Проблем със скоростите . Please help !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Проблем със скоростите . Please help !

Мнение от Pin2 » 22 Ное 2004, 16:04

Прибирам си колата вчера вечерта и всичко беше 6 . Днеска тръгвам да излизам и немога да включа предавките. Когато е изключена колата няма проблем. запаля ли ... немога да включа. Проблема е че педала го няма никакъв. Все едно опъвам само прожината.
Съмнява ме, дали не е от студа. Друго обяснение нямам !
Моля ви за помощ щото яко съм е закъсал. И време нямам .
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 22 Ное 2004, 16:23

хех...познатата история и преди време тук...Провери казанчето на спирачната течност , голямо мазно петно под кутията ..Отпуснаха помпите на съединителя..Не се учудвай те са в една система със спирачките ,от там се снабдяват с течност...Аз се отървах със сервизен комплект и оправих долната помпа,горната беше здрава като бетон ама долната ...може и двете да са капут..може да не могат да се оправят...

засега трябва да заредиш спирачна течност и да направиш обезвъздушаване..Мъчителен процес без никаква гаранция че ще действа..Може да се наложи да те дръпнат с въже.При мен оправи се колкото да включвам скорости и да хъркат и колата да подскача...Не е особенно желателно и препоръчително..Успех! :D

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 22 Ное 2004, 16:33

Ако педала ти е много мек значи ти е заминала помпата. Решение: ремонт при Настев (аз си я поправих там). Ако не можеш да я свалиш при него има кой да я свали. А как да я закараш? Ами лесно, палиш, чакаш да позагрее малко, гасиш. Включваш на скорост, пак палиш като внимаваш с тръгването. После сменяш предавките без съединител (става с налучкване на оборотите както надолу така и нагоре, свиква се бързо :) ) като преди светофар изключваш и като спреш - гасиш. И така до Настев. А той се намира На една пряка на "Кирил и Методии" между Ботев и Опълченска. Дано да съм бил полезен.

приблизително тука
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 22 Ное 2004, 16:53

От това което чувам, май съм е загазил яко.
Предпочитам да е дърпам с друга кола. И все пак, грубо колко ще ми струва ремонта, и ако може някакъв телефон на този Настев.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

Назад към Основен Форум