относно повдигането одзад

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

относно повдигането одзад

Мнение от палара » 06 Юни 2008, 20:11

Здравеите колеги иска да споделя свас едно тестване при повдигането на колата си одзад купих си гумени тампони за повдигане които бяха 3см момчето което ми ги продаде каза че много ги били пробвали и били доволни от тях но както и да е сложих ги аз на колата повдигна се стана супер стоика покарах я една седмица и се получи едно леко претропване от зад но не беше само това като постскочи на някоя по голяма дупка взе да се чува зрав удар на прожинота все едно ще изкочи продалжих до я карам но проблемите не свършиха до тук при първият пороен дъш като влезна вода между тампоните и амортисьора се получи страшно скърцане станах като 124 мерцедес след дъш при тях ставаше така тогава започнах разгобяването на ново свалих амортисьора и отидах при един стругар( наш колега беше писал че са му били направили метални втулки )тои ме прати да търся дебелостена траба за материал ,намерих такава с размер 102по22отази траба ми врътнаха така наречините метални подлошки но тях ги направих 2,5см височина сложих ги на на колата и вече трета седмица ги карам без да имам никав проблем колата си вози както преди да и ги сложа много съм доволен такаче ако някои реши да си повдига бавареца нека да не се занимава с гумени щорутии това е моито мнение и наблюдение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 06 Юни 2008, 20:35

Абсолютно вярно- и аз съм с метални подложки отзад, и нямам никакви проблеми :D
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от палара » 06 Юни 2008, 21:52

ktv написа:Абсолютно вярно- и аз съм с метални подложки отзад, и нямам никакви проблеми :D
точно от теп колега бях чувал за тези метални подлошкки много ми помогно савета ти иначе сега щах да си скърцам :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 06 Юни 2008, 21:58

и при мен от няколко дни рано сутрин като тръгвам го има отзад това скърцане но,мисля,че нямам подложки предполагам е тампон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Юни 2008, 22:29

И аз бях пускал такава тема и то доста отдавна. След дълго умуване и различни съвети резнах една навивка от предните пружини ---разликата е около 2 см надолу ---стана точно както исках ... возията се промени към малко по-твърдо с около 10 процента, по -стабилна ми се струва . Доволен съм. Последните две снимки в галерията ми . Даже ми се струва , че някак си отзад се е повдигнала лекичко.

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 07 Юни 2008, 6:31

Както каза колегата клинтан66, има и друг подход за решаването на проблема. Даже неговия е по- сполучлив, но след като свикнах с вдигнатата визия на колата, вече не съжалявам. Има си и добри страни- по- трудно е да я удариш отдолу при лошите пътни настилки :( и като стабилност не се усеща разлика :D .

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 07 Юни 2008, 9:03

я кажете какви точно детайли изработвате (размери) и къде точно се слагат?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 34

Мнение от 200cm » 07 Юни 2008, 12:28

това определено ме заинтригува, обачи не разбрах каде се слагат тези втулки :uups:
Обичам Родината, Мразя Държавата

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 07 Юни 2008, 13:08

Това по- скоро са едни шайби и се слагат отгоре, между пружината и купето, за да се вдигне колата от пътя и подобри стойката и, когато е провиснала отзад. За размерите не мога да кажа нищо- сложи ги майстора и повече не съм питал. Ще взема да я снимам и ще пусна снимки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от палара » 07 Юни 2008, 16:01

200cm написа:това определено ме заинтригува, обачи не разбрах каде се слагат тези втулки :uups:
както каза колегата ktv тези подлошки се слагат върхо амортисьора върхо тях се слагат прожините ислед това горната капачка ,като се зглобят се поставят на колата и хоп готово вече е леко повдигната отзад но за размерите наи добре стругара които ви ги прави да ги вземе от самият амортисьор и ги прави по него така ще станат наи добре

оптимист-неверник
Аватар

Мнение от ktv » 07 Юни 2008, 16:10

Дано някой не е почнал да ги слага :mhihi: Грешка- отгоре ми сменяха тампоните, а отдолу са тия шаиби :uups: Сега ще пусна снимки на самата шайба и на колата преди, и след повдигането.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от палара » 07 Юни 2008, 16:21

ktv написа:Дано някой не е почнал да ги слага :mhihi: Грешка- отгоре ми сменяха тампоните, а отдолу са тия шаиби :uups: Сега ще пусна снимки на самата шайба и на колата преди, и след повдигането.
моите са по апсолютно същия начин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 07 Юни 2008, 18:58

Колеги нали има чупка където ляга пружината :?: и като се сложи тази шайба къде ляга пружината :?: има ли направено място или не :?: :help: и ляга ли пружината на цялата шаиба или една част от нея стои повдигнана :?: ако някой има нека прати снимка на самата шаиба щото и аз искам да я повдигна отзад :?: :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 07 Юни 2008, 19:10

kumo82 написа:Колеги нали има чупка където ляга пружината :?: и като се сложи тази шайба къде ляга пружината :?: има ли направено място или не :?: :help: и ляга ли пружината на цялата шаиба или една част от нея стои повдигнана :?: ако някой има нека прати снимка на самата шаиба щото и аз искам да я повдигна отзад :?: :help: :help: :help:
задните май нямат чупка , а са изравнени

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 07 Юни 2008, 19:39

klintan66 написа:
kumo82 написа:Колеги нали има чупка където ляга пружината :?: и като се сложи тази шайба къде ляга пружината :?: има ли направено място или не :?: :help: и ляга ли пружината на цялата шаиба или една част от нея стои повдигнана :?: ако някой има нека прати снимка на самата шаиба щото и аз искам да я повдигна отзад :?: :help: :help: :help:
задните май нямат чупка , а са изравнени

:yes:

а закво ги вдигате бре :roll:
Изображение

Следваща

Назад към E34