ГРОЗНО заграяване - 525TDS А !??????????????????
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
ГРОЗНО заграяване - 525TDS А !??????????????????
Колеги, днеска пътувах в провинцията, на един дълъг баир ме засече някакъв е..н пернишки голф и почти спрях, карах на автопилот със 140км.
След като се прибра дадох газ за да си дойда пак на 140, но като стигна 130 ... и няколко, само ръмжеше и не поемаше
... погледнах веднага температурата и стрелката беше на следващото деление след средата на топломера !!!
Веднага отпуснах газта и намалих, но не спрях а изчках да се охлади двигатела в движение ... стрелката не влезна в червеното, но ме притеснява, че като я изпържа примерно на дълго изкачване гоня 120 - 140 около 30 секунди и тръгва смело пак натам ... и колата не иска да поема, ръмжи но не качва скоростта !!! Като се охлади си действа нормално ... Помагайте !
Виското, водната помпа, термостата, ремъците, маслото и антифриза са сменяни лятото на 2007-ма !!! Направо онемях и съм притеснен !!!
Penchev ... спасявай ме брат ...
След като се прибра дадох газ за да си дойда пак на 140, но като стигна 130 ... и няколко, само ръмжеше и не поемаше

Виското, водната помпа, термостата, ремъците, маслото и антифриза са сменяни лятото на 2007-ма !!! Направо онемях и съм притеснен !!!

Последна промяна E34PSH на 10 Мар 2008, 0:37, променена общо 2 пъти
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Леле иска ми се да ти дам съвет ,но с ТДС-ите не съм запознат
на някой от останалите колеги с М51 не се ли е случвало такова нещо
Георги Пенчев

на някой от останалите колеги с М51 не се ли е случвало такова нещо

Георги Пенчев
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: ГРОЗНО заграяване - 525TDS А !??????????????????
E34PSH написа:Колеги, днеска пътувах в провинцията, на един дълъг баир ме засече някакъв е..н пернишки голф и почти спрях, карах на автопилот със 140км.
След като се прибра дадох газ за да си дойда пак на 140, но като стигна 130 ... и няколко, само ръмжеше и не поемаше... погледнах веднага температурата и стрелката беше на следващото деление след средата на топломера !!!
Веднага отпуснах газта и намалих, но не спрях а изчках да се охлади двигатела в движение ... стрелката не влезна в червеното, но ме притеснява, че като я изпържа примерно на дълго изкачване гоня 120 - 140 около 30 секунди и тръгва смело пак натам ... и колата не иска да поема, ръмжи но не качва скоростта !!! Като се охлади си действа нормално ... Помагайте !
Колега,виското, водната помпа, термостата може да ги погледнеж още един път,измий си радиаторите от вътре на вън и ако имаш климатик виж дали работи втора степен на вентилатора на кондензатора.
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
E34PSH написа:Май Дино, ако се мерне ... ще може да вземе отношение ... надявам се
Ема бе

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:... ако имаш климатик виж дали работи втора степен на вентилатора на кондензатора.
Имам двузонов климатроник ... но това което ме съветваш просто незнам как и какво значи, обясни ми по-простичко, като за мен

Дино, днеска ще сменя въпросния термостат ... ще долея течност, ако е изхвърлила колата при прегряването и ще измия радиаторите както ме съветвате и двамата ... обаче мене ме съмнява дали не е духнала гарнитурата на кратуната или самата кратуна, маслото си е чисто черно, погледнах го след това, но ...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
E34PSH написа:zvetiko написа:... ако имаш климатик виж дали работи втора степен на вентилатора на кондензатора.
Имам двузонов климатроник ... но това което ме съветваш просто незнам как и какво значи, обясни ми по-простичко, като за мен
Дино, днеска ще сменя въпросния термостат ... ще долея течност, ако е изхвърлила колата при прегряването и ще измия радиаторите както ме съветвате и двамата ... обаче мене ме съмнява дали не е духнала гарнитурата на кратуната или самата кратуна, маслото си е чисто черно, погледнах го след това, но ...
Дино ,при условията ,които описва колегата ,сигурно и виското е от значение.

Колега,махаш казанчето за вода на чистачките и там ще видиш дехидрататора на еър кандишана,отгоре има два куплунга,вадиш ги и ги даваш на късо,един по един, с парче проводник-не си спомням точно коя букса беше за втората степен,но ако всичко е наред като дадеш накъсо една от буксите трябва да чуеш как почва да фучи втората степен на вентилатора.
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:Колега,махаш казанчето за вода на чистачките и там ще видиш дехидрататора на еър кандишана,отгоре има два куплунга,вадиш ги и ги даваш на късо,един по един, с парче проводник-не си спомням точно коя букса беше за втората степен,но ако всичко е наред като дадеш накъсо една от буксите трябва да чуеш как почва да фучи втората степен на вентилатора.
И какво трябва да ми покаже това ... има ли общо с охлаждането на двигателя?
Водната помпа ми е Италиянска с пластмасова перка черен бакелит за 520 ... тия в сервиза не намериха за 525 ТДС с метална перка и ми сложиха такава ... да сменям и нея ли

Може ли да е и от виското ...? Може ли да е заминало за няма и година ползване, то поне е оригинално ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
zvetiko написа:E34PSH написа:zvetiko написа:... ако имаш климатик виж дали работи втора степен на вентилатора на кондензатора.
Дино ,при условията ,които описва колегата ,сигурно и виското е от значение.Може и водната помпа да превърта,ако не е метална.
Колега,махаш казанчето за вода на чистачките и там ще видиш дехидрататора на еър кандишана,отгоре има два куплунга,вадиш ги и ги даваш на късо,един по един, с парче проводник-не си спомням точно коя букса беше за втората степен,но ако всичко е наред като дадеш накъсо една от буксите трябва да чуеш как почва да фучи втората степен на вентилатора.
Много ме съмнява виското да ти помага при скорост от 130км/ч

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:zvetiko написа:E34PSH написа:zvetiko написа:... ако имаш климатик виж дали работи втора степен на вентилатора на кондензатора.
Дино ,при условията ,които описва колегата ,сигурно и виското е от значение.Може и водната помпа да превърта,ако не е метална.
Много ме съмнява виското да ти помага при скорост от 130км/чКолега мощай тоя помпа и термостата и си ток
И промивка на радиаторите задължително
Дино ,той се е движил с 130 км/ч ,но почти е спрял и тогава е загрял.
Колегата помпата наистина я махай-срува 65 лв. на Бош на Хладилника.
И какво трябва да ми покаже това ... има ли общо с охлаждането на двигателя?
Има много общо-когато двигателя почне да прегрява се включва и помага на виското.На мойта кола ,без втора степен ,през лятото ,в задръстване почва да мърда стрелката нагоре.
Колега, почни от нещата ,които са без пари-измий радиаторите ,виж дали работи втората степен на вентилатора,после отиди към смяна на термостат, водна помпа.А дали виското е наред го провери с навит вестник-при добре загрят двигател се опитай да спреш перката.Има и една друга възможност за твоя случай-да имаш котлен камък и радиатора да е задръстен от вътре.
zvetiko написа:... измий си радиаторите от вътре на вън и ако имаш климатик виж дали работи втора степен на вентилатора на кондензатора.
Колега наистина измий радиаторите. Виж какво става между тях

И ако ги миеш внимавай със силата на струята, много лесно се крувят ламелите

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
ето така се прави ! ако я беше прегрял и изкривил или спукал глава всички пак щяха да скочат срещу ТДС-са а проблема е съвсем другаде ! браво на такива като теб които сменят с нови части 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
E34PSH написа:Проблема е решен ... беше ми запушен радиатора и го смених с нов! Всичко заспа ....
Е чак след половин година ли го направи.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2