!!!Призив към рейсърите!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

!!!Призив към рейсърите!!!

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 28 Мар 2005, 14:57

Това е един много добър призив взех го на заем от Tuning.bg форуам
и мисля че този пич е прав. :)

L0v3_Me7aL написа:Момчета реших да постна тази тема, защото нещо се оля работата ако мога така да се изразя... Твърде много инциденти се случиха и продължават да се случват...
Това се отнася за всички, ходещи на Военна Рампа и ОМВ-Бояна!!
Мисля, че всички разбрахте вече какво се случи на MAD MAX преди извесно време, както и за инцидента от 26.3.2005та на ОМВ-Бояна.. (Жигуалта, която не спряла на Стоп Палка и след 100метра се преобърнала)... Доста хора казват, че и на Рампата не е безопастно, понеже се правят дрифтове и ластици [/b]ТВЪРДЕ БЛИЗО ДО ЗРИТЕЛИТЕ
Забелязвам също, че при влизане в ОМВ'то (на Бояна) се движат повечето с висока скорост.. а често има някой спрял на входа на ОМВ'то или такъв който минава от там... има доста голяма вероятност от инциденти... Някои ще решите, че си знаете и че темата която пускам е безумно тъпа, но трябва да знаете, че ако не подобриме безопасността при сабиранията ни, няма да имаме такива... Все повече полицаи идват вече на ОМВ Бояна и на Рампата, понеже следя доста темите от срещите и по вашите думи го разбирам.. Поради глупост, невнимание и самоувереност стават тези инциденти... и после всички казват "Я си знам, за к'во ми ги разправяш тия глупости"...
...Хем искаме да се събираме да си правиме кефа, хем се дразниме, че идват полицаи и ни гонят "уж" ...[b]
...Така, че моят призив е Независимо рейсър или семкаджия проявявайте малко повече внимание към останалите и така няма да имаме проблеми с полиция и няма да се случват излишни инциденти.. мисля, че ако се спазват някои правила, които са нужни всичко ще е наред... не искам аз да съм този, който да ви налага правила (аз нямам тази власт за да го направя, но все пак това е моят призив)
1 - при влизане в ОМВ-Бояна.. карайте малко по-бавно, защото може да се стигнат до излишни сблъсъци или да се сгази човек, често се запушва входа и това е доста голям проблем също...
2 - Не паркирайте на входа на бензиностанцията, защото може вие да сте причината за инцидент..
3 - като се въртите в самата бензиностанция на гладкия цимент
Внимавайте какво правите, защото може да се ударите в някоя бензинова колконка и да стане кофти гаф... Също така, трябва да знаете дали наистина можете да държите колата докато се въртите или ще изтървете волана, ще загубите контрол и може да премажата хората, които са наоколо..
4 - Знам, че същия момент го има и на Военна Рампа, дрифт мастърите се въртят ТВЪРДЕ близко до хората, които гледат.. така, че ако решите да се въртите, пазете околните и се въртете на безопастно място от тях

5 - Същото се отнася и за самите Състезания... внимавайте с каква скорост и колко близо до хората карате.. при скорост от 150км/ч никой няма да ви опази, ако спукате гума, стъпите в дупка и тн.. най-малкото ще опази околните :!: :(
Не искам погребалните агенций, да забогатяват благодарение на хора като мен и вас!
Не мога да ви наложа правила, аз не съм ви никакъв, познавам малко хора от форума и мисля, че не съм толкова компетентен, че да ви казвам какво да правите и как да го правите.. Просто искам малко повече внимание и спокойствие при гонките
Също, айде ако нямате книжки и ходите на ОМВ-Бояна или Военна Рампа, МОЛЯ Ви не карайте бързо, не се пускайте с други по-опитни от вас и не правете дрифтове, защото книжката кола не кара, но поне изчакайте да придобиете малко опит и тогава да се пускате и да разчеквате колата (нищо против тези занимания нямам, стига да ги правят правилните хора)... Мислете малко преди да правите изпълнения.. както баба ми казва "Един миг невнимание и цял живот страдание" (сега да няма коментари от типа "Бабини ти дивитини")
Аз имам още 1 година до 18(и съответно до книжка) самият аз не съм толкова разумен, но поне ако искате да си правите кефа на така наречените гонки, хайде малко да спазваме някакви правила, за да процъфтява този спорт :wink:
Сега е още мокро от пролетните дъждове така, че трябва още повече внимание по принцип на пътя..
Ако ме послушате, ще разберете, че съм прав и ще видите колко по-хубаво ще е по сабиранията..
Защото не искам повече да се случват малоумни инциденти, които ги правят както опитни шофьори така и разни катили..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 28 Мар 2005, 15:19

прав е я, ама кой да го чуе...........
Едно време нямаше такива истории като карахме ладите на бащите ни.
Сега става страшно когато за няколко хиляди взимаш нещо много яростно а физически и умствено не можеш да прескочиш годините нито пък мераците и резултата е налице . Мисля че за първи път в наща близка история се поучава така и обяснениетое просто.
Правим всичко непрофесионално щото още не сме дораснали и се изживяваме като по филмите.....и аз съм празвил глупости до опазил съм се някак засега . Дано да го прочетат много хора .
Нищо интересно загуба на 5минути но ако с това се спаси човешки живот е наистина важно.
Вчера се дърпах и аз, километража ми показваше 180 градско колата се носеше на ебе*** страна и победих направо съм герой . после 10 мин ми трепереха краката щото почудо спрях , а колата работеше на празвен ход за да охлади малко поне.
Веднага ме хвана яд че си преебавам колата но не след дълго осъзнах какво можеше да се случи ако имаш просто лош късмет тоя ден .....нели се сещате .
Такаче хора неправете така , Аз си изпуснах нервите и не си го прощавам не го прощавам и на вас и осъждам всеки който е решил да се доказва като мъж там където и майкаму не е могла да му помогне.
Айде да се спреме и да се замислиме за хората около нас ,ами малките деца .....като видя някое едвам се научило да ходи и се затичало и товава сърцето ми пада в петите .

По добре е да си провеждаме състезания по правилника или полигонно кормуване все ще измислим нещо .
Успех желая на всички и безаварийни километри.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

..

Мнение от Boce » 28 Мар 2005, 18:17

И аз съм съгласен с тоя пич...Незнам на рампата за кво се дарпат още щото там има дупки пък и асфалта се набръчкал..Бояна по става..
Ама нали за тая цел се създаде Божурище...

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: ..

Мнение от ICE » 28 Мар 2005, 18:22

Boce написа:И аз съм съгласен с тоя пич...Незнам на рампата за кво се дарпат още щото там има дупки пък и асфалта се набръчкал..Бояна по става..
Ама нали за тая цел се създаде Божурище...

Да, ама хората си ходят свободно на Рампата и на Бояна, а някой си решава, че ще прави пари от това и така....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 29 Мар 2005, 16:04

някой си решава, че ще прави пари от това и така

еми защо да не прави пари бе колега? като се е сетил навреме и предлага значително повече сигурност :arrow: ще прави и още как! нека някой друг да предложи нещо аналогично, никой не го спира...пък и ако е безплатно - още по-добре ;)

Drinker
Аватар
Кара: E36 Touring 328i
Мечтае да кара: нормално

Мнение от ///Milen_bmw » 29 Мар 2005, 16:13

прав е 4овека. Напълно го поткрепям :yes:
Изображение

Назад към Основен Форум