Only for export!
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Only for export!
Та...живот и здраве лятото ще взимам баварка
DD Гледам да е Германия,защото на родните търговци нещо им нямам доверие
поради доста неща,които съм чул и видял...
Разглеждайки си обявите в mobile.de попадам на тези думички в различен вариант...съответно на доста интересна цена (тънка поста
DD )Не съм на ясно за какъв експорт става дума,за извън евросъюза ли,извън Германия ли...и къде е уловката,ако има такава
Та някой ,ако е наясно с подобни продажби,ще съм благодарен да ми обясни
А,вашите коли от къде сте ги взимали?!Съвети,препоръки...?
Предварително благодаря

Разглеждайки си обявите в mobile.de попадам на тези думички в различен вариант...съответно на доста интересна цена (тънка поста

Предварително благодаря

One passion,one car,one life...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
до колкото знам тези коли не са минали ТЮФ и затова стават само за износ.....колкото да тех.състояние това може би зависи от много неща...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
по закон всяка кола купена от автокьща има автоматично 1 год. гаранция. Когато се продава в чужбина, гаранцията не важи или никой няма да я тьрси ... затова на обявите пише за експорт ... не е причината само TÜV ...
- hemi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade
CheGevara
Абсолютно!Това ве4е е практика тук при стари коли,защото при евентуална повреда ремонта е доста по-скъп от цената на колата!!!!Въпреки това при подобно условие в обявата бих бил доста предпазлив!Аз моята я купих при същите условия,търговеца не искаше да ми я продава и трябваше да напиша в договора,4е я взимам за експорт и си дадох БГ адреса и на името на баща ми,но въпреки това си минах на ТЮФ без проблеми и си ми е регистрирана тук!Просто ако не разбираш от коли,трябва да си много внимателен и винаги да имаш едно на ум!

по закон всяка кола купена от автокьща има автоматично 1 год. гаранция. Когато се продава в чужбина, гаранцията не важи или никой няма да я тьрси ... затова на обявите пише за експорт ... не е причината само TÜV ...
Абсолютно!Това ве4е е практика тук при стари коли,защото при евентуална повреда ремонта е доста по-скъп от цената на колата!!!!Въпреки това при подобно условие в обявата бих бил доста предпазлив!Аз моята я купих при същите условия,търговеца не искаше да ми я продава и трябваше да напиша в договора,4е я взимам за експорт и си дадох БГ адреса и на името на баща ми,но въпреки това си минах на ТЮФ без проблеми и си ми е регистрирана тук!Просто ако не разбираш от коли,трябва да си много внимателен и винаги да имаш едно на ум!

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Просто внимателно
Аз сьещо така си купих колата но просто триабва да разгледа6 добре или да си вземеш човек за сьвет.Помисли все пак няма да е без при4ина без гаранция.Успех
Принципно в цената на автомобилите трябва да е включен ДДС 16%, който си го взимаш обратно на границата. Някои търговци обявяват цената без ДДС и добавят думичките, за които говориш.
Друга възможна причина е неплатени данъци и такси, съответно автомобилът е спрян от движение. В този случай цената е значително по-ниска от реалната, но експорта трябва да е с автовоз, а не на собствен ход. Иначе ще трябва да се заплатят тези разходи.
Друга възможна причина е неплатени данъци и такси, съответно автомобилът е спрян от движение. В този случай цената е значително по-ниска от реалната, но експорта трябва да е с автовоз, а не на собствен ход. Иначе ще трябва да се заплатят тези разходи.
Последна промяна BMX на 18 Ное 2004, 0:42, променена общо 1 път
Взимал съм такива коли и от адмистративна гледна точка не съм има никакви проблеми.
Причината да пише в обявата,че даден автомобил е само за експорт е че колата няма първоначална регистрация т.е. ако автомобилът е съвсем нов.
Друга такава е,че те ти дават цената без ДДС т.е. крайна цена.
Не могат да ти върнат ДДС ако такова въобще не е начислявано - това е.
Ако си забелязал в повечето случаи след цената пише MWst ausweisbar - Това означава че цената е с ДДС и при експорт ДДС-то се връща на клиента,но трябва да върнеш документ от последната граница на Европейския съюз-по този начин автомобилът официално е напуснал границата.
Взимал съм автомобили само за експорт и от адмистративна гледна точка нямах никакви проблеми-плащаш си застраховката и транзитните номера и си караш за БГ като пич.
Това не трябва чак толкова да те притеснява.Даже напротив - в повечетто случаи цената на такива автомобили е достатъчно добра.
Причината да пише в обявата,че даден автомобил е само за експорт е че колата няма първоначална регистрация т.е. ако автомобилът е съвсем нов.
Друга такава е,че те ти дават цената без ДДС т.е. крайна цена.
Не могат да ти върнат ДДС ако такова въобще не е начислявано - това е.
Ако си забелязал в повечето случаи след цената пише MWst ausweisbar - Това означава че цената е с ДДС и при експорт ДДС-то се връща на клиента,но трябва да върнеш документ от последната граница на Европейския съюз-по този начин автомобилът официално е напуснал границата.
Взимал съм автомобили само за експорт и от адмистративна гледна точка нямах никакви проблеми-плащаш си застраховката и транзитните номера и си караш за БГ като пич.
Това не трябва чак толкова да те притеснява.Даже напротив - в повечетто случаи цената на такива автомобили е достатъчно добра.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!
Вие си знаете!
- Azrail
- UFO Pilot
-
За ДДС-то :
понеже си чужд гражданин и държавата принципно няма право да ти го иска тва ДДС... (пример : ти си българин и си купуваш кола от Германия). Това не е само за колите, а за абсолютно всички стоки, закупени от чуждоземец в дадената страна, като минималната сума беше... ххх евро (не помня вече). При покупката ти се издава документ (след като ти снимат паспорта), че си чужденец и на границата с този документ си искаш обратно ДДС-то (в Германия е 16%, но от 10.000 евро примерно това изобщо не са малко пари). Много е просто. Сега разбра ли?
понеже си чужд гражданин и държавата принципно няма право да ти го иска тва ДДС... (пример : ти си българин и си купуваш кола от Германия). Това не е само за колите, а за абсолютно всички стоки, закупени от чуждоземец в дадената страна, като минималната сума беше... ххх евро (не помня вече). При покупката ти се издава документ (след като ти снимат паспорта), че си чужденец и на границата с този документ си искаш обратно ДДС-то (в Германия е 16%, но от 10.000 евро примерно това изобщо не са малко пари). Много е просто. Сега разбра ли?

MORE BEER!
- Azrail
- UFO Pilot
-
П.П. А ако самият продавач не ти го е приспаднал, тогава е още по-просто - не ти издават документ и не си искаш Данък Добавена Стойност на границата поради простата причина, че не си го платил
няма какви пари да си искаш обратно...

MORE BEER!
Този път май разбрах,въпреки,че ми се спи зверски в момента
Значи като си купя кола за 2000€ например,в тази цена е включено и ДДСто,което плащам в тази сума и ми издават документ за това и си искам 320€ на последната граница в евросюза,така ли?И те са длъжни да ми го върнат?Тоест колата става 1680€?А пък,когато е за експорт ДДСто е извадено
Отново се извинявам за тъпите въпроси,но искам да си го изясня,а пък вие имате опит (дори и немски не разбирам
)

Значи като си купя кола за 2000€ например,в тази цена е включено и ДДСто,което плащам в тази сума и ми издават документ за това и си искам 320€ на последната граница в евросюза,така ли?И те са длъжни да ми го върнат?Тоест колата става 1680€?А пък,когато е за експорт ДДСто е извадено

Отново се извинявам за тъпите въпроси,но искам да си го изясня,а пък вие имате опит (дори и немски не разбирам

One passion,one car,one life...
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Impasse написа:Този път май разбрах,въпреки,че ми се спи зверски в момента![]()
![]()
Значи като си купя кола за 2000€ например,в тази цена е включено и ДДСто,което плащам в тази сума и ми издават документ за това и си искам 320€ на последната граница в евросюза,така ли?И те са длъжни да ми го върнат?Тоест колата става 1680€?А пък,когато е за експорт ДДСто е извадено![]()
![]()
Отново се извинявам за тъпите въпроси,но искам да си го изясня,а пък вие имате опит (дори и немски не разбирам)
май пак не си разбрал достатъчно

ДДС начисляват предимно големите автокъщи,търговци или фирми, които си сменят автопарка. Кола за 2000 ЕУР няма да ти я дадат със ДДС освен ако не я купиш от държавата ... обикновено ДДС се слага на коли повече от 5000 ЕУР .... ама има и изключения де ... аз все пак такива не съм срещал

12 мнения
• Страница 1 от 1