Отново за квинтесенцията на БМВ...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Отново за квинтесенцията на БМВ...

Мнение от LandShark » 01 Мар 2003, 20:15

С позатоплянето на времето през изминалите дни, оптимизъм нахлува в душата! Заедно с него идва и радостното очакване на топлите летни дни и разбира се - нетърпението кога най-накрая ще си сменя зимните гуми с летни. Но едно от задължителните неща, които трябва да направи всеки БМВ ентусиаст е да изкара елегантната си красавица на разходка през тези топли дни, които баба Марта ни подари. Вероятно много от вас сте го направили! Аз нямаше как да пропусна!

Може би е излишно да го разказвам де, но просто няма как да не го споделя с вас! С кого друго, ако не с вас, о, верни мои съмишленици?! Един или два часа съм джъткал днес по обяд из града, повечето време бях сам в колата (без разни дразнители дето се оплават че съм карал... еди как си... :twisted: )... Сутринта бях изморен и отчаян... много работа се събра напоследък, спеше ми се, въобще знаете как е. Освен това покрай любимата кола (както често става и с любимата жена) все има и някакви притеснения. Малко се отклонявам от темата, но съм забелязал че колкото повече те е грижа за колата, колкото повече й трепериш, като че ли напук толкова повече се случват разни неприятни събития - при мен последното от които е одраскването на едната от задните ми вежди от някой скаран с паркирането. И днес сутринта по подобен начин, със леко свито сърце (като след по-продължителна раздяла с любимата кола) и нерадостни мисли се приближавах към Автомобилът....

Но! Само 1-2 часа каране из града и слизам от колата с усмивка до ушите. И такова диво опиянение!!! Всякакви нерадостни мисли, всякакви тъжни спомени по магически начин бяха изгонени. Слизаш от колата и първата мисъл, която ти минава през главата е "BMW Rulzzzzzz!!! BMW Rocks!!! BMW Kicks!!! Thank you Munich!!!"!!! То не е просто мощността. То не е просто окачването. Не и баланса. Това са всички компоненти взети заедно! Инспирират такава увереност, такава наслада, че докато караш, независимо дали мотора (в случая редови шестак) мърка кротко на по-ниски обороти, и през леко отворения джам чувам дебелия му бас, или пък се реже като пистов мотор на високите си обороти, ти иде за започнеш да крещих от възторг!! Независимо дали се мъкна зад някои голф по тесните улички из центъра, или отстъпвам предимство на някое траби, или правя слалом по цариградско, или просто "захапвам" една по една колите по цариградско, принуждавайки ги да отстъпват място, опияняващото чувство на тотален контрол, на сила и мощ е толкова завладяващо!! Думите са просто слаби да го изразят. Мога само да пожелая на всеки един от вас, възможно най-скоро да изживее същото... BMW не е просто автомобил, BMW не е просто мания. BMW е наркотик! BMW - това е диагноза! BMW те кара да забравиш всичките си неволи, неприятни мисли и ти позволява да погледнеш на живота откъм добрата му страна!

Прибирайки се от паркинга към вкъщи с неизменната усмивка "от ухо-до ухо" за един кратък момент съпоставих сутрешните си мисли със следобедните. Мда, всички грижи бяха забравени. Бях взел дозата си. Дали си струва? :twisted:
Последна промяна LandShark на 02 Мар 2003, 1:13, променена общо 1 път

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 01 Мар 2003, 22:18

:yes:

Как ми се иска и аз да можех така да излея чувствата си върху белия лист хартия (в случая монитор)...
И аз днес се събудих в минорно настроение, но следобяд като отидох да тествам една 525-ца (между другото с ясното съзнание че е твърде малко вероятно да я купя) настроението ми се обърна на 180 градуса. Този шестцилиндров двигател с 192 коня тотално ме отказа от 316, 318 и други подобни четирицилиндрови играчки....
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Astor » 02 Мар 2003, 0:03

Qvno si stuva shtom go pravim :o)
Изображение

BMW 318i touring E30 '90

кандидат ентусиаст
Аватар

Ухааа... все така

Мнение от Eek '85 735 » 02 Мар 2003, 0:04

Ние романтиците не сме на изчезване, както си мислех...
Ама айде да добавя нещо:
Не е ли невероятно релаксиращо да легнеш под красавицата, да си подредиш ключовете- гедоре от едната страна, лули от другата и да започнеш да се наслаждаваш на реда и хармонията, които присъстват във всеки възел и детайл в тези машини.... както и да съзерцаваш нещо така изпипано, върхъ в технологиите, нещо наистина завладяващо :)
А после, ако отгоре на всичко машината тръгне :) усещането на G- forces (ритници в бъбрека :) действа... казахте как!
С две думи : Enjoy и Наздраве!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetoslav » 02 Мар 2003, 18:39

Kato 4eta tazi tema,otkrita ot Landshark mi stava palen kef.Kakto kazvame - gusto maina.Uspokajavam se i jvno ne samo sam az ludo vluben v bavarskoto 4udo s seksapilni i atleti4ni formi.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 03 Мар 2003, 17:00

landshark,za6to ne pribavi6 i 4ove4e koeto rukopliaska kum ostanalite"emoticons" ,triabva si za takiva postove :wink:
Triabva po-4esto da se vduhnoviavame i da pi6em takiva razmisli,6toto taka entusiazma se razpalva dvoino :twisted:

Назад към Основен Форум