кожен салон-поддръжка?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

кожен салон-поддръжка?

Мнение от Ахил » 14 Яну 2008, 22:33

колеги как се грижите за своите кожени салони на колите си?
Кое е по-хубаво от шведската тройка?БАВАРСКАТА тройка:)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 14 Яну 2008, 22:39

Пробвал съм какви ли не спрейове и пасти и май, че най-добре става в чиста водица и кърпа "микрофибър" - добре изцедена !
Особено за лятото когато са отворени стъклата и е пълно с прахоляк и боклуци е идеално.
Така си чистя и тавана и колонките, че съм върл пушач и за един сезон става като в кебапчийница

И пак казавм - почти суха кърпата :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 14 Яну 2008, 23:46

Ако кожата ти е захабена някъде и искаш да я освежиш, отиваш до аптеката и купуваш Дефламол, това е паста за изгаряния, към 3лв е. Втриваш я в износената кожа, изчакваш малко да изсъхне(да знаеш че ако втриеш повечко може да съхне 2-3 дни не е ненормално :mhihi: ) и се радваш на супер кожа. Това е стар номер на кожарите и сарачите, пробвал съм го на кожени якета, изхабено и съсипано яке с туба дефламол за 6 месеца изглежда като ново.
П.С. става въпрос за по тъмни цветове(кафяво, черно), как ще се отрази на светли тонове не мога да ти кажа :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от SkyWalker » 15 Яну 2008, 13:09

nsbob написа:Ако кожата ти е захабена някъде и искаш да я освежиш, отиваш до аптеката и купуваш Дефламол, това е паста за изгаряния, към 3лв е. Втриваш я в износената кожа, изчакваш малко да изсъхне(да знаеш че ако втриеш повечко може да съхне 2-3 дни не е ненормално :mhihi: ) и се радваш на супер кожа. Това е стар номер на кожарите и сарачите, пробвал съм го на кожени якета, изхабено и съсипано яке с туба дефламол за 6 месеца изглежда като ново.
П.С. става въпрос за по тъмни цветове(кафяво, черно), как ще се отрази на светли тонове не мога да ти кажа :mhihi:

Ей това е съвет :mhihi:

После може да сложите специализиран препарат за полиране/запечатване на ЕСТЕСТВЕНАТА кожа. Има го и на БМВ и на VW и май е еднакъв.

Внимание: продуктите за гладка и за релефна кожа са РАЗЛИЧНИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mariovj » 15 Яну 2008, 13:19

nsbob написа:Ако кожата ти е захабена някъде и искаш да я освежиш, отиваш до аптеката и купуваш Дефламол, това е паста за изгаряния, към 3лв е. Втриваш я в износената кожа, изчакваш малко да изсъхне(да знаеш че ако втриеш повечко може да съхне 2-3 дни не е ненормално :mhihi: ) и се радваш на супер кожа. Това е стар номер на кожарите и сарачите, пробвал съм го на кожени якета, изхабено и съсипано яке с туба дефламол за 6 месеца изглежда като ново.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Яну 2008, 13:31

a това изпробвано ли е върху салон на кола, хайде някой ако има преки впечатления да сподели. Много ще съм благодарен. :uups: :uups: :uups:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 15 Яну 2008, 13:35

А Дефламола на изкуствена кожа върши ли работа :)
Изображение
Деба тия дърти кочини!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 15 Яну 2008, 16:12

Doberman_vas написа:a това изпробвано ли е върху салон на кола, хайде някой ако има преки впечатления да сподели. Много ще съм благодарен. :uups: :uups: :uups:

Изпробвано е баце ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Яну 2008, 17:06

GVT написа:
Doberman_vas написа:a това изпробвано ли е върху салон на кола, хайде някой ако има преки впечатления да сподели. Много ще съм благодарен. :uups: :uups: :uups:

Изпробвано е баце ;)

супер, още в събота ще духаме, че да изсъхне по-бързо :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 16 Яну 2008, 1:03

Моят е бежов кожен салон и яко се боядисва от дънки и други дрехи... писна ми... с кво да го чистя
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 16 Яну 2008, 3:49

Не бързайте да ми отговаряте :) Благодаря :)
Изображение
Деба тия дърти кочини!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 16 Яну 2008, 10:54

Сега ти видях въпроса Ozir1S, и да ти кажа, не съм сигурен но силно се съмнявам да става за изк кожа. Просто нейните пори няма да поемат дефламола, не вярвам да го абсорбират изобщо, и няма да има ефект.
Лично непроверено мнение :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 16 Яну 2008, 11:35

nsbob написа:Сега ти видях въпроса Ozir1S, и да ти кажа, не съм сигурен но силно се съмнявам да става за изк кожа. Просто нейните пори няма да поемат дефламола, не вярвам да го абсорбират изобщо, и няма да има ефект.
Лично непроверено мнение :D

Мерси :) Аз обаче ще пробвам и ще пиша резултата какъв е :) Най-много да си скапа кожата на седалките :mhihi:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 16 Яну 2008, 12:33

еи това ме накефи, като се стопли малко ще тичам и азе до аптеката за постинори :mhihi: :mhihi: :mhihi:
щом е помогнало на други начи и на мене ще ми свърши работа ;)
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

Назад към E36