Only for export!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Only for export!

Мнение от Impasse » 17 Ное 2004, 4:44

Та...живот и здраве лятото ще взимам баварка :DDD Гледам да е Германия,защото на родните търговци нещо им нямам доверие :? поради доста неща,които съм чул и видял...
Разглеждайки си обявите в mobile.de попадам на тези думички в различен вариант...съответно на доста интересна цена (тънка поста :DDD )Не съм на ясно за какъв експорт става дума,за извън евросъюза ли,извън Германия ли...и къде е уловката,ако има такава :?: :?: :!: :? Та някой ,ако е наясно с подобни продажби,ще съм благодарен да ми обясни :dunno: :help: А,вашите коли от къде сте ги взимали?!Съвети,препоръки...?
Предварително благодаря :) 8)
One passion,one car,one life...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 17 Ное 2004, 9:27

до колкото знам тези коли не са минали ТЮФ и затова стават само за износ.....колкото да тех.състояние това може би зависи от много неща...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 17 Ное 2004, 10:32

по закон всяка кола купена от автокьща има автоматично 1 год. гаранция. Когато се продава в чужбина, гаранцията не важи или никой няма да я тьрси ... затова на обявите пише за експорт ... не е причината само TÜV ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade

Мнение от hemi » 17 Ное 2004, 15:57

CheGevara
по закон всяка кола купена от автокьща има автоматично 1 год. гаранция. Когато се продава в чужбина, гаранцията не важи или никой няма да я тьрси ... затова на обявите пише за експорт ... не е причината само TÜV ...

Абсолютно!Това ве4е е практика тук при стари коли,защото при евентуална повреда ремонта е доста по-скъп от цената на колата!!!!Въпреки това при подобно условие в обявата бих бил доста предпазлив!Аз моята я купих при същите условия,търговеца не искаше да ми я продава и трябваше да напиша в договора,4е я взимам за експорт и си дадох БГ адреса и на името на баща ми,но въпреки това си минах на ТЮФ без проблеми и си ми е регистрирана тук!Просто ако не разбираш от коли,трябва да си много внимателен и винаги да имаш едно на ум! :lol: :P :roll:
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Просто внимателно

Мнение от Cobra » 17 Ное 2004, 16:54

Аз сьещо така си купих колата но просто триабва да разгледа6 добре или да си вземеш човек за сьвет.Помисли все пак няма да е без при4ина без гаранция.Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 17 Ное 2004, 17:35

Принципно в цената на автомобилите трябва да е включен ДДС 16%, който си го взимаш обратно на границата. Някои търговци обявяват цената без ДДС и добавят думичките, за които говориш.

Друга възможна причина е неплатени данъци и такси, съответно автомобилът е спрян от движение. В този случай цената е значително по-ниска от реалната, но експорта трябва да е с автовоз, а не на собствен ход. Иначе ще трябва да се заплатят тези разходи.
Последна промяна BMX на 18 Ное 2004, 0:42, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetoslav » 17 Ное 2004, 19:16

Взимал съм такива коли и от адмистративна гледна точка не съм има никакви проблеми.
Причината да пише в обявата,че даден автомобил е само за експорт е че колата няма първоначална регистрация т.е. ако автомобилът е съвсем нов.
Друга такава е,че те ти дават цената без ДДС т.е. крайна цена.
Не могат да ти върнат ДДС ако такова въобще не е начислявано - това е.
Ако си забелязал в повечето случаи след цената пише MWst ausweisbar - Това означава че цената е с ДДС и при експорт ДДС-то се връща на клиента,но трябва да върнеш документ от последната граница на Европейския съюз-по този начин автомобилът официално е напуснал границата.
Взимал съм автомобили само за експорт и от адмистративна гледна точка нямах никакви проблеми-плащаш си застраховката и транзитните номера и си караш за БГ като пич.
Това не трябва чак толкова да те притеснява.Даже напротив - в повечетто случаи цената на такива автомобили е достатъчно добра.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 21 Ное 2004, 0:03

Нещо не ми стана много ясно :( За гаранцията ок,но за ДДСто :conf: ,какво ще ми върнат и как :dunno: Всъщност плащам по-ниска цена (без ДДС),какво ми връщат тогава :?:

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 21 Ное 2004, 0:43

За ДДС-то :
понеже си чужд гражданин и държавата принципно няма право да ти го иска тва ДДС... (пример : ти си българин и си купуваш кола от Германия). Това не е само за колите, а за абсолютно всички стоки, закупени от чуждоземец в дадената страна, като минималната сума беше... ххх евро (не помня вече). При покупката ти се издава документ (след като ти снимат паспорта), че си чужденец и на границата с този документ си искаш обратно ДДС-то (в Германия е 16%, но от 10.000 евро примерно това изобщо не са малко пари). Много е просто. Сега разбра ли? ;){}
MORE BEER!

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 21 Ное 2004, 0:47

П.П. А ако самият продавач не ти го е приспаднал, тогава е още по-просто - не ти издават документ и не си искаш Данък Добавена Стойност на границата поради простата причина, че не си го платил :arrow: няма какви пари да си искаш обратно...
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 21 Ное 2004, 3:21

Този път май разбрах,въпреки,че ми се спи зверски в момента :( :(
Значи като си купя кола за 2000€ например,в тази цена е включено и ДДСто,което плащам в тази сума и ми издават документ за това и си искам 320€ на последната граница в евросюза,така ли?И те са длъжни да ми го върнат?Тоест колата става 1680€?А пък,когато е за експорт ДДСто е извадено :dunno: :?:
Отново се извинявам за тъпите въпроси,но искам да си го изясня,а пък вие имате опит (дори и немски не разбирам :( )

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 21 Ное 2004, 10:16

Impasse написа:Този път май разбрах,въпреки,че ми се спи зверски в момента :( :(
Значи като си купя кола за 2000€ например,в тази цена е включено и ДДСто,което плащам в тази сума и ми издават документ за това и си искам 320€ на последната граница в евросюза,така ли?И те са длъжни да ми го върнат?Тоест колата става 1680€?А пък,когато е за експорт ДДСто е извадено :dunno: :?:
Отново се извинявам за тъпите въпроси,но искам да си го изясня,а пък вие имате опит (дори и немски не разбирам :( )

май пак не си разбрал достатъчно :mhihi:
ДДС начисляват предимно големите автокъщи,търговци или фирми, които си сменят автопарка. Кола за 2000 ЕУР няма да ти я дадат със ДДС освен ако не я купиш от държавата ... обикновено ДДС се слага на коли повече от 5000 ЕУР .... ама има и изключения де ... аз все пак такива не съм срещал :mhihi:

Назад към Основен Форум