Добавки за Комън-Рейл дизел
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Добавки за Комън-Рейл дизел
Здрасти на всички,
позволявам си да пиша в основния форум тема във връзка с добавки към горивото за двигатели с комън-рейл технология.
Карам 320 д и се чудя дали отвреме на време не е добре да се слагат добавки към дизела за прочистване на горивната система.Питам ви,защото съм чул различни мнения,но пък не искам да направя някой левашки гаф.
Ако имате преки впечатления ще се радвам ако споделите.
Благодаря предварително
позволявам си да пиша в основния форум тема във връзка с добавки към горивото за двигатели с комън-рейл технология.
Карам 320 д и се чудя дали отвреме на време не е добре да се слагат добавки към дизела за прочистване на горивната система.Питам ви,защото съм чул различни мнения,но пък не искам да направя някой левашки гаф.
Благодаря предварително
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!
Вие си знаете!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ей като почнете не сипвай там не сипвай не знам де си .. сичко идва от Нефтохима ве хора ,писал съм 100+ пъти по таз тема щот съм в бранша .. и мойта служебната едната е комън рейл ,и тя не мое да слезе от Пампорово ,ама щото не се е изкачвала там ,не за друго ...зарежрам САМО на Шел ,до сега проблеми не съм имал .. а за добавките - ако ще слагаш ,сложи нещо марково и изпитано ,полза има и за дизел и за бензин ,аз на мойта 320ка нееднократно съм слагал и съм доволен ,и на дизелака съм слагал ,мога да препоръчам добавката на Liqui Moly или както се пише там ,има я по ОМВтата ,една метална опаковка ,към 8 лв е за 1 резервоар .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Лики Моли е готина май или поне и аз съм с такова впечатление. Също и Кастрол и СТП. В някоя друга страна добавките може и да са лукс или излишество някакво, но тук са си задължителни,особено за дизела. Само 6 месеца с гориво единствено и само от Еко- то без добавки бяха достатъчни да ми задръстят тотално помпата, сега си слагам добавки и н.п. никакви..
BTW и аз съм с кофти впечатление от Шел по принцип, лятото на връщане от морето заради скапан W Power Diesel щях да се ударя само защото колата нямаше тоя респонс на газта на който съм свикнал. Но в бензиностанцията на изхода на Сф посока магистрала Хемус W Power- a е най- хубавия дизел, който някога съм сипвал някъде и при възможност винаги наливам от там като минавам.
BTW и аз съм с кофти впечатление от Шел по принцип, лятото на връщане от морето заради скапан W Power Diesel щях да се ударя само защото колата нямаше тоя респонс на газта на който съм свикнал. Но в бензиностанцията на изхода на Сф посока магистрала Хемус W Power- a е най- хубавия дизел, който някога съм сипвал някъде и при възможност винаги наливам от там като минавам.
Re: Добавки за Комън-Рейл дизел
Svetoslav написа:Здрасти на всички,
позволявам си да пиша в основния форум тема във връзка с добавки към горивото за двигатели с комън-рейл технология...
Заръчал съм си една в Камор
имали някви оригинални БМВ
добавки и мисля да я хакна
може да има и по-добри ама
поне ако стане нещо с колата
ще обвинявам тях

Като дойде ще подам повече
информацийка

Alexi написа:ей като почнете не сипвай там не сипвай не знам де си .. сичко идва от Нефтохима ве хора ,писал съм 100+ пъти по таз тема щот съм в бранша .. и мойта служебната едната е комън рейл ,и тя не мое да слезе от Пампорово ,ама щото не се е изкачвала там ,не за друго ...зарежрам САМО на Шел ,до сега проблеми не съм имал .. а за добавките - ако ще слагаш ,сложи нещо марково и изпитано ,полза има и за дизел и за бензин ,аз на мойта 320ка нееднократно съм слагал и съм доволен ,и на дизелака съм слагал ,мога да препоръчам добавката на Liqui Moly или както се пише там ,има я по ОМВтата ,една метална опаковка ,към 8 лв е за 1 резервоар .
Грешка! Вътрешна информация. ВСИЧКИ видове горива които предлагат в ОМВ идват от Австрия с кораби по Дунава. Именно и затова построиха този големия комплекс до Илиянци. Така е вече от август месец 2004година. Не знам дали вече е готов и договора между Шел и ОМВ та да могат Шел да пазаруват горива от ОМВ, но и това ще стане. Та от август миналата година ОМВ НЕ купува горива от Нефтохим, скоро и Шел няма да го правят.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Caballero написа:Alexi написа:ей като почнете не сипвай там не сипвай не знам де си .. сичко идва от Нефтохима ве хора ,писал съм 100+ пъти по таз тема щот съм в бранша .. и мойта служебната едната е комън рейл ,и тя не мое да слезе от Пампорово ,ама щото не се е изкачвала там ,не за друго ...зарежрам САМО на Шел ,до сега проблеми не съм имал .. а за добавките - ако ще слагаш ,сложи нещо марково и изпитано ,полза има и за дизел и за бензин ,аз на мойта 320ка нееднократно съм слагал и съм доволен ,и на дизелака съм слагал ,мога да препоръчам добавката на Liqui Moly или както се пише там ,има я по ОМВтата ,една метална опаковка ,към 8 лв е за 1 резервоар .
Грешка! Вътрешна информация. ВСИЧКИ видове горива които предлагат в ОМВ идват от Австрия с кораби по Дунава. Именно и затова построиха този големия комплекс до Илиянци. Така е вече от август месец 2004година. Не знам дали вече е готов и договора между Шел и ОМВ та да могат Шел да пазаруват горива от ОМВ, но и това ще стане. Та от август миналата година ОМВ НЕ купува горива от Нефтохим, скоро и Шел няма да го правят.

- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Грешка! Вътрешна информация. ВСИЧКИ видове горива които предлагат в ОМВ идват от Австрия с кораби по Дунава. Именно и затова построиха този големия комплекс до Илиянци. Така е вече от август месец 2004година. Не знам дали вече е готов и договора между Шел и ОМВ та да могат Шел да пазаруват горива от ОМВ, но и това ще стане. Та от август миналата година ОМВ НЕ купува горива от Нефтохим, скоро и Шел няма да го правят.![]()
много филми гледаш ве човек ... само ОМВ100 е внос от Австрия ,но и парите му са доста.А договор между Шел и ОМВ за покупка на горива на едро - това никога няма да стане ,Шел имат рафинерия в Гърция, на един ..й място от БГ,но от нефтохима все пак е по евтино
И ОМВ 100 не е внос от Австрия, а от Гърция. Сигурна информация от ОМВ шефове! Това не значи, че е лош бензина. Докато няма закон за контрол на достоверността на рекламната информация - така ще бъде.
Niky Georgiev
аз днес взех оригиинална "добавка" на бмв и утре ще я употребя
човека от който я купих ми иказа, че не е добавка а гориво, ако сменяш горивния филтър я наливаш в него и оставяш колата да работи докато си я изгори. Ако не сменяш филтъра се пражило там нещо ама човека като ми иговорешв нв слушах засщото ще сменям масла и ифилтри утре.
Цената е 35 лв и е около 500 милилитра
утре ще снимам опакожката, че ми е в колата и ще я пусна в галерията.
Ако някои се интересува от координатите на човека на
ЛС

човека от който я купих ми иказа, че не е добавка а гориво, ако сменяш горивния филтър я наливаш в него и оставяш колата да работи докато си я изгори. Ако не сменяш филтъра се пражило там нещо ама човека като ми иговорешв нв слушах засщото ще сменям масла и ифилтри утре.
Цената е 35 лв и е около 500 милилитра
утре ще снимам опакожката, че ми е в колата и ще я пусна в галерията.
Ако някои се интересува от координатите на човека на

Alexi написа:Caballero написа:Alexi написа:ей като почнете не сипвай там не сипвай не знам де си .. сичко идва от Нефтохима ве хора ,писал съм 100+ пъти по таз тема щот съм в бранша .. и мойта служебната едната е комън рейл ,и тя не мое да слезе от Пампорово ,ама щото не се е изкачвала там ,не за друго ...зарежрам САМО на Шел ,до сега проблеми не съм имал .. а за добавките - ако ще слагаш ,сложи нещо марково и изпитано ,полза има и за дизел и за бензин ,аз на мойта 320ка нееднократно съм слагал и съм доволен ,и на дизелака съм слагал ,мога да препоръчам добавката на Liqui Moly или както се пише там ,има я по ОМВтата ,една метална опаковка ,към 8 лв е за 1 резервоар .
![]()
много филми гледаш ве човек ... само ОМВ100 е внос от Австрия ,но и парите му са доста.А договор между Шел и ОМВ за покупка на горива на едро - това никога няма да стане ,Шел имат рафинерия в Гърция, на един ..й място от БГ,но от нефтохима все пак е по евтино
Не си длъжен да ми вярваш. Просто споделям това което знам, а го знам от сигурен източник или така наречените мистериозните "един от шефовете" на ОМВ. Няма и причина да ме лъже нито пък аз с цел да правя реклама на ОМВ. На всичките си коли когато съм сипвал гориво от ОМВ съм бил доволен и точно обратното когато съм зареждал от Шел. А иначе гледам доста филми. Поне 2 пъти в седмицата на кино и всяка вечер след работа от 1 до 3 филма , зависи от умората (Това е за заинтересованите относно моята филмова култура).
ОМВ не внасят горива от години. Петролната им база наистина е страхотна, но карат от другата в Илиенци със фирма Клачка. Базата е готова, но функционира съвсем от скоро. Единствените, от веригите които вкарват горива се гърците Еко Елда-за това имаше известни проблеми с дизела им когато застудя. В същност и Топливо вкарва, но има по-малко обекти.
Поправка:
За ОМВ 100 съм съгласен. Между другото и аз съм много доволен от ОМВ.
За Шел не съм сигурен, че имат рафинерия у Гръцко, но понякога вкарват от там, както и от Румъния.
Поправка:
За ОМВ 100 съм съгласен. Между другото и аз съм много доволен от ОМВ.
За Шел не съм сигурен, че имат рафинерия у Гръцко, но понякога вкарват от там, както и от Румъния.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: Добавки за Комън-Рейл дизел
Svetoslav написа:Здрасти на всички,
Благодаря предварително
Svetoslav,
Добавката се нарича DIESEL-SPULUNG part №81229407528 и е оригинална добавка на BMW за техните дизелови двигатели. Тя прочиства горивната система и подобрява влошената работа на двигателя, причинена от лошо качество на горивото. Има я налична в ДаруКар, цената 38,41 лв., не помня точно, но сега я чукнах в сайта на Дару:
http://www.darucar.bg/part_inquiry_client.php
Брей какво написах току-що?!!!

Аз пък ви препоръчвам ето тази ...
Предлагам на MAGIGAS - опаковка от 1 лтр / 32лв / за един резервоар бензин / 50-60 лрт/ . Повишава октана с около 4 пункта и подобрява ускорението и малко повече мощност. Има почистващ ефект в/у горивната система / при по-продължително ползване / , и не на последно място - подобрява процеса на горене .
Във www.clubs.dir.bg - във форума на Nissan - тунинг модификации има тема добавки и там има коментари от хора коитовече са си купували тази добавка и са я ползвали .
За поръчка - adventurecarbg@abv.bg
Има и добавка за дизел - 1лтр - 30 лв / за един резервоар 50-60 лтр.
Повишава цетановото число и има почистващ ефект фърху горивната система.
Във www.clubs.dir.bg - във форума на Nissan - тунинг модификации има тема добавки и там има коментари от хора коитовече са си купували тази добавка и са я ползвали .
За поръчка - adventurecarbg@abv.bg
Има и добавка за дизел - 1лтр - 30 лв / за един резервоар 50-60 лтр.
Повишава цетановото число и има почистващ ефект фърху горивната система.
14 мнения
• Страница 1 от 1