето в земята..
No bling at the Ring
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
- bawarka
- Красива и екстремна
-
на хората не им се занимава... само псуваме като "скочим" в ямата, и после ремонтираме и пак си псуваме! А общините и ГА-"Пътища" си правят "истинските търгове" за ремонти, печелят ги "най-добрите оферти" и така е всяка година - даже по два(2) пъти!!! - И е адски изгодно - 2 пъти годишно да взимаш наистина ЯКИ КОМИСИОННИ, а фирмите да отчитат разходи и дейност... ми ТЕЗИ са си построили комунизЪма - що трябва да се оправят пътищата наистина? тогава верно няма да си ремонтират колите - ама те(колите) и без друго са ИМ служебни, а като го смятам, дори и да ИМ плащат ремонтите - приходите от комисионни са ИМ къде-къде...
Ако се наредят стотина съдебни иска(от такива като нас - акционери в сервизите), ако се навие някой наистина добър адвокат да "движи", ако не "клекнем" в последствие на някви договорки, защото така ще стане - сега няма пари, пък и не ние сме виновни ами "изпълнителя" на предишният ремонт и дъра-бъра глупости дето си ги говорят открай време. Та като им се наложи да плащат НАЙСТИНА ГОЛЯМИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ НА НАИСТИНА МНОГО СОБСТВЕНИЦИ НА МПС-та, и пропуснати ползи, и морални щети - и не ме интересува откъде ще ги търсят и не ме интересува че ако ги имат но ги дадат - няма да останат пари за ИСТИНСКИЯТ РЕМОНТ НА ПЪТИЩАТА. щото както ние ще си "върнем" загубените нерви време и друго под формата на пари -така и те да си ги търсят...
Размечтах се нещо - даже се ядосах! кофти слагам тигана докато рибата е ... абе карай - Я ИМ Е*И МА**АТА НА СИЧКИ И НЕ СЕ ЯДОСВАЙ..........
Ако се наредят стотина съдебни иска(от такива като нас - акционери в сервизите), ако се навие някой наистина добър адвокат да "движи", ако не "клекнем" в последствие на някви договорки, защото така ще стане - сега няма пари, пък и не ние сме виновни ами "изпълнителя" на предишният ремонт и дъра-бъра глупости дето си ги говорят открай време. Та като им се наложи да плащат НАЙСТИНА ГОЛЯМИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ НА НАИСТИНА МНОГО СОБСТВЕНИЦИ НА МПС-та, и пропуснати ползи, и морални щети - и не ме интересува откъде ще ги търсят и не ме интересува че ако ги имат но ги дадат - няма да останат пари за ИСТИНСКИЯТ РЕМОНТ НА ПЪТИЩАТА. щото както ние ще си "върнем" загубените нерви време и друго под формата на пари -така и те да си ги търсят...
Размечтах се нещо - даже се ядосах! кофти слагам тигана докато рибата е ... абе карай - Я ИМ Е*И МА**АТА НА СИЧКИ И НЕ СЕ ЯДОСВАЙ..........
'87 Е30 320IS... loong time ago
'89 MB 190E 2,5-16V... long time ago
'91 Volvo 480ES - 1994 first on my own name till 2002
'91 Acura Legend Coupe - 2003 till 2004
'94 MB C124 - 300CE-24 till 2007
'96 316i Compact 2007 - 2007
...some american rental shits
So far - '03 E39 530D Touring
'89 MB 190E 2,5-16V... long time ago
'91 Volvo 480ES - 1994 first on my own name till 2002
'91 Acura Legend Coupe - 2003 till 2004
'94 MB C124 - 300CE-24 till 2007
'96 316i Compact 2007 - 2007
...some american rental shits
So far - '03 E39 530D Touring
- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
bawarka написа:Кво да кажа съобщиха вчера че след изследване във варна НЯМА една улиЧка която да е здрава!Една единствена
Има и това е Ул. Пирин

Пътищата масово бяха разбити от така наречената газификация на града която тотално разказа играта на пътищата ...
И не разрахи ли ,че само с кръпки и сипване на чакал който точно след една седмица го няма Няма да стане ?!
Пък по въпроса с Х5-ците дупките са си дупки и с каквата и кола да си като минеш малко по бързо из тея дупки и се нещо ше се счупи ...
Въпреки ,че идеята ми харесва

!!!
И аз мисля 4е докато няма организирани масови протести /ама яки / наистина няма кои да 4уе. Трябва,положението ве4е е нетърпимо.
Даите идеи за организация,тук във форума .Сигорен съм,4е мойе да се комбинират не6тата с ТАКСИТАТА,разни други 4астни превозва4и,достав4ици/снабдители на разни стоки които съ6то карат натоварени камиони/бусове из тези кратери .Просто трябва НА4АЛО.
Аман от мизерия.
Даите идеи за организация,тук във форума .Сигорен съм,4е мойе да се комбинират не6тата с ТАКСИТАТА,разни други 4астни превозва4и,достав4ици/снабдители на разни стоки които съ6то карат натоварени камиони/бусове из тези кратери .Просто трябва НА4АЛО.
Аман от мизерия.
- bawarka
- Красива и екстремна
-
BMW-X5 написа:Има и това е Ул. Пирин...
Пътищата масово бяха разбити от така наречената газификация на града която тотално разказа играта на пътищата ...
И не разрахи ли ,че само с кръпки и сипване на чакал който точно след една седмица го няма Няма да стане ?!
Е нещо явно съм пропуснала ,трябва да я проверя

все ще намеря някоя неравност и там

А колкото до разбирането , те дет си го разбират разбират си го ама
няма от къде да си пълнят джобовете ми се трува

далавера са тия пари...
Мамито им!
Като на сафари се чувствам дупки,кал,мръсотии,остава и гъсеници да
почнат да влизат в колата ми през шибидаха ще е уникално!
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
ама те улиците са оправени бе... кво се жалвате ?
70-80% от дупките са запълнение... по дкументи
далаварета е следната (или мноооого подобна на следната):
министерството отпуска едни пари по документи които са напълно достатъчни да се оправят пътищата (от винетките да речем).. примерно 100лв.
оттях половината им остават по джобовете - другите ги печелят разни фирми на търгове, за които обаче са си платили... зимат 50те лв. обаче те са дали 5 на ония дето взеха първите 50 за да им дадат търга, те автоматично се пъхат в джоба... остават 45... с тях купуват материали и плащат надници, разбира се спестяват от материали и труд като правя дебелината на настилката по тънка (примерно ако трябва да има 15см. дебелина камъни и 10см. дебелина асфалт те ще я направят 20см. дебелина на камъните и 5см. на асфалта щото камъните са мноооого по ефтини)...
ще дам пример с бетона щото с измерването на качествата на асфалта не съм мн наясно, но е подобно на това на бетона: примерно поръчват 6 кубика бетон марка Б20 (издържа 200МПа на натиск), бетоновоза им носи 5,5 кубика марка Б15 (издържа 150МПа на натиск) така фирмата продавач печели чисто печалбата, за която плаща данъци + 0,5 кубика спестени както и спестени материали (дето понижават марката) но по документи изписани и платени
работниците пък взимат пари на квадрат... запълват половината дупка, изписват по документи че са запълнили всички - спестяват малко материал дето могат да си го използват за лични нужди или да го продадат, както и взимат двойно по-големи заплати за по-малко време
резултата - запълнени са малка част от дупките, некачествено, хората които се занимават с това са си напълнили джобовете, по документи всичко е изрядно, а народа е ограбен 3 пъти вместо само веднъж
и догодина дупките се отварет отново поради 2 причини:
1. гаранцията на фирмата направила ремонта е максимум 1 година (а понякога просто няма гаранция) и са направили нещата некачествено
(разбира се на търга може да се появи и фирма, която дава 5 години гаранция и така се задължава да извърши ремонта качествено - но тя пък няма да може да подкупи хората, които определят кои печели търга
(защото ще спечели мн. по-малко)
2. за тях е по-добре след като изтече гаранцията дупките да се отворят отново - нали тряба да има кво да работят... и те са хора и те хляб ядат
а чиновниците с мизерните заплати се грижат по документи дупките да се отварят след като им изтече гаранцията, за което и те взимат някой лев....
така всички, които имат взимане даване с ремонтите са доволни и задружно са впрегнали целокупния български народ и го цоцат здраво
а собствениците на автосервизи потриват доволно ръчички и се радват на добре стеклите се обстоятелства
разбира се всичко е измислено добре и тоя тип "измама", която е95% законна се доказва невероятно трудно...
за да постигнете нещо трябва:
1. да упражнявате контрол над всички звена (а дори не знам дали имаме право на това)
2. да докажете измамата (което е много трудно въпреки че е ясна като бял ден) за пример: цяла Америка е знаела че Ал Капоне е наи големия мафиот, но никой не е успял да го докаже
3. да накажете виновниците (а това по законен път е просто невъзможно)
и таиа... добре дошли в "чистата и свята република" за която са се борели предците ни начело с Васил Левски.
а с протести можете да постигнете само едно малко чудо... а всяко чудо трае три дена (образно казано) след което нещата ще тръгнат пак постаро му
70-80% от дупките са запълнение... по дкументи

далаварета е следната (или мноооого подобна на следната):
министерството отпуска едни пари по документи които са напълно достатъчни да се оправят пътищата (от винетките да речем).. примерно 100лв.
оттях половината им остават по джобовете - другите ги печелят разни фирми на търгове, за които обаче са си платили... зимат 50те лв. обаче те са дали 5 на ония дето взеха първите 50 за да им дадат търга, те автоматично се пъхат в джоба... остават 45... с тях купуват материали и плащат надници, разбира се спестяват от материали и труд като правя дебелината на настилката по тънка (примерно ако трябва да има 15см. дебелина камъни и 10см. дебелина асфалт те ще я направят 20см. дебелина на камъните и 5см. на асфалта щото камъните са мноооого по ефтини)...
ще дам пример с бетона щото с измерването на качествата на асфалта не съм мн наясно, но е подобно на това на бетона: примерно поръчват 6 кубика бетон марка Б20 (издържа 200МПа на натиск), бетоновоза им носи 5,5 кубика марка Б15 (издържа 150МПа на натиск) така фирмата продавач печели чисто печалбата, за която плаща данъци + 0,5 кубика спестени както и спестени материали (дето понижават марката) но по документи изписани и платени
работниците пък взимат пари на квадрат... запълват половината дупка, изписват по документи че са запълнили всички - спестяват малко материал дето могат да си го използват за лични нужди или да го продадат, както и взимат двойно по-големи заплати за по-малко време
резултата - запълнени са малка част от дупките, некачествено, хората които се занимават с това са си напълнили джобовете, по документи всичко е изрядно, а народа е ограбен 3 пъти вместо само веднъж

и догодина дупките се отварет отново поради 2 причини:
1. гаранцията на фирмата направила ремонта е максимум 1 година (а понякога просто няма гаранция) и са направили нещата некачествено
(разбира се на търга може да се появи и фирма, която дава 5 години гаранция и така се задължава да извърши ремонта качествено - но тя пък няма да може да подкупи хората, които определят кои печели търга

2. за тях е по-добре след като изтече гаранцията дупките да се отворят отново - нали тряба да има кво да работят... и те са хора и те хляб ядат

а чиновниците с мизерните заплати се грижат по документи дупките да се отварят след като им изтече гаранцията, за което и те взимат някой лев....
така всички, които имат взимане даване с ремонтите са доволни и задружно са впрегнали целокупния български народ и го цоцат здраво

а собствениците на автосервизи потриват доволно ръчички и се радват на добре стеклите се обстоятелства

разбира се всичко е измислено добре и тоя тип "измама", която е95% законна се доказва невероятно трудно...
за да постигнете нещо трябва:
1. да упражнявате контрол над всички звена (а дори не знам дали имаме право на това)
2. да докажете измамата (което е много трудно въпреки че е ясна като бял ден) за пример: цяла Америка е знаела че Ал Капоне е наи големия мафиот, но никой не е успял да го докаже

3. да накажете виновниците (а това по законен път е просто невъзможно)
и таиа... добре дошли в "чистата и свята република" за която са се борели предците ни начело с Васил Левски.
а с протести можете да постигнете само едно малко чудо... а всяко чудо трае три дена (образно казано) след което нещата ще тръгнат пак постаро му

- Toledo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90
Ами прав си за всичко и най-вече, че с протести нищо не става. И като спомена Америка - там най-обичат да се съдят - за кво ли не. И тук, ако някой се заеме да съди общината/КАТ/Агенция"Пътища", има огромни шансове да успее, защото всички тези институции по закон трябва да се грижат за пътищата. Но трябва да се направи от някаква организация / клуб например /, защото сам човек няма да го направи. Аз съм готов да се включа с пари, но нямам време лично да се занимавам с това. Поради подобни причини никой не го прави и затова тези боклуци си пълнят гушите от нашите данъци и такси. На нас ни остава само псуването и изваждането, което го и правим доста успешно за съжаление 

- kazakoff
- кандидат ентусиаст
-
И аз съм за протест. Дайте да се организираме. Трябва да си защитаваме правата, щото май ще си останем само със задълженията
. Иначе, четох неква статия във вестника, че щели да глобяват кметовете за опасните дупки по пътищата
А, бе те Софиянски ш го остаят гол кат пушка, бе

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2