Съвет за покупка на Е39 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
Съвет за покупка на Е39 530d
Е39-ките са ми на сърце горе-долу от момента, в който се появиха на бял свят през '96-та. След фейслифта от началото на хилядолетието и в комбинация с М-пакетите вече бях тотално убеден, че тая кола е правена за мен. Като изключим Е38, за мен това са от най-красивите автомобили правени изобщо някога ("красиви", 'щото другото само си идва с марката
). Всеки път като видя по улиците и се обръщам след нея. Ама всеки път.
Карам 34'ка 520i вече 6 години, а съм болен по БМВ от ... абе май е генетично това
На колата вече и годинките си и тежат (1989 производство) и километърчетата не са малко (230к), но най-вече мерака за пустата 39-ка са причината да реша да сменям.
И такааа, след няколко-годишно суетене, чудене, маене, неколкократно събиране и последващо похарчване на пари и най-вече неспираща страст и любов към въпросния автомобил реших купвам! И като ще е гарга да е от (почти) най-рошавите. Тоест Е39 530d на малко години и прилични километри - под 100,000. По мойте критерии си е почти нова кола.
Та стана ясно, че ще се купува. След кратък оглед на мобиле.де и количеството камъни необходимо за целта стана ясно - до към 23000 евро-камичета. Стана ясно и че и кръвнина ще има (акциз). Много, ама... абе точно в тоя форум няма смисъл да обяснявам си мисля.
Относно транспорта имам доверен човек там, който ще уреди каквото има за уреждане колата да стигне до мен, а като алтернатива един уикенд хващам самолета и се прибирам с "дзверо".
Набелязах няколко примерни екземпляра :
Има и дурги, разбира се, но мисля тези дават добра представа за къде съм тръгнал.
Идеалният интериор си го предствям така - с "алуминиевите" апликации.
Естествено не закъсняха и въпросите:
- Автоматик или ръчни скорости ? Карам в София, баш по задръстванията по около 1000 км на месец градско и още по около 300-500 по магистралите. По книжка автоматика харчи малко повече и в двата "режима", но разхода определно не е водещ фактор, макар и да е фактор. Притеснява ме подръжката. Със сервизите за автоматици разбирам от темите, че положението не е много розово, също така. За мен ще е новост - карал съм автоматик (но не БМВ), колкото да се каже че съм карал - около 200 км градско и да, за задръствания е велика работа. Много удобно. Стептроник не съм пипал. Ще ми се колегите, които карат (такива) автоматици да кажат мнения против автоматика, а тези с ръчните скорости да дадат аргументите си против ръчните скорости. Както са казали хората не питай старило, питай патило.
- Относно този интериор някой може ли да сподели мнение. На мен ми се струва почти оранжев и кичозен, ама разни хора ме убеждат, че на живо бил много приятен цвят.
- Понеже не на едно място видях дискусии за размера на колелата, а доста от колите са с 17-ки или 18-ки, да мисля ли да се пазарят на място по-малки колела или както пише "карай си я както ти харесва" ? Само да уточня, че "паралелките", ако така се наричат, са "Джантите" за мен и за е39 !
- До скоро мислех, че М-пакета е само "оптичен", но научих, че и амортисьорите са други. Наплашиха ме с изказазвания от рода на "Недей в никой случай - 700 кинта на амортисьор, а и по наще пътища е неизбежно да не ги поломиш. И возията ти става прекалено твърда !". До колко да го смятам за вярно и по-важно за проблем ?
- Кое е едното нещо, което бихте казали (освен "честито") на човек , който сменя :
(а) от бензинов мотор на (по-голям) дизелов такъв
(б) от ръчна на (потенциално) автоматична скоростна кутия
(в) от е34 на е39
Е, хайде. Благодаря на всички отзовали се предварително. Па ако някой реши да показва даже и каже "Ела да врътнеш едно кръгче на живо, да я усетиш мойта" изобщо няма да се обидя.
И дай Боже, в скоро време да мога да се хваля и аз с Красавицата.

Карам 34'ка 520i вече 6 години, а съм болен по БМВ от ... абе май е генетично това

И такааа, след няколко-годишно суетене, чудене, маене, неколкократно събиране и последващо похарчване на пари и най-вече неспираща страст и любов към въпросния автомобил реших купвам! И като ще е гарга да е от (почти) най-рошавите. Тоест Е39 530d на малко години и прилични километри - под 100,000. По мойте критерии си е почти нова кола.
Та стана ясно, че ще се купува. След кратък оглед на мобиле.де и количеството камъни необходимо за целта стана ясно - до към 23000 евро-камичета. Стана ясно и че и кръвнина ще има (акциз). Много, ама... абе точно в тоя форум няма смисъл да обяснявам си мисля.

Набелязах няколко примерни екземпляра :
Има и дурги, разбира се, но мисля тези дават добра представа за къде съм тръгнал.
Идеалният интериор си го предствям така - с "алуминиевите" апликации.
Естествено не закъсняха и въпросите:
- Автоматик или ръчни скорости ? Карам в София, баш по задръстванията по около 1000 км на месец градско и още по около 300-500 по магистралите. По книжка автоматика харчи малко повече и в двата "режима", но разхода определно не е водещ фактор, макар и да е фактор. Притеснява ме подръжката. Със сервизите за автоматици разбирам от темите, че положението не е много розово, също така. За мен ще е новост - карал съм автоматик (но не БМВ), колкото да се каже че съм карал - около 200 км градско и да, за задръствания е велика работа. Много удобно. Стептроник не съм пипал. Ще ми се колегите, които карат (такива) автоматици да кажат мнения против автоматика, а тези с ръчните скорости да дадат аргументите си против ръчните скорости. Както са казали хората не питай старило, питай патило.
- Относно този интериор някой може ли да сподели мнение. На мен ми се струва почти оранжев и кичозен, ама разни хора ме убеждат, че на живо бил много приятен цвят.
- Понеже не на едно място видях дискусии за размера на колелата, а доста от колите са с 17-ки или 18-ки, да мисля ли да се пазарят на място по-малки колела или както пише "карай си я както ти харесва" ? Само да уточня, че "паралелките", ако така се наричат, са "Джантите" за мен и за е39 !

- До скоро мислех, че М-пакета е само "оптичен", но научих, че и амортисьорите са други. Наплашиха ме с изказазвания от рода на "Недей в никой случай - 700 кинта на амортисьор, а и по наще пътища е неизбежно да не ги поломиш. И возията ти става прекалено твърда !". До колко да го смятам за вярно и по-важно за проблем ?
- Кое е едното нещо, което бихте казали (освен "честито") на човек , който сменя :
(а) от бензинов мотор на (по-голям) дизелов такъв
(б) от ръчна на (потенциално) автоматична скоростна кутия
(в) от е34 на е39

Е, хайде. Благодаря на всички отзовали се предварително. Па ако някой реши да показва даже и каже "Ела да врътнеш едно кръгче на живо, да я усетиш мойта" изобщо няма да се обидя.

И дай Боже, в скоро време да мога да се хваля и аз с Красавицата.
Последна промяна jailbreaker на 10 Фев 2008, 20:11, променена общо 1 път
Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
познат си взе 530д с пълен оригинален М-пакет ,03 година кожа ксенони всички екстри без навигация е колицата и трябва да ти кажа че няма такава кола сега съм болен и само гледам 5ци в мобилетата а доскоро освен 3ка друго БМВ не исках .. остава да склоня жената за 5ица 

- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
Е60-ките са ми прекалено авангардни на дизайн от една страна и мисля, че за тия пари ще е от годините, когато още имат детски болести (те май още ги имат). А и никога няма да е със същото ниво на оборудване.
И на последно място - е*ахти, не съм я мислил тая кола толкова години, за да взема друга на края

И на последно място - е*ахти, не съм я мислил тая кола толкова години, за да взема друга на края

Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Аз мога да се изкажа против ръчните скорости. С изключение на това, че карам кола а с единия крак ходя пеш, ми се налага и да сменям маховик заради демпфера. Нов е около 1300-1500 лв., съединител 400-500 и труд незнам колко и то кво стана.. Нестига че неприятна скоростна кутия ами и толкова разходи. Автоматика ако се счупи поне знаеш за какво си даваш парите.
ПП. Един познат си продаде 530д само че 2001г. за 30000лв с всички екстри без теглич и м пакет
и беше перфектна.
ПП. Един познат си продаде 530д само че 2001г. за 30000лв с всички екстри без теглич и м пакет

- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
Воденичаров написа:ПП. Един познат си продаде 530д само че 2001г. за 30000лв с всички екстри без теглич и м пакети беше перфектна.
е твоя човек да ми се беше обадил преди да продава, ский колко пара щеше да спести, ама това не е по темата....

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
И аз мога да се изкажа против ръчните скорости. С такива съм. Предпочитам много автоматика, но засега не ми достигнаха средствата да си взема читав автоматик. Говоря от чисто лични предпочитания - някак си характера на колата прави ръчните скорости досадни и ненужни
Наистина съществува сериозен проблем с маховика на колите на повечко годинки и километри - около 150к
Иначе поздравления за избора. Перфектния вариянт - кола мечта, щом ти е по възможностите. Направо ще се родиш след е34-ката с м20

Иначе поздравления за избора. Перфектния вариянт - кола мечта, щом ти е по възможностите. Направо ще се родиш след е34-ката с м20

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
При мен проблема с маховика не е толкова сериозен все още, но все някога ще го сменя. Ако беше автомат най много да ми изчезне задната и да трябва пак около 2000лв да дам за да я оправя.
А колега на теб щом повече ти харесва е38 що не си вземеш 730д или 740д?
А колега на теб щом повече ти харесва е38 що не си вземеш 730д или 740д?
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
1. Това си е шосеен крайцер. Не се виждам в град като София и най-вече трафик като тукашния.
2. Миришат ми чорапите за такава кола.
2. Миришат ми чорапите за такава кола.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
i4koo написа:Колега-5 номер

колега, карам едно таквоз от няколко месеца,ама комби.Стептроника е изключителна екстра,все пак ръчните ти дават малко по-голяма динамика.На този двигател и с автоматик подфърча, така, че това да не те притеснява.В ниските обороти дизела има едно леко замисляне.
Светлия салон за мен е нещо много красиво.Ако не ти е късно, другия weekend заповядай за кръгче
Светлия салон за мен е нещо много красиво.Ако не ти е късно, другия weekend заповядай за кръгче

Колега jailbreaker ти верно си луднал по този автомобил
. Не са ли много тези парици за Е39? Освен това ще имаш и акцииз не по-малко от 4970 лева (поне аз за моята платих толкова). От там задължително след два месеца ще имаш по окачването обслужване и стандартните нещица филтри ,масла и т.н. По добре Е60(мое мнение). За обслужване мога да ти напиша легенди , не че моето е кошница ама като караш поддържаш. Малии тя става златна бре човек. Не искам да те разубедя в никакъв случай. Решението си е твое.

Опитът , както и импотентността идват с годините!!!
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4