една споделена история

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

една споделена история

Мнение от Vasko » 04 Яну 2008, 22:11

Колеги, първо искам да Ви се извиня ако това, което искам да споделя с Вас не е за тук,но болката ми в душата е толкова огромна, че аз искам да е излея някъде и затова започвам да пиша, а на който не му харесва може да не чете.
03.01.2008 година - ден като всички останали с тази разлика ,че е денят , в който цялата ни страна осъмна блокирана от снегове и преспи .Денят, в който стана ясно,че всичките онези институции ,на който им плащаме чрез винетките си не им пука за нас -изоставят ни в моменти, в който трябава да разчитаме на тях! И така всичко започна с най-обикновенно пътуване на 03.01.2008 година.
Аз често пътувам по този маршрут от Пловдив до Царево ,но снощното би всякакви рекорди . Пътувах ...16 часа ! Пътувах с летни гуми , но колата се държеше добре по заледените пътища и нито веднъж не ме подведе !Първо в 11.30 на обяд се качих на магистралата от Пловдив за Стара загора,която въобще не беше почистена. Имах чуството ,че карам по лунен пейзаж- толкова много лед имаше по нея, а това уж се води първокласен път... След това спирам на Нова Загора на ОМВ-то и гледам там някаква полицейска кола и ги питам ''отворена ли е петолъчката''? , а ония ми вика, че дежурството му било свършило и не било негова работа да знае .. -как нямах една скрита камера да го снимам . Поемам аз към Сливен и малко преди Сливен на наклоните ..опашка -някакъв ТИР се обърнал и запушил пътя.. Хайде пак се връщай в Нова Загора и оттам през едни села, едни пътища за да стигна до Ямбол ,но никъде не спирам , защото спра ли не мога да тръгна после .. В един момент стигам село Кермен и оттам нататък се оказа,че не може да се мине,защото имало заседнали автомобили по пътя ..Оттам пак се пуснах към Николаево за да излезна на главният път Сливен -Бургас ... Бях избегнал поне този наклон ,по който се беше обърнал ТИР-а....И в този момент ,в който държава, институции , ръководни органи от който зависеше почистването на пътя ни изоставиха нас -хората,от който им зависят заплатите, който си плащаме редовно данъците и винетките , радио ''Хоризонт'' се превърна в координатор между слушателите и включваше обаждания на пътуващи по този маршрут с предложения за избиране на обходни маршрути за движение. .. Добирам се аз най-после до Петолъчката и какво мислите виждам - сложили две табели,че пътя затворен , една полицейска кола там обаче обърната в посока обратна на движението, а полицаите пият кафе отсреща в ОМВ-то и само на някакви си 50 метра от тях спряли два снегорина и до тях един турски ТИР и единият от шофьорите разнася някакви туби с нафта-вероятно ги продаваше на турският ТИР !!! След като си свършиха работата , двата снегорина поеха в посока Сливен ,но с вдигнати гребла .
На въпроса ми защо не минат тези снегорини да изчистят за да можем ние чакащите там да минем , полицая ми каза,че той не бил отговорен за тях и си имало други институции към който трябвало да се обърнем ..Беше ясно,че трябва да се оправяма сами ! И на всичкото отгоре заместник кмета на област Ямбол даде изявление ,че имало обходен маршрут в посока Ямбол-ГРУДОВО -БУРГАС, който бил изчистен . А нека аз сега да му кажа на този господинчо , че относно почистването на пътя- чистен е рано сутринта ,а сега беше вечер просто около него има гора и това го е предпазило от навявания -така се избягна да лъсне поредната му гнусна лъжа. Както и да е..добрах се аз до Ямбол и там на ОМВ-то спрях да пия едно кафе с моета приятелка .Никой не ти дава никаква информация за нищо -всеки пита от другите и сам се оправя кой както може. Разбрах аз ,че може да се мине по един обходен маршрут -Елхово, Грудово-Бургас. За мое голямо учудване се оказа ,че пътя Елхово -Грудово беше перфектно изчистен дори ,което разбира се е похвално След това от Елхово до Грудово ми трябваха близо два часа за да мина този път през гората -обстановката се усложни ,защото заваля обилно а отдолу имаше лед и можете да си представите как се чуствах .. И все пак Бимата не ме подведе и се държеше много добре макар и още веднъж подчертавам ,че съм с летни гуми -където трябваше сваляш на скорост по наклоните, без да подаваш рязко газ........ добрах благополучно до Бургас. Влезнах през Меден рудник и много се очудих ,че този квартал беше много добре изчистен ... След това по магистралата за Созопол .... И тъкмо тръгнах да се изкачвам и някъде на 10 км от Созопол гледам в моето платно някаква странна форма , нещо стой на платното приближам и гледам обърната кола..Спирам аз ,а часът беше около 04.00 и наоколо няма жива душа . Гледам вътре , колата празна -хората са излезнали и все пак звъня аз на Полицията за да съобщя за инцидента ,а оттам се чува едно досадно - вече знаем ,но има и други тъй че тази кола ще чака. Питам се аз -как е възможно такава безотговорност ? Колата е на пътното платно, ако караш по-бързо може и да се блъснеш в нея ....
И най-после в 5.00 часа се прибрах благополучно в Царево ... Като видях колко часа съм пътувал и направо ми стана толкова болно ,а и се чуствах адски уморен .За същото време аз минавах разстоянието от Германия до България, а сега в 21 век когато хората по света с нетърпение очакват да завали сняг и да грабнат ските и да отидат да покарат ,а ние тук винаги когато завали сняг и трябва да мислим ако тръгнем за някъде дали ще пристигнем живи и здрави или няма да заседнем в някоя преспа и да пукнем от студ ! Ей-такива мисли ми минаваха през съзнанието докато си лежах в леглото и на ум си прехвърлях преживяното от деня- мисли и картини на затънали коли , Тирове в преспите, на минаващи снегорини с вдигнати гребла,
на скрили се на топло полицай в някоя бензиностанция с нетърпение чакащи да им свърши дежурството , на мълчанието на управляващите -на тези от който зависи почистването на пътната мрежа - къде бяха те? Защо никой не направи някакво изявление ? Не сложиха карти с обходни маршрути на възловите бензиностанции и хората като минат оттам да се запознаят и сами да решат дали да продължат или да се върнат назад.. Ей-такива въпроси ми се въртяха в главата докато очите ми натежаха и сънят дойде и аз се понесох в царството на Морфей ! Днес се събудих и въпреки това сега докато описвам всичко сякаш пред очите ми отново се случва !!! А как можеше да си спестим всичките тези нерви, всичкото това загубено време, пари ,а да не говорим и за хора който поради това,че имаше непочистени пътища не можаха да отидат там закъдето бяха тръгнали и всичко защото някой не си беше свършил работата !
Последна промяна Vasko на 22 Фев 2008, 22:43, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Яну 2008, 22:56

Ами далаверата преди всичко бате. :evil: Ако тези с вдигнатите гребла бяха ги пуснали нямаше да направят икономия и нямаше да могат да продадат нафтата. Всички са безотговорни щото не са замръквали с почти празен резервоар и окопана кола. Ей за това няма да се оправим никога щото всеки мисли за себе си и не му пука за другите. Аз затова като карам и гледам на всеки да помогна и като спра до някой и му кажа да си свали прозореца той почва да ме гледа така все едно ще му взимам закуската или колата, а аз искам да му кажа, че стопчето не му работи и да си купи крушка. Най-често след моите думи остават като застреляни и се чудят защо съм им го казал това. Само 2 пъти са ми казвали благодаря останалите мълчат. Май трябва на следващия мълчаливко да слезна и да му опуля един зад врата и да му кажа "Благодаря!" Ей как се ядосах на тъпите селяндури. Не казвам селяни, защото селянин за мен не е обида ами е нещо добро и похвално.

Айде със здраве и не забравяйте, че има и други около вас и ДА СИ ПОМАГАМЕ щото друг няма да ни помогне!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 04 Яну 2008, 23:06

Болката пропива думите ти Пич! Това за почистването и за това, че някой не си върши работата е типично по БГ. Ти ако знаеш какво беше и в София, че е 10 булеварда на кръст... ама големите тикви знаят как да взимат и дават концесии, само като дойде време за работа гледат да се преебат един друг.... За съжаление или за радост такъв ни е късмета и който както може тряя да променя тъпата действителност с такава, каквато би трябвало да бъде... А за ченгетата в Нова загора ли беше... ами те са били прости куки - не са били дори ченгета. На мен, след като на съвсем равно не можах да потегля с Опел Вектра ми помогна точно полицай - подбутна ме човека и тръгнах... Има и хора...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Яну 2008, 15:58

много е просто,
спираме да караме с винетки и държавата да го духа,
актовете за винетките ще ги обжалвам до дупка, докато не изтекат и това е
няма спасение, на мен просто колкото повече живея тук толкова повече се отвращавам от хората които просто или им е писнало или ги е страх да излязат и да си кажат заедно мнението пред парламента, на който му е най лесно да обяви бедствено положение и да ни остави всеки сам както може да се оправя
така че дайте да измислим начин да им покажем че няма да дадем и 1 стотинка докато не видим резултати
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 05 Яну 2008, 16:28

Мене ме е яд щото на тръгване към провинцията ми праснаха акт на излизане от София за каране без винетка...Еми кажете ми какво да направя след като не може да си купиш от абсолютно никъде...Нямаше по бензиностанциите винетки...Поне 4-5 обиколих да търся... И на излизане прас Акт ... Ама още повече ме е яд на мене щото тъпата кука ми писа акта и за свидетел писа още по тъпия си колега който дори не излезе от кабинката на Църна Маца...На връщане пък някви тъпи куки се заядоха с мене, че съм бил без фарове...А аз имам навика зиме лете винаги си пускам фарове плюс халогени през деня...Като ми присветна отсреща кола си спрях халогените и си продължих... И оня ме спира... И директно ела с мене в колата... Отивам с него...Оня по пътя ми вика знайш за кво те спрях...Еми за кво може да си изкрънкаш някой лев мизерник такъв... За фарове ме бил спрял...Викам му ти пич сляп ли си?? Фаровете ми са пуснати...Оня вика ми сега що не са ти... И му викам ми нали като си изгася колата трябва да ги изключа бе тапак имам зумер дето пищи... Псувах ги около 10 минути...Ама толкова злобно че няма до къде... И им казах че ше ги скъсам от съдене...Дори ше ги съдя за лъжа и клевета... За пропуснати ползи... Щото закъснявам за спешна работа... И оня се опули малоумника и нищо не ми писа... Каза ми че с това поведение щели сме да се видим и друг път...

Отделно с това ме убиди много това че ми била стара кошница колата що да ме спирал да почерпя... И тогава ми кипна и направо му казах че е най-мизерната тъпа кука в света... Да им е..а майката смотана... Викам му аре ве п..далче тръгни с бахливата астра да ме гониш по пътя нали ми е стара кошница колата... Да е..а боклуците... Като става дума за пари си отварят задниците чак ( повечето от тях ), а ако трябва да свършат нещо се крият като мишоци...

Айде и с много здрави на всички гадни куки и да са живи и здрави майките им....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 05 Яну 2008, 17:06

а някой да знае колко е акта за без винетка, че и мен ме праснаха и то със служебната кочина :evil: да им ...
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 05 Яну 2008, 17:06

И мен ме е яд, ама нищо неможе да се оправи, НИЩО!
Ето днес във в."24 часа" пише, че искат да направят така че когато си без винетка да ти взимат талона и докато не си платиш не ти го връщат!
Както казва един приятел: "Когато държавата тръгне срещу теб, нищо не можеш да направиш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 05 Яну 2008, 19:49

SaSo написа:Мене ме е яд щото на тръгване към провинцията ми праснаха акт на излизане от София за каране без винетка...Еми кажете ми какво да направя след като не може да си купиш от абсолютно никъде...Нямаше по бензиностанциите винетки...Поне 4-5 обиколих да търся... И на излизане прас Акт ... Ама още повече ме е яд на мене щото тъпата кука ми писа акта и за свидетел писа още по тъпия си колега който дори не излезе от кабинката на Църна Маца......

Айде и с много здрави на всички гадни куки и да са живи и здрави майките им....

Чакайте бе колеги, аз доколкото знам винетката е валидна чак до 31.01.2008 година. Как така ще ти пише акт ?Аз също си карам още със старата и да ви кажа след преживяното онзи ден след онова кошмарно пътуване много се замислям дали да си купя нова за тази година!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Яну 2008, 19:55

SaSo написа:Айде и с много здрави на всички гадни куки и да са живи и здрави майките им....

:confused: :( :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 05 Яну 2008, 19:56

Аз нямах годишна... Бях се зарекъл че няма да дам пари за тия скапани пътища .... И тая година ПАК НЯМА ДА ДАМ... Когато държава ми оправя колата от последствията от коловозите върху окачването тогава ше и дам пари за винетка... ( още нищо ми няма от коловозите ама примерно и дупките!!! ) ..... П.далска държава обитаваме м.мка му....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 05 Яну 2008, 19:56

sineok_pi4_ написа: аз доколкото знам винетката е валидна чак до 31.01.2008 година.

само годишните винетки са до края на януари ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 05 Яну 2008, 20:05

Саше недей да говориш за служителите на МВР, щот Венци се ослушва :cop: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 05 Яну 2008, 20:08

Аз вече не въ обичам :mhihi:
Чесно и аз ги ненавиждам тия дето бачкат за рушвет ама заради КАТ-аджиите хората казват мамка им милиционери
Винаги е имало и ще има черни оФци в стадото ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 05 Яну 2008, 20:31

rdvr_burgas написа:Саше недей да говориш за служителите на МВР, щот Венци се ослушва :cop: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да ама Венци никога няма да каже "тая дръта бангия"...Така че е от добрите полицаи ... А и той сигурно ги спира да им огледа БМВтата само на хората не нещо друго .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 05 Яну 2008, 20:44

SaSo написа:
rdvr_burgas написа:Саше недей да говориш за служителите на МВР, щот Венци се ослушва :cop: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да ама Венци никога няма да каже "тая дръта бангия"...Така че е от добрите полицаи ... А и той сигурно ги спира да им огледа БМВтата само на хората не нещо друго .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само да те поправя - той е ДОБРИЯТ полицай :D

Следваща

Назад към E34