някой да даде съвет

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

някой да даде съвет

Мнение от freeman » 21 Ное 2004, 20:53

здравейте маняци!имам един въпрос споделян с много техници в моя град(на края на света) и няма кой да ми даде свестен отговор.винаги когато дойдат студените дни ми се появява един и същи проблем вече със трето бмв и то по един и същи начин-сутрин при студен двигател,пали без проблеми,но след една-две минути започват да падат и да се увеличават оборотите на двигателя все едно някой друг го форсира,придърпва колата по време на движение,дори понякога гасне .така карам около 10 мин.,докато стигна до работата ми.след това колата престоява около 5ч.на едно място,качвам се в нея,паля и вече няма проблеми.все едно е друга кола.а през пролетта,лятото и рано есента няма никакви проблеми.само през студените дни ми прави този номер.някой имали идея какъв е проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: някой да даде съвет

Мнение от bk » 21 Ное 2004, 21:30

freeman написа:здравейте маняци!имам един въпрос споделян с много техници в моя град(на края на света) и няма кой да ми даде свестен отговор.винаги когато дойдат студените дни ми се появява един и същи проблем вече със трето бмв и то по един и същи начин-сутрин при студен двигател,пали без проблеми,но след една-две минути започват да падат и да се увеличават оборотите на двигателя все едно някой друг го форсира,придърпва колата по време на движение,дори понякога гасне .така карам около 10 мин.,докато стигна до работата ми.след това колата престоява около 5ч.на едно място,качвам се в нея,паля и вече няма проблеми.все едно е друга кола.а през пролетта,лятото и рано есента няма никакви проблеми.само през студените дни ми прави този номер.някой имали идея какъв е проблема?

кислороден датчик, още известен като ламбда сонда. Може и веригата за подгряване.

Потребител
Аватар

Мнение от freeman » 21 Ное 2004, 22:34

къде се намира тази верига за подгряване и за какво подгряване става въпрос? ламбда сондата несе ли намира веднага след генерацията?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bk » 21 Ное 2004, 22:58

freeman написа:къде се намира тази верига за подгряване и за какво подгряване става въпрос? ламбда сондата несе ли намира веднага след генерацията?

След генерацията е атмосферата :-)
БТВ нямам представа дали Е30 има подгряване на ламбдата, но виж колко жици отиват към нея. Погледни релето.

Потребител
Аватар

Мнение от freeman » 21 Ное 2004, 23:10

само две жици са за ламбдата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 21 Ное 2004, 23:29

макар и с друг мотор сутрин на студено понякога и при мен е така отна4ало автомати4ния смука4 движи на горе на долу а пак придръпва още докато е студена като позагрее нема проблем общо взето провери и свещите и моите изглеждаха 4итави пак като ги смених и са дори и не придрупва докато е студена

пак аз нямам ланда сонда
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от freeman » 21 Ное 2004, 23:35

не е от свещите,сменях ги лятото.имам чувството че е някой датчик.забравих да спомена,че като започне малко да загрява при студен двигател и почне да прекъсва и да мени оборотите,от ауспуха започва да бълва пара като от парна централа.а вода негуби,нито меша маслото с водата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 21 Ное 2004, 23:49

оборотите,от ауспуха започва да бълва пара като от парна централа.а вода негуби,нито меша маслото с водата.[/quote]

тва е нормално и при мен е така докато е студена си прави конденз4е споко нормалное

аза свещите и аз ги сменях ама се скапват
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bk » 25 Ное 2004, 2:03

freeman написа:само две жици са за ламбдата.

Ами нямаш подгряване. Ламбдата не струва 20 ст. за да ти препоръчам твърдо да я смениш. Намери читава диагностика, която да сравнят показанията и с правилните и ще знаеш кво да правиш.

Назад към Основен Форум