Относно борд компютрите при Е39!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Относно борд компютрите при Е39!?

Мнение от mad_presley » 16 Май 2008, 19:59

Колеги, днес останах озадачен!
Все си мислех, че съм с малкия борд, като този Изображение

Да обаче, никога не е светила количката и си мислех, че проблема е я в някоя крушка, я в нещо друго по таблото.
Днес реших да разглобя таблото, за да видя защо така и :shock: То въобще няма нарисувана кола на черното фолио, както и липсват каквито и да е крушки отзад.
С две думи, установих че колата няма никакъв борд компютър (не знаех, че съществуват такива Е39-ки :mhihi: )

Сега въпросът ми е, ако взема цяло табло, което е с малък борд (такова със светещата количка) и го сложа на моята кола, ще работи ли и какви ще са ми показанията на километража :?: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 16 Май 2008, 20:56

С километража не смятам, че ще имаш проблем. По-скоро проблема ще е ако нямаш кабел дето се връзва към таблото за да ти индикира че имаш изгоряла крушка или отворена врата. Но нека все пак някой който се е сблъсквал с проблема да се изкаже, мойто е само теория ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Re: Относно борд компютрите при Е39!?

Мнение от i4koo » 16 Май 2008, 21:10

mad_presley написа:Колеги, днес останах озадачен!
Все си мислех, че съм с малкия борд, като този Изображение.Да обаче, никога не е светила количката и си мислех, че проблема е я в някоя крушка, я в нещо друго по таблото.
Днес реших да разглобя таблото, за да видя защо така и :shock: То въобще няма нарисувана кола на черното фолио, както и липсват каквито и да е крушки отзад.
С две думи, установих че колата няма никакъв борд компютър (не знаех, че съществуват такива Е39-ки :mhihi: )

Сега въпросът ми е, ако взема цяло табло, което е с малък борд (такова със светещата количка) и го сложа на моята кола, ще работи ли и какви ще са ми показанията на километража :?:
:help: :help: :help: :help:
Споко колега ,много сме като теб,като няма количка че не може да върви колата ли :mhihi: и аз отначало се чудех и дразнех но вече ми мина ,не ти трябва да разглабяш табло за това според мен :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 16 Май 2008, 21:17

Тц, ще го сменя аз, ама ми трябва информация, дали ще стана само със смяна на таблото :mhihi:
Първо ме интересува, какви ще са показанията на изминатите километри, като на старото ми или каквито са на новото.
Другото което е, гледам че отзад няма разлика в буксите м/у тези, които нимат борд и като моето:
Табло с количка отпред
Изображение

Табло с количка отзад
Изображение

Значи, няма допълнителни букси, остава да разберем, дали има допълнителни кабели.

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 17 Май 2008, 0:04

Пич ако искаш аз нямам нищо против да свалиме мойто табло и да го пробваме на твойта кола. Ще ми е интересно, а и ще се радвам да помогна и тогава ще се разбере кое и как. Ако имаш желание за този експеримент ми драсни едно ЛС, но след понеделник че няма да съм в софия ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 17 Май 2008, 0:44

@bmwmania, нямаш си напредстава, как ме радват отзивчиви хора като теб Изображение Сигурно, защото вече са голяма рядкост.
Благодаря ти за предложението и бих се възползвал, но сме малко далечко един от друг, има няма 470км :D

Знам една морга във Варна, където със сигурност има 3 бими и утре ако ми остане време, ще пробвам и ще кажа дали всичко е толкова лесно, както си мисля или ще си карам, както съм карал до сега 8)

Ама като се сетя, как си карам с изгорели крушки отзад, докато се намери някой дами каже...силно се надявам да стане по лесния начин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 17 Май 2008, 1:43

разглабя се лесно трябва ти евреиска звезда Т4и кръстата отверка, отзад малкия борд е с 2 букси а големия с 3. ти с колко букси си или незнаеш? ако си с две може и да пробваш според мен ще стане, от лубопитство там където трябва да свети колата е празно така разбрах .. а от дясно на него температурата показва ли? на пръчката за мигачите няма ли бутонче БК? . пиши по темата после да знаеме дали работата е само плъг енд плеи

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Относно борд компютрите при Е39!?

Мнение от shpeki » 17 Май 2008, 1:43

mad_presley написа:Колеги, днес останах озадачен!
Все си мислех, че съм с малкия борд, като този Изображение.....

А големия борд какво представлява. Съжалявам за офтопика :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 17 Май 2008, 1:58

slav4o1 написа:разглабя се лесно трябва ти евреиска звезда Т4и кръстата отверка, отзад малкия борд е с 2 букси а големия с 3. ти с колко букси си или незнаеш? ако си с две може и да пробваш според мен ще стане, от лубопитство там където трябва да свети колата е празно така разбрах .. а от дясно на него температурата показва ли? на пръчката за мигачите няма ли бутонче БК? . пиши по темата после да знаеме дали работата е само плъг енд плеи

Колега, не четеш първия пост, ама ти прощавам, все пак е 2ч :mhihi:
Аз го разглобих, знам как се разглобява, проблемът е, че при мен няма никакъв борд компютър.Иначе, таблото ми е 1:1 с това от поста ми по-горе, но няма борд комп.Въпросът е, дали ако сложа само табло с бор ком, ще работи или трябват някакви други интервенции.

shpeki написа:А големия борд какво представлява. Съжалявам за офтопика :(

Малък борд:
Изображение

Голям борд:
Изображение

Моят е същия, като малкия, но липсва ей тая количка, дето ти показва изгорели крушки, водата за чистачките, отворена врата и не знам още какво Изображение.При мен там е просто едно черно фолио и зад него няма диоди или крушки.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 17 Май 2008, 3:49

има още 1 вариант - борд компа да ти е на дисплеа на касетофона

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 17 Май 2008, 5:12

абе да ти кажа колега, маи не е само таблото .. защото ..!
като докарах колата, имах изгоряла крушка на стопа заден десен .. смених крушката и пак свети задна десна :shock: бре добре че ми каза някои колега от форума да смена и тази крушка на средния стоп .. та работата заспа ..! и после се уплаших - паля колата и нито ШУМ, нито тая картинка с колата ми се появява и викам оплесках работата :mhihi:
а при мен беше като запалиш колата и се чува един ШУМ като званец ! /ако имаш нещо изгоряло/ ( Ако си гледал БУМЕР 1 при паленето на крадената 7-ца за първи път ще чуеш този шум) .. .. или ако тръгнеш на отворен багажник или врата /което ми е ставало/ и почва да пилка от някъде .. ама не вярвам да е от таблото ,като че ли идва от колоните :roll: и не знам дали нещо модол не трябва за тая шукариика
иначе колегата bmwmania е готин тип и го чакаме скоро да се похвали ..тои си знае :P
пустата количка
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 17 Май 2008, 9:32

Шума е от зумер, не е от колоните. Дрънка само ако имаш нещо нередно или си забравил я фарове я врата и т.н. :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 17 Май 2008, 17:36

asasin18 написа:има още 1 вариант - борд компа да ти е на дисплеа на касетофона

това не е ли само при Е34 и надолу. при Е39 борда да ти е там не съм виждал. иначе мад пресли другите работи си ги показва така ли , колко е средния разход скорост колко км остават с бензина в резервоара?.. ами пробваи да видим далище стане може и да работи ама ме съмнява защото ако няма комп те закакво да слагат датчици на вратите на водата за чистачките , пробваи де,

иначе БМВ-Е39 > на мен ми пищи само когато темп е под 4 градуса и като отворя вратата с пуснати фарове/габарити , при отворен багажник/врата не издава звук :roll: странно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shpeki » 17 Май 2008, 18:54

mad_presley написа:Малък борд:
Изображение

Голям борд:
Изображение

Моят е същия, като малкия, но липсва ей тая количка, дето ти показва изгорели крушки, водата за чистачките, отворена врата и не знам още какво Изображение.При мен там е просто едно черно фолио и зад него няма диоди или крушки.

Разбрах, мерси за инфото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 17 Май 2008, 23:30

slav4o1 написа:това не е ли само при Е34 и надолу.

Изображение

това на доллния ред е борд комп :winky:

Следваща

Назад към E39