Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diablo » 11 Ное 2004, 15:28

Абе книжката е 350 евро. Кой кво ще да ми разправя - да нямаш 300 евро и да караш баварка си е комплекс Н1 в центъра на света.
За среща - ще следя темата - до Щутгарт съм и аз :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Как сверяват срока?

Мнение от 5етко 5етицата » 15 Ное 2004, 12:27

карах поне 2 години докато не ме хванаха

Как сверяват срока?
С паспорта и печата от границата ли?
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 15 Ное 2004, 12:57

Да така го сверяват . Един приятел го хванаха тук и му разказаха играта точно както казва CheGevara , садилища истории ......

CheGevara честит ти първи сняг , аз бях в Мюнхен на 9ти по работа и ми се кръстоса погледа 2 пръста сняг :shock:

За срещата ме бройте и мен аз съм от Саарбрюкен и сам ви малко далеч ама ... . .. . .
Най-мразя да съм прав!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade

Мнение от hemi » 15 Ное 2004, 15:46

Привет и от мен,аз сам в Щутгарт :lol: КОнстанц ,Мюнхен,Саарбрюкен все наблизо!
но да вметна,4е едно приятел4е тук го хванаха с БГ книжка,него го глобиха,глоба полу4и и друг френд,който му беше дал колата да кара!ТА тези двамата си взеха адвокат и спе4елиха делото!!!!!И ништо не платиха,дори държавата пое разходите по делото !!!!След половин година пак същата слу4ка,пак глоба,пак спе4елено дело!Адвоката им казал,няма грижи! :DDD :DDD Аз поне този стрес го избегнах,изкарах си книжка още на 3тата седмица като доидох :DDD :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 15 Ное 2004, 15:55

те бяха ли стояли повече от 6 месеца или не защото нещо .....

Аз викам да засегнем и темата за БГ номера или ще изпаднем в ОФФ-Топик , а ? :roll:
Най-мразя да съм прав!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Покупка на автомобил в Германия

Мнение от 5етко 5етицата » 15 Ное 2004, 16:44

Колеги,
Моля ако знаете как може да си купиш кола в Германия и да не я регистрираш за износ веднага?
Идеята е: като си там като турист, взимаш кола, но не я изнасяш, а си я караш някоко месеца, докато си търсиш работа из ЕС...
Възможно ли е?
Благодаря предварително!
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Re: Покупка на автомобил в Германия

Мнение от CheGevara » 15 Ное 2004, 18:14

5етко 5етицата написа:Колеги,
Моля ако знаете как може да си купиш кола в Германия и да не я регистрираш за износ веднага?
Идеята е: като си там като турист, взимаш кола, но не я изнасяш, а си я караш някоко месеца, докато си търсиш работа из ЕС...
Възможно ли е?
Благодаря предварително!

колата трябва да е регистрирана. Като турист нямаш постояннен адрес и не можеш да я регистрираш. Като я регистрираш ти искат паспорта за да видят дали имаш разрешение за престой ... това е ...
Ако все пак колата ще я изнасяш, можеш да я регистрираш максимално за 1 месец ... после требва да я махаш оттук :DDD

кандидат ентусиаст
Аватар

"Турист"

Мнение от 5етко 5етицата » 15 Ное 2004, 18:21

Добре, де, ами ако по 1 месец обикаляш из ЕС, напр. по селскостапански работи. Градини, оранжерии...
Може ли един месец в Германия, 1 в Холандия...?
Мерси!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Re: "Турист"

Мнение от CheGevara » 15 Ное 2004, 18:36

5етко 5етицата написа:Добре, де, ами ако по 1 месец обикаляш из ЕС, напр. по селскостапански работи. Градини, оранжерии...
Може ли един месец в Германия, 1 в Холандия...?
Мерси!

не може, защото ти дават специален талон за износ, с който не можеш да регистрираш колата без да си я внесьл. Ако не се льжа пишеше в него и в коя дьржава ще я изнасяш ....
помисли си как се регистрира и изнася кола в/от БГ и така е в цяла европа. Законите в БГ вече са сьщите като в ЕС.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade

Мнение от hemi » 15 Ное 2004, 22:32

дааааа,зна4и парво за моите познати,да те бяха тук пове4е от 2 години ,когато това се слу4и!
Сега за регистрацията на колата тук,нямаш грижи,в смисъл,не можеш да яа регистрираш с нормални немски,няма шанс,но цолови(за износ) може да си напражи6 мах за година,но нормално можеш да си вземеш за 3 или 6 месеца!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Благодаря!

Мнение от 5етко 5етицата » 16 Ное 2004, 12:58

Благодаря!
Ще бъда много благодарен на всички, ако ме светнете как да се полашка човек няколко месеца из Европата, докато си търси работа.
Идеята ми беше, че си мобилен, че може да дремнеш в колата и да спестиш няколко нощи в хотел...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E46 N42 2003
Мечтае да кара: X6 hamann tycoon

Мнение от PESCHO » 17 Ное 2004, 14:21

Dr.Schnaps написа:А към PESCHO :arrow: Колега може ли така да се излага6, преди няколко месеца пита и ти се ка3а как седят не6ата.http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=91601&highlight=#91601
Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.

какво то4но сам питал?тогава става6е вапрос zа регистриране,а мен ми каzаха 4е сега имало(или 6те има) спораzумение zа книжките... друга тема е това... scheiss egal... другата седмица сум на иzпит-листовки...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 17 Ное 2004, 18:29

PESCHO написа:
какво то4но сам питал?тогава става6е вапрос zа регистриране,а мен ми каzаха 4е сега имало(или 6те има) спораzумение zа книжките... друга тема е това... scheiss egal... другата седмица сум на иzпит-листовки...

Еми след като ми напомня6, да ти дам отговор и на това което тогава си питал zа да не те обвинят следв6тия път в данъ4на и3мама ако е някои по светнат полицаи.

http://www.verkehrsportal.de/board/index.php?showtopic=9569

Ако не6то не ясно питаи на ЛС.

4ети внимателно 4е не 6ега работа 8)
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Предишна

Назад към Основен Форум