seatbelt warning

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

seatbelt warning

Мнение от enigma » 01 Мар 2005, 1:40

Някой знае ли случайно на по-новите модели (примерно на 645Ci) как се изключва досадното бипкане за коланите (без да се слага колана)?

Мерси.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2005, 3:32

досадното бипкане е досадно със цел...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 01 Мар 2005, 3:38

alx е прав- бипкането се спира най-лесно като си СЛОЖИШ КОЛАНА. Датчика надали ти е сложен за да се чудиш как да го излъжеш че колана е закопчан...
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 01 Мар 2005, 4:10

Жабленски, пределно ясно ми е за какво е бипкането, ако няма какво да кажеш няма защо да ме поучаваш. Да кажем, че си имам сериозни причини за този въпрос, риска от катастрофа ми е най-малкият проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 01 Мар 2005, 4:30

enigma написа:Жабленски, пределно ясно ми е за какво е бипкането, ако няма какво да кажеш няма защо да ме поучаваш. Да кажем, че си имам сериозни причини за този въпрос, риска от катастрофа ми е най-малкият проблем.

Има си много лесен начин за който се сещат и децата:
Издърпваш гадния колан, но го прекарваш зад седалката и го закопчаваш както си му е реда и тогава обикновенно бипкането млъква... Ако ти пречи и това че е зад седалката колана тогава вече отваряш машинката която държи колана закопчан и намираш начин да блокираш датчика. Почти всеки може да се сети как да го блокира, но трябва да се помисли малко
Щом смяташ че е разумно да си рискуваш здравето или живота :arrow: твоя работа, не го слагай
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2005, 4:54

enigma написа:Жабленски, пределно ясно ми е за какво е бипкането, ако няма какво да кажеш няма защо да ме поучаваш. Да кажем, че си имам сериозни причини за този въпрос, риска от катастрофа ми е най-малкият проблем.

не, риска от катастрофа ти е най-големия проблем. откъдето и да го погледнеш :) щом така разсъждаваш все ми се чини че все пак съм го написал точно на място ;)

а иначе, да-съгласен съм- не ми е работа. просто споделям. като човек които се е удрял много пъти и е помлял доста хардуер 8)

а по темата - chime-а е програмируем- демек сервиза може да го изключи, също както еърбеговете впрочем. не може да го излъжеш със нещо друго защото повечето нови бмв-та имат pre-tensioners във макарите на коланите и всичко е със сенсори там.. демек, дори и да мушнеш кламер или нещо друго във закопчалката, колана не е ли изтеглен пак ще бибипка..

а за имането какво да кажа по въпроса- въпрос на приоритети :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 01 Мар 2005, 11:14

не става ли ако се сложи отделна дръжка от закопчалката на колана?т.е началото на колата да се сложи без самият каиш.айде успех и слагайте коланите поне като карате извънградско.! 8)
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e87 120d » 01 Мар 2005, 12:10

след 90 секунди спира поне така е при мене
Изображение

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 02 Мар 2005, 11:42

да при всички нови модели е така
ако не си сложиш колана след 1-2
минути се уморява и спира ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Мар 2005, 16:47

програмируемо е... във определени държави камбанката дрънчи и докато не си сложиш колана- не спира.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Назад към Основен Форум