SOS Няма Газ
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
SOS Няма Газ
Здравеите приятели
. Много пъти сте ми помагали . Сега очаквам същото от вас .
Моята колица последно време ми върти едни номера . В какво се състои проблема :
Когато карам нормално няма проблем . В един момент примерно съм на 4-та скорост и отнема газта после вече не може да се подаде газ . Трябва да натисна съединителя да паднат оборотите на мотора и тогава всичко се оправя и така като отнема изчезва . Колата ми е 525 TDS моля ви помогнете . От какво може да изчезва газта

Когато карам нормално няма проблем . В един момент примерно съм на 4-та скорост и отнема газта после вече не може да се подаде газ . Трябва да натисна съединителя да паднат оборотите на мотора и тогава всичко се оправя и така като отнема изчезва . Колата ми е 525 TDS моля ви помогнете . От какво може да изчезва газта
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: SOS Няма Газ
sashev написа:Здравеите приятели. Много пъти сте ми помагали . Сега очаквам същото от вас .
Моята колица последно време ми върти едни номера . В какво се състои проблема :
темпомат (автопилот) има ли?
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
И аз съм така от доста време:)Само като се слезе на предавка,иначе все едно няма никой,а колега между другото като припомпиш няколко пъти ей така педала като почне да прави виж дали се оправя,при мен действа и забележи кога почва да го прави и сподели при мен става тогава когато ми светне лампата за свещите и се почва еднонямане все едно на педал под краката за газта
Сори за офтопика:))Успех Дано да се разбере че и аз съм силно заинтересован,,
Сори за офтопика:))Успех Дано да се разбере че и аз съм силно заинтересован,,
Явно проблемите на 3-мата ни са еднакви с разликата че при мен работата вече се прецака.Питам-този индуктивен датчик на маховика(не ми се е разкачил)може ли той нещо да се е прецакал?Колега Wenzy ти сменял ли си го и какви пари е?4-та дюза ми е на 15000км чисто нова и тя не е разкачена,2 пъти на различни места са ми диагностирали плочката на ГНП и ми казват че всичко е ОК-възможно ли е да не са я засекли на момента и само да се залъгвам че е ОК.То е ясно че като ми свети лампата за впръскване гориво не и отива на колата,ама каква е причината е въпроса 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Имаш ЛС прочети го внимателно
Може да е плочката - четеца да не контактува с пистите - спира да чете
Датчика на маховика даваше съпротивление(по памет - 1300+)
Може да е плочката - четеца да не контактува с пистите - спира да чете
Датчика на маховика даваше съпротивление(по памет - 1300+)
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Колеги свалих я плочката на ГНП-то намерих човек който много уверено ми говорише че ги поправя ама аз от четеното в форума изобщо не му вярвам
както и дае ще я видим тая работа ако не ще мислим друг вариант нова ли незнам и аз,допитах се до 2-3 майстори казаха ми че новите и те не са стока по добре било 2-ра ръка,така и така разглобена свалихме и дюзите за преглед.Ще ви държа в течение с нещата че не сме малко с тези плочки и най вече дано човека наистина знае какво прави!!!

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
dango написа:Колеги свалих я плочката на ГНП-то намерих човек който много уверено ми говорише че ги поправя ама аз от четеното в форума изобщо не му вярвамкакто и дае ще я видим тая работа ако не ще мислим друг вариант нова ли незнам и аз,допитах се до 2-3 майстори казаха ми че новите и те не са стока по добре било 2-ра ръка,така и така разглобена свалихме и дюзите за преглед.Ще ви държа в течение с нещата че не сме малко с тези плочки и най вече дано човека наистина знае какво прави!!!
Данго, братче какво става?Някакъв развой има ли?
Ами,вчера ми я върна човека вика няма и нищо на плочката само където леко е позацапана всичко и било Ок проблема не бил от нея !!! Почистил я отвътре каза и на мен да я почистя отвън.Иначе дюзите имали много леко отклонение ама вече са в норма и те и така... до неделя трябва да сме я сглобили и същия майстор идва да търси проблема на място.Това е то проблема имах си го от време на време ама иначе се радвам че нацяло изгасна колата,поне по лесно ще се открие причината и занапред ще ми е по спокойно за бъдещи номерца 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Радвам се за теб.
Не е плочка, не е дюзи - на дианостиката пишеше ли ти нещо на компютъра (ако си ходил)?
Умни глави, изкажете се може ли проблема да е в DDE
Ако е в DDE има лесно решение - един приетел с Мерцедес 290ТД му се скапа компютъра и му искаха дебела зелена пачка
- той си реши проблема като си сложи чип - хем вдигна мощността, хем мина тънко - 500
лв.
Все пак, бургазлийче като я сглобиш тествай и споделе впечатления
Не е плочка, не е дюзи - на дианостиката пишеше ли ти нещо на компютъра (ако си ходил)?
Умни глави, изкажете се може ли проблема да е в DDE

Ако е в DDE има лесно решение - един приетел с Мерцедес 290ТД му се скапа компютъра и му искаха дебела зелена пачка

лв.

Все пак, бургазлийче като я сглобиш тествай и споделе впечатления

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3