Дайте съвет как да се справя с тоз козметичен проблем.
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Дайте съвет как да се справя с тоз козметичен проблем.
Вчера вечерта открих че някои ми е натиснал леко веждата на задният десен калник.
Не е много но ...
Поначало колата ми стои на закрит платен охраняем паркинг, но понеже офиса ми е на 5-10 мин от апартамент, обикновено я карам през неделните дни или вечерно време ако се наложи нещо. Та поради тези причини близо седмица и половина не бях ходил до паркинга, а вчера като отидох, понеже имам навика да оглеждам колата си (просто много ме кефи и не мога ако не направия едно кръгче около нея за да се полюбувам на изящните й линии) веднага забелязах че има нещо "не наред". Досега мястото ми беше такова, че от едната страна (лявата) имаше колони и аз специално опасявайки се че някой левак може да направи нещо подобно, паркирах възможно най-близо, така че този до мен да има дори в повече разстояние за да си паркира. Но уви! Дори и това не е помогнало. Явно този който е паркирал не е бил много запознат с тази маневра и си е вкарвал автомобила назад под ъгъл, така че със задницата ми е натиснал веждата най-вече в задната й част (по-близо до бронята). Най-грозното е че сега между края на веждата и края на бронята мога да си мушна пръста (е добре, малкия пръст)! Стои ГРООЗНО!!!
Не съм голям кафгаджия затова с мирно и сравнително спойно извикъх веднага и пазача, да огледа нещата, той ми каза че те не са забелязали нещо нередно да се е случвало (но кой ги знае къде са блели тогава, а и местото не е толкоз близо до пазачите); все пак доброто ми отношение помогна (1) да си издействам друго място - видях едно уникално - от двете страни има колони и просто няма как някой да паркира до теб и си го заплюх (2) да взема тел/име на човека (оказа се жена!), който е паркирал до мен последните дни. (на този паркинг всички места са маркирани и всеки си има определено място). За съжаление се оказа че мястото до бившето мое не е на абонат и за няколко вечери са се сменяли няколко различни...
Въпросите ми за съвет са в две насоки:
1) Има ли някакъв легален начин да накарам тия на паркинга да платят/вземат мерки?
2) Да препоръчате как и къде най-добре (в смисъл на качествено) да си оправя дефекта! Предполагам няма нужда да сменям целия заден десен панел заради това??
Ще съм Ви изключително благодарен на всички съвети!!!
Предварително благодаря!

Поначало колата ми стои на закрит платен охраняем паркинг, но понеже офиса ми е на 5-10 мин от апартамент, обикновено я карам през неделните дни или вечерно време ако се наложи нещо. Та поради тези причини близо седмица и половина не бях ходил до паркинга, а вчера като отидох, понеже имам навика да оглеждам колата си (просто много ме кефи и не мога ако не направия едно кръгче около нея за да се полюбувам на изящните й линии) веднага забелязах че има нещо "не наред". Досега мястото ми беше такова, че от едната страна (лявата) имаше колони и аз специално опасявайки се че някой левак може да направи нещо подобно, паркирах възможно най-близо, така че този до мен да има дори в повече разстояние за да си паркира. Но уви! Дори и това не е помогнало. Явно този който е паркирал не е бил много запознат с тази маневра и си е вкарвал автомобила назад под ъгъл, така че със задницата ми е натиснал веждата най-вече в задната й част (по-близо до бронята). Най-грозното е че сега между края на веждата и края на бронята мога да си мушна пръста (е добре, малкия пръст)! Стои ГРООЗНО!!!
Не съм голям кафгаджия затова с мирно и сравнително спойно извикъх веднага и пазача, да огледа нещата, той ми каза че те не са забелязали нещо нередно да се е случвало (но кой ги знае къде са блели тогава, а и местото не е толкоз близо до пазачите); все пак доброто ми отношение помогна (1) да си издействам друго място - видях едно уникално - от двете страни има колони и просто няма как някой да паркира до теб и си го заплюх (2) да взема тел/име на човека (оказа се жена!), който е паркирал до мен последните дни. (на този паркинг всички места са маркирани и всеки си има определено място). За съжаление се оказа че мястото до бившето мое не е на абонат и за няколко вечери са се сменяли няколко различни...
Въпросите ми за съвет са в две насоки:
1) Има ли някакъв легален начин да накарам тия на паркинга да платят/вземат мерки?
2) Да препоръчате как и къде най-добре (в смисъл на качествено) да си оправя дефекта! Предполагам няма нужда да сменям целия заден десен панел заради това??
Ще съм Ви изключително благодарен на всички съвети!!!
Предварително благодаря!
Пазачите или собствениците на паркинга по никакъв начин не може да ги накараш да ти платят нещо. Ако имаш каско иди и виж дали ще ти дадат някои лев. А иначе незнам точно колко е вдлъбната веждата ама според мен всеки що годе добър тенекиджия ще я изправи, но ако се налага и пребоядисване на детайл внимавай как ще прелеят цвета.
Lud umora nemaaaa.
- RAFF
- младши ентусиаст
-
най-лошото е че неможеш да докажеш че са те ударили на паркинга.от там вече се губи всякакъв смисъл от търсене на виновник.единствения начин е саморазправа за който не те съветвам.за другото колегата вече те е посъветвал.накарай бояджията да пръсне само удареното на мъгла, ане целия калник.ако улучи точния цвят , след като пастираш колата няма да си личи.
- TurboDizelKombi
- кандидат ентусиаст
-
И аз ползвам точно такъв тип паркинг за едната си кола, но пазачите присъстват на всяко вкарване и изкарване и подобни ициденти са почти невъзможни. Дори мойта кола стои в коридора щото съм от по новите(от 3 години живея до този паркинг) и те ми я местят по някога.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
tenekedjia lesno 6te opravi toia problem,no vnimavai da ne otide6 pri niakoi murlia4i,4e 6te o..rat vsi4ko pri boiadisvaneto i posle 6te te e iad mnogo vreme.Znam kolko e kofti,nana6ta bavarka o6te stoiat 5-6 dupki na prednia kapak ot onaia luda gradu6ka minalata godina,no ne si struva da se preboiadisva celia kapak zaradi tova,a i moje da ostane razlika v cveta na drugata 4ast ot kupeto i kapaka.
zatova ti pojelavam kusmet v tova na4inanie, naistina se nujdae6 ot takuv.
Ako preceni6 4e se nujdae6 ot po-specializiran serviz eto ti adres i telefon na edin takuv:
Sofia,jk."Hadji Dimitar",ul."kapitan Mamar4ev"25-str6no gi hvaliat
GOOD LUCK 
zatova ti pojelavam kusmet v tova na4inanie, naistina se nujdae6 ot takuv.
Ako preceni6 4e se nujdae6 ot po-specializiran serviz eto ti adres i telefon na edin takuv:
Sofia,jk."Hadji Dimitar",ul."kapitan Mamar4ev"25-str6no gi hvaliat

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
mom4eta
mom4eta ave vie 4uvalili ste 4e jiveem ve4e zabraih v koi vek ama ve4e vsi4ko e avtomatizirano demek otivash v nqkoi magazin za AVTOBOI koito e specealiziran a ne v kvartalnia demek ne6to kato SIKENS centur da bude tam sled kato cveta ti ima nqkakuv procent na ovektqvane ti kazvat mom4e svali si kapa4kata na rezervoara i ni q donesi da bude s to4nost do hilqdna i cqlata dalavera za 100gr boq e 20-25 leva i pruskane 15lv i pasta 10 leva tui4e landshark ako ne e mnogo golqmo i boqta si sedi i samo ti si go vijdash ne dei go pipa nqma smisul da davash kum 50 leva za edna malka vdlubnatina

Ima individualni protokoli za po-leki PTP-ta kato tvoia sluchai. Pri vzaimno suglasie se populvat ot dvamata uchastnici....kato edinia priznava vinata si razbira se, i v tozi sluchai ne se vika KAT. Samo tryabva da proverish dali kompaniata koiato e napravila grajdanskata otgovornost na zlostornika deto te e prasnal gi priznava........ako da...te shte ti platiat shtetie!
Nesum 100% siguren v tova koeto kazvam , no mislia che imashe takava manipulacia i si zaslujava da se proveri
Nesum 100% siguren v tova koeto kazvam , no mislia che imashe takava manipulacia i si zaslujava da se proveri

- TurboDizelKombi
- кандидат ентусиаст
-
Чувал съм че никой не уважава тези протоколи, и особено при друга ситуация на пътя, ако не съм виновен винаги ще извикам КАТ. Ако виновния не е пил, но има застраховка един акт е по доброто решение (като пари).
Другия вариант е да ти даде пари на ръка за да не викаш КАТ но тогава твоя застраховател ще оправи щетата приспадайки от твойта премия (и ако след това имаш по сериозно застрахователно събитие ще вземеш смешни пари).
Всъщност нямаш ли каско?
Другия вариант е да ти даде пари на ръка за да не викаш КАТ но тогава твоя застраховател ще оправи щетата приспадайки от твойта премия (и ако след това имаш по сериозно застрахователно събитие ще вземеш смешни пари).
Всъщност нямаш ли каско?
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Благодаря за всички отговори.
Наистина няма смисъл да се разправям с тия от паркинга. С лошо нищо няма да постигна. Най-важното е че почти веднага си издействах друго място, където трудно някой ще може да направи същото (от едната страна е будката на пазача, от другата страна - има две колони.
Иначе за съжаление в момента нямам каско.
Така че ще си е за моя сметка. По-лошото е че не мога и да докажа кой точно го е направил, трудно е да ги издиря, защото няколко дни подред (докато аз не съм ходил на паркинга), няколко различни хора са се сменяли няколко вечери подред на съседното до моето бивше място...
Наистина няма смисъл да се разправям с тия от паркинга. С лошо нищо няма да постигна. Най-важното е че почти веднага си издействах друго място, където трудно някой ще може да направи същото (от едната страна е будката на пазача, от другата страна - има две колони.
Иначе за съжаление в момента нямам каско.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Веждата вече е оправена на 50%

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
14 мнения
• Страница 1 от 1