Малко повече подробности за винетките..
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
сори ама хич не съм съгласен с вас:
dr-who
всички знаем целта на винетките каква е и защо ги упреквате не мога да разбера. Те ще заместват пътния данък, поради голямото масово неплащане на пътните данъци на почвето хора от населението, заради това ще пуснат винетки и щеш не щеш ще си си платил, ако искаш да ходиш пт точка А до точка Б където има горепосочения знак.
Хората които до сега са си плащали данъците, не виждам защо се дигат на бунт, нали всеки казва, плащам си всичко на държавата, тогава защо сега упрекват винетките, след като целта им е точно такава, всеки да си плаща и да няма хора които се правят на хитри и прецакват другите хора които наистина си плащат
1. една от целите на винетките е да обират/рекетират за пореден път
целокупния български народ - доколкото знам винетките излизат 4-5 пъти по-скъпо от пътния данък
2. тарикати винаги е имало и винаги ще има - виж еррор кво питане има
BadAngel
Така е в цяла европа, що в българия да е по-различно
аз пък доколкото знам хикъде в Европа не е така.. има измислени някви начини на плащане на тоя пътен данък, но точно винетния принцип е обявен за несправедлив и са се отказали от него (за пореден път отиваме там откъдето Европа се връща - за жалост в лошия смисъл)
Hristo
аз знам че на запад тези такси се начисляват със бензина
тва е абсурдно, прост пример:
аз карам малолитражка
с разход 5/100
ти караш М5
с разход 20/100
двамата изминаваме един и същи път (примерно сф - вн)
аз ще платя 4 пъти по-малък пътен данък от тебе
ако приемем че идеята на винетките е всеки да плаща за колкото кара съм съгласен с него и го одобрявам... обаче нашия закон както винаги е една невероятна недомислица и ми се струва че точно против това "протестираме" повечето тук.
dr-who
всички знаем целта на винетките каква е и защо ги упреквате не мога да разбера. Те ще заместват пътния данък, поради голямото масово неплащане на пътните данъци на почвето хора от населението, заради това ще пуснат винетки и щеш не щеш ще си си платил, ако искаш да ходиш пт точка А до точка Б където има горепосочения знак.
Хората които до сега са си плащали данъците, не виждам защо се дигат на бунт, нали всеки казва, плащам си всичко на държавата, тогава защо сега упрекват винетките, след като целта им е точно такава, всеки да си плаща и да няма хора които се правят на хитри и прецакват другите хора които наистина си плащат
1. една от целите на винетките е да обират/рекетират за пореден път
целокупния български народ - доколкото знам винетките излизат 4-5 пъти по-скъпо от пътния данък
2. тарикати винаги е имало и винаги ще има - виж еррор кво питане има

BadAngel
Така е в цяла европа, що в българия да е по-различно
аз пък доколкото знам хикъде в Европа не е така.. има измислени някви начини на плащане на тоя пътен данък, но точно винетния принцип е обявен за несправедлив и са се отказали от него (за пореден път отиваме там откъдето Европа се връща - за жалост в лошия смисъл)
Hristo
аз знам че на запад тези такси се начисляват със бензина
тва е абсурдно, прост пример:
аз карам малолитражка

ти караш М5

двамата изминаваме един и същи път (примерно сф - вн)

ако приемем че идеята на винетките е всеки да плаща за колкото кара съм съгласен с него и го одобрявам... обаче нашия закон както винаги е една невероятна недомислица и ми се струва че точно против това "протестираме" повечето тук.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
вярно е за малолитражката, ама който може да си поволи кола която гори повече(М5) ще си позволи и по-високи такси!
той човечеца с асфалтната въшка нали за това си я е купил-да му е по-евтино!
той човечеца с асфалтната въшка нали за това си я е купил-да му е по-евтино!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
DEFLEPPARD написа:..............тва е абсурдно, прост пример:
аз карам малолитражкас разход 5/100
ти караш М5с разход 20/100
двамата изминаваме един и същи път (примерно сф - вн)аз ще платя 4 пъти по-малък пътен данък от тебе..................
A замислил ли си се за абсурда: 318 - 143 к.с. плаща по-малка гражданска от пежо 1,9 дизел дето я има, я няма 80 коня, половината от тях умряли някъде в Бретан.

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2