Много силен пушек 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Много силен пушек 520i
Колеги, мой приятел, който има 520i M52 има проблем с пушенето. Отидох да видя и ето какво се получава. При студен или загрял двигател пуши, като дизел ( без да преувеличавам) Пушека е много гъст, особено при форсиране. Черно-синкав и мирише силно на масло. На място, като работи също пуши видимо но по-малко. Ето какво е правил. Сменил е свещите, сменил е гумичките на клапаните и разлика няма. Мерил е компресията и са му казали че е 14 на всички цилиндри. Двигателя недуха от никъде, нито от пръчката за маслото нито от капачката. Няма детонации, работи, като часовник. Има тяга върви, пали от четвърт оборот. Каза че долива около 4 литра масло за 10000 км. Някакви идеи? Моята също при високи обороти припушва за малко но при него е все едно икарус на един милион киломeтра 

Последна промяна redex на 12 Юни 2008, 5:22, променена общо 1 път
The Power is Nothing Without Control It!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
за 10 000 км НЕ съм долял масло 520 края на 97-ма М52, кажи му на тоя приятел нов двигател или основен ремонт на двигател
как може да доливаш 4л. на 10 000 км и да очакваш да не пушки
как може да доливаш 4л. на 10 000 км и да очакваш да не пушки

Re: Много силен пушек 520i
освен че гори масло ако е черен значи че мотора работи богато, и ако харчи и повече трябва да се отиде на диагностика да се види дебитомера дали е читав
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Според мен са му заминали сегментите и уви е за основен ремонт.Колата ще върви добре още малко и ще се скапе отраз.Дано съм лош пророк,но съм го виждал това нещо на един форд.Абсолютно идентични проблеми. 

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2