за матнезиевия двигател

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

за матнезиевия двигател

Мнение от BigMUZZY » 06 Яну 2005, 21:19

Ей сега говорих с един приятел - учи и работи в Германия.Той каза, че на негов колега брата работи във фирма, свързана с БМВ и новия двигател за тройката, който отт БМВ декларираха, че ще е от магнезиеви сплави. Думите на швабата са били: ~Всеки 3-ти мотор не издържа и 1 км тестове, никой мотор не издържа повече от 500 - 1000 км. Всички ресурси на БМВ сега са насочени към този проблем. Вероятно ще ангажират и нашата фирма да им помагаме.~

МОЛЯ:
1. Не ми се нахвърляйте веднага. Моят човек след 2 дена се връща в Германия и след още 2 - 3 дена ще го търся да ми каже къде точно работи въпросният шваба

2. Може и да е кьорфишек - аз не знам. Това ми казаха току що - това споделям с Вас
...Тез` две бири `що ги каза ...?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2005, 21:32

от доста време работят върху това- магнезия е много твърд и лек (сравнен със алуминия) а и евтин и го има във изобилие...

проблема е че има навика да кородира ако се допира до стомана и разни други неприятни странични ефекти...

бмв работи върху проблема от доста време. и дочувам че скоро ще има двигателни блокове (не глави) от магнезио/алуминиеви сплави...

ще видим ко ша направят...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 07 Яну 2005, 10:32

:idea: по-голямата част от М-ковите
джанти са магнезиеви ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal