Кога наи после ще ни се разреши да караме с БГ-книжки в ЕС?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Как сверяват срока?
карах поне 2 години докато не ме хванаха
Как сверяват срока?
С паспорта и печата от границата ли?
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
Да така го сверяват . Един приятел го хванаха тук и му разказаха играта точно както казва CheGevara , садилища истории ......
CheGevara честит ти първи сняг , аз бях в Мюнхен на 9ти по работа и ми се кръстоса погледа 2 пръста сняг
За срещата ме бройте и мен аз съм от Саарбрюкен и сам ви малко далеч ама ... . .. . .
CheGevara честит ти първи сняг , аз бях в Мюнхен на 9ти по работа и ми се кръстоса погледа 2 пръста сняг

За срещата ме бройте и мен аз съм от Саарбрюкен и сам ви малко далеч ама ... . .. . .
Най-мразя да съм прав!!!
- hemi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade
Привет и от мен,аз сам в Щутгарт
КОнстанц ,Мюнхен,Саарбрюкен все наблизо!
но да вметна,4е едно приятел4е тук го хванаха с БГ книжка,него го глобиха,глоба полу4и и друг френд,който му беше дал колата да кара!ТА тези двамата си взеха адвокат и спе4елиха делото!!!!!И ништо не платиха,дори държавата пое разходите по делото !!!!След половин година пак същата слу4ка,пак глоба,пак спе4елено дело!Адвоката им казал,няма грижи!
DD
DD Аз поне този стрес го избегнах,изкарах си книжка още на 3тата седмица като доидох
DD 

но да вметна,4е едно приятел4е тук го хванаха с БГ книжка,него го глобиха,глоба полу4и и друг френд,който му беше дал колата да кара!ТА тези двамата си взеха адвокат и спе4елиха делото!!!!!И ништо не платиха,дори държавата пое разходите по делото !!!!След половин година пак същата слу4ка,пак глоба,пак спе4елено дело!Адвоката им казал,няма грижи!

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Покупка на автомобил в Германия
Колеги,
Моля ако знаете как може да си купиш кола в Германия и да не я регистрираш за износ веднага?
Идеята е: като си там като турист, взимаш кола, но не я изнасяш, а си я караш някоко месеца, докато си търсиш работа из ЕС...
Възможно ли е?
Благодаря предварително!
Моля ако знаете как може да си купиш кола в Германия и да не я регистрираш за износ веднага?
Идеята е: като си там като турист, взимаш кола, но не я изнасяш, а си я караш някоко месеца, докато си търсиш работа из ЕС...
Възможно ли е?
Благодаря предварително!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: Покупка на автомобил в Германия
5етко 5етицата написа:Колеги,
Възможно ли е?
Благодаря предварително!
колата трябва да е регистрирана. Като турист нямаш постояннен адрес и не можеш да я регистрираш. Като я регистрираш ти искат паспорта за да видят дали имаш разрешение за престой ... това е ...
Ако все пак колата ще я изнасяш, можеш да я регистрираш максимално за 1 месец ... после требва да я махаш оттук

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
"Турист"
Добре, де, ами ако по 1 месец обикаляш из ЕС, напр. по селскостапански работи. Градини, оранжерии...
Може ли един месец в Германия, 1 в Холандия...?
Мерси!
Мерси!
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Re: "Турист"
5етко 5етицата написа:Добре, де, ами ако по 1 месец обикаляш из ЕС, напр. по селскостапански работи. Градини, оранжерии...
Мерси!
не може, защото ти дават специален талон за износ, с който не можеш да регистрираш колата без да си я внесьл. Ако не се льжа пишеше в него и в коя дьржава ще я изнасяш ....
помисли си как се регистрира и изнася кола в/от БГ и така е в цяла европа. Законите в БГ вече са сьщите като в ЕС.
- hemi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535 iA . W124 260E , 929 Fireblade
дааааа,зна4и парво за моите познати,да те бяха тук пове4е от 2 години ,когато това се слу4и!
Сега за регистрацията на колата тук,нямаш грижи,в смисъл,не можеш да яа регистрираш с нормални немски,няма шанс,но цолови(за износ) може да си напражи6 мах за година,но нормално можеш да си вземеш за 3 или 6 месеца!
Сега за регистрацията на колата тук,нямаш грижи,в смисъл,не можеш да яа регистрираш с нормални немски,няма шанс,но цолови(за износ) може да си напражи6 мах за година,но нормално можеш да си вземеш за 3 или 6 месеца!
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря!
Благодаря!
Ще бъда много благодарен на всички, ако ме светнете как да се полашка човек няколко месеца из Европата, докато си търси работа.
Идеята ми беше, че си мобилен, че може да дремнеш в колата и да спестиш няколко нощи в хотел...
Ще бъда много благодарен на всички, ако ме светнете как да се полашка човек няколко месеца из Европата, докато си търси работа.
Идеята ми беше, че си мобилен, че може да дремнеш в колата и да спестиш няколко нощи в хотел...
- PESCHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3er E46 N42 2003
- Мечтае да кара: X6 hamann tycoon
Dr.Schnaps написа:А към PESCHOКолега може ли така да се излага6, преди няколко месеца пита и ти се ка3а как седят не6ата.http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=91601&highlight=#91601
Маи сам си си виновен. Следва6тия път умната.
какво то4но сам питал?тогава става6е вапрос zа регистриране,а мен ми каzаха 4е сега имало(или 6те има) спораzумение zа книжките... друга тема е това... scheiss egal... другата седмица сум на иzпит-листовки...
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
PESCHO написа:
какво то4но сам питал?тогава става6е вапрос zа регистриране,а мен ми каzаха 4е сега имало(или 6те има) спораzумение zа книжките... друга тема е това... scheiss egal... другата седмица сум на иzпит-листовки...
Еми след като ми напомня6, да ти дам отговор и на това което тогава си питал zа да не те обвинят следв6тия път в данъ4на и3мама ако е някои по светнат полицаи.
http://www.verkehrsportal.de/board/index.php?showtopic=9569
Ако не6то не ясно питаи на ЛС.
4ети внимателно 4е не 6ега работа

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2