SOS Няма Газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

SOS Няма Газ

Мнение от sashev » 23 Фев 2008, 18:39

Здравеите приятели :D . Много пъти сте ми помагали . Сега очаквам същото от вас . ;) Моята колица последно време ми върти едни номера . В какво се състои проблема :

Когато карам нормално няма проблем . В един момент примерно съм на 4-та скорост и отнема газта после вече не може да се подаде газ . Трябва да натисна съединителя да паднат оборотите на мотора и тогава всичко се оправя и така като отнема изчезва . Колата ми е 525 TDS моля ви помогнете . От какво може да изчезва газта

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Re: SOS Няма Газ

Мнение от stambo_81dg » 23 Фев 2008, 18:42

sashev написа:Здравеите приятели :D . Много пъти сте ми помагали . Сега очаквам същото от вас . ;) Моята колица последно време ми върти едни номера . В какво се състои проблема :

Когато карам нормално няма проблем . В един момент примерно съм на 4-та скорост и отнема газта после вече не може да се подаде газ . Трябва да натисна съединителя да паднат оборотите на мотора и тогава всичко се оправя и така като отнема изчезва . Колата ми е 525 TDS моля ви помогнете . От какво може да изчезва газта

темпомат (автопилот) има ли?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sashev » 23 Фев 2008, 21:52

няма автопилот

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 23 Фев 2008, 21:58

И аз съм така от доста време:)Само като се слезе на предавка,иначе все едно няма никой,а колега между другото като припомпиш няколко пъти ей така педала като почне да прави виж дали се оправя,при мен действа и забележи кога почва да го прави и сподели при мен става тогава когато ми светне лампата за свещите и се почва еднонямане все едно на педал под краката за газта
Сори за офтопика:))Успех Дано да се разбере че и аз съм силно заинтересован,,
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sashev » 24 Фев 2008, 11:15

при мен не светва лампата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 24 Фев 2008, 19:30

Явно проблемите на 3-мата ни са еднакви с разликата че при мен работата вече се прецака.Питам-този индуктивен датчик на маховика(не ми се е разкачил)може ли той нещо да се е прецакал?Колега Wenzy ти сменял ли си го и какви пари е?4-та дюза ми е на 15000км чисто нова и тя не е разкачена,2 пъти на различни места са ми диагностирали плочката на ГНП и ми казват че всичко е ОК-възможно ли е да не са я засекли на момента и само да се залъгвам че е ОК.То е ясно че като ми свети лампата за впръскване гориво не и отива на колата,ама каква е причината е въпроса :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 24 Фев 2008, 19:34

Имаш ЛС прочети го внимателно
Може да е плочката - четеца да не контактува с пистите - спира да чете
Датчика на маховика даваше съпротивление(по памет - 1300+)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 24 Фев 2008, 19:43

Нямам ЛС колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 27 Фев 2008, 21:22

Значи при мен проблема май се оказа плочка на ГНП гориво отива до него а след ГНП няма нищо???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 01 Мар 2008, 13:57

Колеги кажете си мнението-при един приятел пак с ТДС даваме контакт и двамата неговото ГНП издава едно църкане както и клапана а при мен само клапана (неговия ТДС е Ок) кажете че започваме да сваляме плочката,в нея ли е причината ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 01 Мар 2008, 14:20

Писал съм за вероятните причини в темата "Датчик колянов вал М51"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 05 Мар 2008, 20:01

Колеги свалих я плочката на ГНП-то намерих човек който много уверено ми говорише че ги поправя ама аз от четеното в форума изобщо не му вярвам :mhihi: както и дае ще я видим тая работа ако не ще мислим друг вариант нова ли незнам и аз,допитах се до 2-3 майстори казаха ми че новите и те не са стока по добре било 2-ра ръка,така и така разглобена свалихме и дюзите за преглед.Ще ви държа в течение с нещата че не сме малко с тези плочки и най вече дано човека наистина знае какво прави!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Мар 2008, 17:09

dango написа:Колеги свалих я плочката на ГНП-то намерих човек който много уверено ми говорише че ги поправя ама аз от четеното в форума изобщо не му вярвам :mhihi: както и дае ще я видим тая работа ако не ще мислим друг вариант нова ли незнам и аз,допитах се до 2-3 майстори казаха ми че новите и те не са стока по добре било 2-ра ръка,така и така разглобена свалихме и дюзите за преглед.Ще ви държа в течение с нещата че не сме малко с тези плочки и най вече дано човека наистина знае какво прави!!!

Данго, братче какво става?Някакъв развой има ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 07 Мар 2008, 18:01

Ами,вчера ми я върна човека вика няма и нищо на плочката само където леко е позацапана всичко и било Ок проблема не бил от нея !!! Почистил я отвътре каза и на мен да я почистя отвън.Иначе дюзите имали много леко отклонение ама вече са в норма и те и така... до неделя трябва да сме я сглобили и същия майстор идва да търси проблема на място.Това е то проблема имах си го от време на време ама иначе се радвам че нацяло изгасна колата,поне по лесно ще се открие причината и занапред ще ми е по спокойно за бъдещи номерца :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 07 Мар 2008, 19:21

Радвам се за теб.
Не е плочка, не е дюзи - на дианостиката пишеше ли ти нещо на компютъра (ако си ходил)?
Умни глави, изкажете се може ли проблема да е в DDE :?:

Ако е в DDE има лесно решение - един приетел с Мерцедес 290ТД му се скапа компютъра и му искаха дебела зелена пачка :shock: - той си реши проблема като си сложи чип - хем вдигна мощността, хем мина тънко - 500
лв. ;)

Все пак, бургазлийче като я сглобиш тествай и споделе впечатления :D

Следваща

Назад към E34