Относно навигационна система за BMW Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Относно навигационна система за BMW Е46
Здравейте Колеги,
Искам да посъбера малко информация за инсталирането на голямата навигация в моята сладурана BMW 320 Ci 2000'. В момента съм с касетка и много се подтискам. Минлата седмица ходих до варна и видях такава монтирана в БГ на една Е46-ца кабрио стоеше супер. Човека ми каза че за около 1100 кинта са му я направили. освен дисплея има кракнат TV тунер, DVD и чейнджър.
някой знае ли освен в камор и дару дали мога да питам за такава екстра.
Благодарско предварително ако някой може да помогне.
Искам да посъбера малко информация за инсталирането на голямата навигация в моята сладурана BMW 320 Ci 2000'. В момента съм с касетка и много се подтискам. Минлата седмица ходих до варна и видях такава монтирана в БГ на една Е46-ца кабрио стоеше супер. Човека ми каза че за около 1100 кинта са му я направили. освен дисплея има кракнат TV тунер, DVD и чейнджър.
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Това е невъзможно, освен ако не са му взели 1100 само за труд
Само екрана струва към 800$ и още към 400-450$ беше компютърът (МК3)

Само екрана струва към 800$ и още към 400-450$ беше компютърът (МК3)

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- plevenskiq_
- Потребител
-
Значи тук при мен има монитор само за 450 евро. и мк3 за още 250 евро! И това казват че е добра цена! Имайки предвид че е и втора ръка! Не вярвам за 1100 лева да монтираш всичко!
Te Gusta Conducir?

- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
май е въпрос на търсене... и аз знам за човек, който си е сложил всичко за малко повече от 1000 лв. Даже преди 2-3 дни се шокирах, че един човек си е намерил екрана за 200 лв. и въпреки че не очаквал да тръгне, се оказало че всичко си му работило екстра 

let the BMW be with you
- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Re: Относно навигационна система за BMW Е46
Dan40 написа:Здравейте Колеги,
Какво значи кракнат ТВ тунер?
Аз съм с голяма навигация но нямам тунер и бих изкал да си сложа. Какви са вариантите?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
val написа:май е въпрос на търсене... и аз знам за човек, който си е сложил всичко за малко повече от 1000 лв. Даже преди 2-3 дни се шокирах, че един човек си е намерил екрана за 200 лв. и въпреки че не очаквал да тръгне, се оказало че всичко си му работило екстра
май е въпрос на търсене... на подходящото наркоманче !!!

ето така се слага в Е39

не бих разчитал на наркомани за това. каквото не искаш хората да ти напрявят не го прави и ти. Интересно ми е има ли щатска оферта за тези компоненти. Цялата история че на мене навигация в БГ не ми трябва просто искам да си сложа свясно CD и да разкарам смотаната касетка. Гледах за свесни касетофони спрях се на Alpine ама не ме кефи как не се връзва с интериора. А и голямата навигация стои супер елегантно.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
ами тогава по темата да ти кажа, че за 1000 лв няма кой да ти сложи оригиналната навигация с големия монитор и минимум МК3 компютър. Ще ти трябват поне 1000 EUR !!!
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
то идеята явно е да се сложи големия монитор в ролята на ЦД
Не е ясно дали ще функционира обаче само като ЦД или ще трябва да се върже цялата сиситема
ЧеГевара - браво за снимката с монтажа ! Доста показателно е колко е работата по монтажа
За 1 седмица става ли като хората

ЧеГевара - браво за снимката с монтажа ! Доста показателно е колко е работата по монтажа

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
V-max написа:то идеята явно е да се сложи големия монитор в ролята на ЦД![]()
Не е ясно дали ще функционира обаче само като ЦД или ще трябва да се върже цялата сиситема
ЧеГевара - браво за снимката с монтажа ! Доста показателно е колко е работата по монтажаЗа 1 седмица става ли като хората
![]()
ако ще слага само мониторчето (за красота), то ще е смешно ....
иначе горните снимки не са от мойта кола, но показват колко усилие требеа за да се сложи ОРИГИНАЛНА навигация. Пича горе е успял за 2 дена.
1000 евро си е цифра. Имам някой познати които ходят през седмица до германия /откъдето си докарах и мойта хубавица/ та мога да ги офертирам да се ослушват за системата. Само че трябва да знам от какви точно компоненти се състои тя. Ако някой ги знае с точност моля помогнете. Пък ако стане работата ще почерпя то е ясно 

Значи понеже и аз се бях засилил да правя същата манипулация мога да ти дам доста информация за нужните елементи и цена която е най ниската която съм срещал в ибей и други места като се има в предвид че съм си купил половината от нужните части и казвам реални цени:
1.Въпростният дисплеи 16/9 с диск (купих го от ибей)-480 евро
2.Компютър"CD МК3" или "DVD МК4" (аз си купих МК4 за 420 евро от ибей) а МК3 струва около 300 евро
3.Радиомодул който управлява цялата система "ВМ54" (не сам го купил все още) струва около 350-400 евро в ибей
4.ТВ тунер (и него не съм го купил) между 200-300 евро всичко е до късмет на самия търг до колко ще стигне
5.Конзолата с пепелника и стойка за климатроника вместо джоб -72лв. в дарукар (поръчах я и за 3 дена дойде)
6.ЦД ченджър (купих го от една обява във вестника за 350 лв.) в ибей между 150-250 евро
7.Окабеляване което е комплект за навигацията 16/9 около 200 евро (аз го взех за 180 от ибей)
8.Конзолите които държат цялата система в багажника около 70 евро пак в ибей (аз ги взех в една морга за 200лв. преебах се ама....).
И за работа си приготви към 500 лв. тук в България че сам е трудно да се справиш понеже трябва малко преправяне на някои букси и захранване до багажника понеже ако не ти е оригинална системата захранването ти е отпред в касетофона и също от там ти тръгват кабелите за колоните а при навигацията кабелите за колоните тръгват от радиомодулът който седи в багажника.Това е най грубо пътят по който трябжа да минеш , сам си прави сметката дали си заслужава.Който ти казва различни цени от това му кажи да си гледа работата.А и ти имаш интернет и може да провериш всичко.Аз съм тръгнал по този път и сега ни напред ни назад като започне набутването и отказване няма
1.Въпростният дисплеи 16/9 с диск (купих го от ибей)-480 евро
2.Компютър"CD МК3" или "DVD МК4" (аз си купих МК4 за 420 евро от ибей) а МК3 струва около 300 евро
3.Радиомодул който управлява цялата система "ВМ54" (не сам го купил все още) струва около 350-400 евро в ибей
4.ТВ тунер (и него не съм го купил) между 200-300 евро всичко е до късмет на самия търг до колко ще стигне
5.Конзолата с пепелника и стойка за климатроника вместо джоб -72лв. в дарукар (поръчах я и за 3 дена дойде)
6.ЦД ченджър (купих го от една обява във вестника за 350 лв.) в ибей между 150-250 евро
7.Окабеляване което е комплект за навигацията 16/9 около 200 евро (аз го взех за 180 от ибей)
8.Конзолите които държат цялата система в багажника около 70 евро пак в ибей (аз ги взех в една морга за 200лв. преебах се ама....).
И за работа си приготви към 500 лв. тук в България че сам е трудно да се справиш понеже трябва малко преправяне на някои букси и захранване до багажника понеже ако не ти е оригинална системата захранването ти е отпред в касетофона и също от там ти тръгват кабелите за колоните а при навигацията кабелите за колоните тръгват от радиомодулът който седи в багажника.Това е най грубо пътят по който трябжа да минеш , сам си прави сметката дали си заслужава.Който ти казва различни цени от това му кажи да си гледа работата.А и ти имаш интернет и може да провериш всичко.Аз съм тръгнал по този път и сега ни напред ни назад като започне набутването и отказване няма

- Lino_Velev
- кандидат ентусиаст
-
Т.е. по твойте сметки около 4000 лв.
Доста солено
Аз по-скоро не бих се захванал, при положение че още дори нямаме карти за България.
Дано ги пуснат скоро.
Някой знае ли колко е струвала екстрата фарбрично като се купува нова кола? Питам от любопитство.
Дали някой от тези комопоненти нямат неоригинални алтернативи?
До колкото си спомням преди време бях виждал афтърмаркет тъч скриин дисплей за Е46. Нещо такова може да се окаже по подходящо и дори по евтино и готино за нуждите на Dan40
Доста солено

Аз по-скоро не бих се захванал, при положение че още дори нямаме карти за България.

Дано ги пуснат скоро.
Някой знае ли колко е струвала екстрата фарбрично като се купува нова кола? Питам от любопитство.
Дали някой от тези комопоненти нямат неоригинални алтернативи?
До колкото си спомням преди време бях виждал афтърмаркет тъч скриин дисплей за Е46. Нещо такова може да се окаже по подходящо и дори по евтино и готино за нуждите на Dan40
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Lino_Velev написа:Аз по-скоро не бих се захванал, при положение че още дори нямаме карти за България.![]()
Дано ги пуснат скоро.
Има карта вече за източна европа и България

http://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/bmw-ne ... garia.html
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3