Важно: катастрофа и гражданска отговорност
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Важно: катастрофа и гражданска отговорност
Здравейте, един познат е шофирал колата на негова приятелка и е направил катастрофа, за която Е виновен. Да отбележа, че колата не е на фирма, а лична и доколкото знам не се изисква пълномощно за управление. Автомобилът е бил с гражданска отговорност към Армеец. Сега от Армеец звънят на този приятел и му искат 300лв., защото е управлявал чужда кола и е бил виновен за катастрофата. Притеснил се е човека, какво да правим? Искат му парите под предлог, че не е имал пълномощно и нямал право да кара тази кола
А тя се води лична, пак казвам и е имал всички останали документи. И аз карам кола водеща се на чуждо име, но до сега такъв проблем не съм имал...

човек се учи докато е жив...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
И аз имах подобен проблем, но с ДЗИ. Автомобилът беше мой. Отидох до най-близкият им офис и подписах декларация, че действително съм му предоставил автомобила и вече 3 години не са ме търсили. Има една много важна особеност - искат ли да се впишат и останалите водачи(шофьори) в полицата.
А за Армеец не искам и да чувам

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
tsvet40 написа:Къде ги тия нотариуси,бре? Знаеш ли от колко време търся нотариус, който да е малко по-разкрепостен?!? НЯМА... Хората си пазят хляба и... не им се влиза в затвор нещо
Това е и моята мисъл. Стреляш в 10.9!!!:bowdown:

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
Един адвокат преди време ме консултира, че според закона може да се мине пред разните институции с това, че си получил устно пълномощно, другия вариянт е писмено, но не е задължително да е подпечатано от нотариус. Карал съм кола с пълномощно писано на салфетка (с подпис) което беше валидно в Австрия например. Нямам коли на мое име и до сега колкото пъти са ме питали полицаи или застрахователи за пълномощно съм минавал с обяснение за устно пълномощно, не са ми правили проблеми до сега. Доколкото си спомням има проблем ако колата не е собственост на човека от който я вземаш - например колата е на лизинг. Тогава нотариалното пълномощно е задължително, иначе застрахователите не признават щетите.
Niky Georgiev
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Най-добре ще е ако си направиш пълномощно със задна дата, без нотариална заверка (както ти писаха по-горе колегите) и се консултирай с адвокат (той ще ти даде най-точно описание на ситуацията)
Ето ти gsm-a на приятел адвокат (наборче около 30-те). Много е готин и мисля, че ще ти е полезен.
0889/501-796 Лъчо (Аз му се обадих, така че, той знае вече за твоя проблем)
Той ми каза, че нямаш проблем с Армеец. Говори с него, за да ти обясни.
Ето ти gsm-a на приятел адвокат (наборче около 30-те). Много е готин и мисля, че ще ти е полезен.
0889/501-796 Лъчо (Аз му се обадих, така че, той знае вече за твоя проблем)
Той ми каза, че нямаш проблем с Армеец. Говори с него, за да ти обясни.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
10 мнения
• Страница 1 от 1