Спирачни накладки JURID

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 10 Окт 2004, 22:24

Темата старичка, ама както и да е.......миналия ден свалих ония боклуци фалшиви АТЕ-то...едната вече жулеше в желязото, за 3000 км пробег...та взех някви от първия магазин Италянски...WIX или нещо от сорта непомня.......първия ден ми се видяха много хубави щото нито свиреха, а и спираха....но днес тръгнахме от екото за студентски град на картинг и след две по солидни спирания по пътя тъпите накладки подпушиха, и едвам спрях на следващия светофар....педала потъва колата не спира...баси ментетата....пак трябва да копувам некви :cry:
Изображение Изображение Изображение Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 10 Окт 2004, 23:34

Аз минах от Феродо на Текстар и съм супер доволен. От първото натискане на педала спираха по-добре отколкото Феродото преди да ги махна - а на тях им отне бая време да улегнат. Сравнително тихи са, чувам ги от време на време, но не съм ги мазал. Феродо скърцаха ужасно, преди да намажа гърбовете им с Plastilube. И не на последно място, за 1 седмица Текстар пусках толкова прах колкото Феродо за 1 ден. Пробвайте ги, не са лоши никак ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Окт 2004, 5:47

аз си взех на Remsa ,вече 4-5 к нямам проблеми .. спира добре ,не пушат и не скърцат .. но не съм ги поглеждал как са с износването ..

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 11 Окт 2004, 13:00

Моите са Jurid и въобще не скърцат.Спират си перфектно,но са сменяни в БМВ/Германия.Явно са ви пробутали някакви ментета :wink:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 12 Окт 2004, 10:19

naskoksan написа:Дойде им времето и ги смених... в Д&Н ми
предлагаха много усилено да си сложа Джурид,
дори докато се обяснявахме дойде един пич с
Е39 и попита за тях и веднага си взе такива...

Може този пич да съм бил аз, защото скоро ми се наложи да замина внезапно, пък проблемът беше, че имах крив преден диск. И така, посетих сервиза на D&N (в София) и попитах за JURID накладки + дискове. Понеже, вече бях изпробвал (накладките) на едно TOLEDO и бях доволен, поисках точно такива. За мой късмет имаше и предни дискове и накладки и кабела с датчика за тях (той се заплаща допълнително 20лв). Смених ги. Крайната цена беше около 440-460лв. През първите 50-тина км колата не спираше. Но след това започнаха да спират ПРЕКРАСНО (просто без забележки).
ИЗВОД:
От всичко казано дотук, следва да заключим, че накладките се напасват с дисковете. Не че тази марка или онази е лоша, просто тези накладки не са за онези дискове. Това не означава, че изключвам ментетата (арабски, турски,...), които заливат нашият пазар. :cry:
ЗАТОВА ПАЗАРУВАЙТЕ В РЕНОМИРАНИ МАГАЗИНИ. Това са отговорни детайли и не си заслужава за 5-15 лв да предизвикваме съдбата.
:D

Предишна

Назад към Основен Форум