Има ли начин?
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Може би нещо като индивидуала на БМВ, не че иначе не е поръчкова ама, май за тва става въпрос. Е все пак мисля си че човек трябва да е сляп за да не различи индивидуал от нормално БМВ, а може и да греша, незнам

Turturelo написа:любимото ми понятие - "поръчкова кола" ...
Какво значи всъщност поръчкова кола?
Голям смях ме напушва и мен като чуя това "понятие" . "Поръчков Мерцедес" , "поръчково БМВ " уууууу чак тръпки ме побиват

Това идиотско понятие според мен навлязло веднага с появата на мутрите в България има за цел единствено и само да сплаши невежото общество като придаде на сравнително скъпи марки коли като БМВ и Мерцедес още по голяма уникалност и по-скоро чувство за адски висока цена , което пък от своя страна е нищо друго освен сигурен показател за състоятелността и възможностите на собственика . Напоследък не е точно така според мен лично вече все по-често хората си копуват бима или Мерцедес защото ги уважават като марки и съотношение спрямо цена и качество , а не за да карат нещо което ги прави шефове още докато седнат вътре .
Та за понятието поръчков автомобил . Всеки автомобил според мен който е разли4ен от себеподобния му със серийно предлагани екстри е поръчков . Както знаем даречем моделите Е46 316 и Е46 318 не са със лайсни в цветан на купето както и дръжките на вратите и т.н. те са в цвета на купето при моделите над 320 вкл. , а и дизеловите 320-ки също . При положение , че някой бъдещ притежател на бима поиска избраната от него 316 (да речем) да бъде с лайсни в цвета на купето , веднага го удрусват съответната сума и получава точно " ПОРЪЧАНАТА" от него бима

Примерно както Туртурело каза , има вече " ПОРЪЧАНИ " Е60 М5 и Е46 М3 (ако не се лъжа , ама и да се лъжа важна е идеята) и собствениците сега чакат нооооо като им престигнат колите и ще карат поръчкови БМВ-та , нали

Та това е което аз мисля за понятието " поръчков " и каква почва има то у нас !

Дано не съм убидил някой собственик на " поръчкова " бима

Най-мразя да съм прав!!!
абсолютише ..
всяка една нова кола, съответно станала после "втора ръка" е била поръчана от някого .. отишъл е, избрал си е цвят, модел, джанти, тапицерия и я е поръчал..
Преди време се ширеше понятието, че Mercedes или BMW без моделен надпис на багажника е "поръчково", което е съответно мръсна глупост, защото поне при BMW има опция "без моделен надпис" .. ако се напъна ще се сетя и кой номер опция е .. тя е безплатна и собственика си избира дали да пише или не пише модела на автомобила на задния капак. На същия принцип е и "пакет за пушачи" .. пак е безплатен, като по подразбиране автомобила идва без пепелник и запалка, защото BMW негласно са против тютюнопушенето, но ако искаш да имаш пепелник и малката джиджавка с нагряващите се пластинки наречена "запалка" го отбелязваме при поръчката. Друг елемент е инструкцията за ползване и въобще всички народно наречени "книжки" .. те идват на немски по подразбиране, но може да се възползваш от безплатната опция да ти дойдат на традиционен китайски примерно ..
Ето три безплатни опции, които правят автомобила ти "поръчков"
Така, че народе български образовайте се
всяка една нова кола, съответно станала после "втора ръка" е била поръчана от някого .. отишъл е, избрал си е цвят, модел, джанти, тапицерия и я е поръчал..
Преди време се ширеше понятието, че Mercedes или BMW без моделен надпис на багажника е "поръчково", което е съответно мръсна глупост, защото поне при BMW има опция "без моделен надпис" .. ако се напъна ще се сетя и кой номер опция е .. тя е безплатна и собственика си избира дали да пише или не пише модела на автомобила на задния капак. На същия принцип е и "пакет за пушачи" .. пак е безплатен, като по подразбиране автомобила идва без пепелник и запалка, защото BMW негласно са против тютюнопушенето, но ако искаш да имаш пепелник и малката джиджавка с нагряващите се пластинки наречена "запалка" го отбелязваме при поръчката. Друг елемент е инструкцията за ползване и въобще всички народно наречени "книжки" .. те идват на немски по подразбиране, но може да се възползваш от безплатната опция да ти дойдат на традиционен китайски примерно ..
Ето три безплатни опции, които правят автомобила ти "поръчков"
Така, че народе български образовайте се

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
всичко,го разбрах,ама тва с книжките-НЕ.пич дет си е взел от вас 120
-ска,се оплакваше , че няма инструкция на бьлгарски, а само на немски.що тьй

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Явор написа:всичко,го разбрах,ама тва с книжките-НЕ.пич дет си е взел от вас 120
Щото във великото БГ Неважат поръчковите бими.
А моя въпрос ОЛИГОФРЕНИ такива беше точно за екстрите щото като отидеш да си купиш нова кола ти дават каталог и те питат аджеба ти сериалка ли искаш с този пакет екстри или искаш да махнеме това и това и да сложиме още сто кила простотии, което от своя страна става ПОРЪЧКОВО и би трябвало да се отбележи по някакъв начин.
П.П. Тзи послепис се отнася до ФЕНОВЕ И ЕНТУСИАСТИ, не се чудете, че този форум запада с такива ИДИОТИ. за зъжаление и по зле ще става. Не съм от началото в този форум, но малко или много ме боли защото се имам за истински фен, а феновете имат нужда от подкрепа и кътче на света където да са заедно.
не се карайте- истината е много проста...
поръчкова е когато колата е на конвейра във фабриката и има закачено името на бъдещия собственик за нея- демек е предварително продадена. нищо повече.
демек автокъщата е "задала" какви екстри да има във нея, а не фабриката.
та така...
ако някои ти каже че колата му е поръчкова, въпроса е "тази кола като я купи чака ли я да я направят"?
поръчкова е когато колата е на конвейра във фабриката и има закачено името на бъдещия собственик за нея- демек е предварително продадена. нищо повече.
та така...
ако някои ти каже че колата му е поръчкова, въпроса е "тази кола като я купи чака ли я да я направят"?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:не се карайте- истината е много проста...
та така...
Да ама въпроса е дали това се обозначава по някакъв начин, например по ВИНА или не.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
не... в зависимост от производителя във вин-а има инфо за модела, двигателя, годината и тн... може също да има инфо за брой възглавници, колани и тн.. но не и за начина на поръчване.
разбира се има екстри които ако са поръчани, 100% колата е поръчкова.. за бмв не знам (не мисля че има такива освен индивидуал, ма то е очевадно), но примерно има американски коли които ако са със определено окачване- са поръчкови защото никога не са произвеждани "свободно"... примерно шеви камаро 1le което е пакета за автокрос и пистови състезания...
разбира се има екстри които ако са поръчани, 100% колата е поръчкова.. за бмв не знам (не мисля че има такива освен индивидуал, ма то е очевадно), но примерно има американски коли които ако са със определено окачване- са поръчкови защото никога не са произвеждани "свободно"... примерно шеви камаро 1le което е пакета за автокрос и пистови състезания...
Последна промяна alx на 23 Ное 2004, 20:31, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- moto
- младши ентусиаст
-
- Кара: скутЕрЕ!
- Мечтае да кара: Перлини :))))
Малко страничное:Имам един приятел дет като се вози в некоя кола и веднагаму става любима,и кат му кажеш че си е обикновена съответната кола,той те срезва с" Тя е проъчкова бе",естествено сичките му коли са поръчкови
!

Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
звучи ми като, "като вземахме колата от Германия от един дядо, се наложи да режем едно голямо дърво което беше пораснало пред гаража за да извадим на дядо мерцедеса.."

14 мнения
• Страница 1 от 1