Айде да ви питам, умни хора сте ... :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Айде да ви питам, умни хора сте ... :)

Мнение от saywhat| » 24 Дек 2007, 12:50

Абе, няма кой друг да питам, дай поне да е във форум с много мъже, бахти ...

Такааа, случаят е много тежък, един бушон, на който не знам защо, се падат супер много неща в нас, изби един път вечерта, обаче втория вече се разтопи целия ... оттам дадоха фира колоните ми. :confused:

Смених го със съседния, на който се пада един телевизор? :shock:

Интересува ме, що тоя бущон реши да се разтопи ... и слава богу, компютъра е наред!!! :lol:

Та, ако някой знае, къде може да е проблема ... освен, че не знам защо перални, печки, ел. парно, компютър, монитор и колони се падат на него ...

Весели празници и мерси за вниманието! :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Re: Айде да ви питам, умни хора сте ... :)

Мнение от KIARA_G » 24 Дек 2007, 13:16

saywhat| написа:...
Такааа, случаят е много тежък, един бушон, на който не знам защо, се падат супер много неща в нас, изби един път вечерта, обаче втория вече се разтопи целия ... оттам дадоха фира колоните ми. :confused:

Смених го със съседния, на който се пада един телевизор? :shock: ...

Та, ако някой знае, къде може да е проблема ... освен, че не знам защо перални, печки, ел. парно, компютър, монитор и колони се падат на него ...

Весели празници и мерси за вниманието! :lol:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
На 1-я бушон му се падат всички тези неща, най-вероятно защото той е за контактите у вас :mhihi:
Иначе ми стана интересно защо се е разтопил :shock:
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 24 Дек 2007, 13:25

Така е като всеки пипа..иначе проблема е в цялата ти инсталация.Бушона се е разтопил защото някой го е сложил да е мощен да не гори при натоварване.Явно добре сте го натоварили(включени няколко електроуреда в една и съща верига напр.печка+бойлер+готварска печка)за да се разтопи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 24 Дек 2007, 13:36

Прекалено много сте го натоварили

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от saywhat| » 24 Дек 2007, 13:38

Да де, и аз си го извадих тоя извод, ама какво да направя като се пада компютъра, печката, пералнята и още не знам си какво на него ... :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 24 Дек 2007, 13:40

Когато готвиш,няма да включваш бойлера ;)

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 24 Дек 2007, 14:24

Пич просто това ти е предпазителя за усилените контакти и едно време е проектирано че е достатъчно 25 ампера със 4 квадрата проводник за усилени контакти, ама в наши дни вече 25 ампера и 4 квадрата не са много и ти си вземал фешън котлони от тея дето бърже се загряват и си закичил и печката там и парно и всичко и той за туй е думнал! Ти следователно си сложил усилен предпазител който най-вероятно вътре си сложил яката работа жички (средно от един многожичен проводник каъот изваждаш жичките да усилваш предпазителите една се равнява на 6 ампера) и си го предобрил и не е успял да стопи жичките за да прекъсне ама се е напекъл яката работа и се е стопил! Радвай се че не се е стопила някоя спайка и да ти изчезнат контактите щото тогава ще видиш "Коледата невъзможна" :mhihi: :mhihi:

П.С. В панелка живееш нали?
П.С.2. Не си прави такива експерименти че ще трябва после да дириш къде са спайките който от стройтелните войски са ги правили само с клещата и изолирбанда който по онова време е от оня платнения и в момента състоянието му е като на античен пергамент :mhihi:

Успех и не си разваляй празниците!
:P
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Дек 2007, 14:26

хахахахахах
ти не къртиш плочки, ти рушиш сгради :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от saywhat| » 24 Дек 2007, 14:46

Хаххахаха, разби ме, братле, честно!

Не бе, точно т'ва е, че си взехме някакъв 32 ампера бушон, нали най-мощния, ама и той даде фира...иначе нищо не съм си играл по него, аз половината термини дето ги каза, не ги разбирам ... ученик съм :mhihi:

п.с.

Да, в панелка съм! :mhihi:

И пак да кажа, че той единият път проработи вечерта, ама втория се стопи! :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 24 Дек 2007, 14:56

Просто си проследи колко контакти имаш на този бушон и се опитай да ги разделиш на поне два. Така няма да имаш проблеми. Лошото обаче е, че най-вероятно до бушонното табло стига само един проводник, а той се разклонява на многото по разклонителните кутии дето са горе високо, обикновенно над контактите или ключовете за лампите. Та или раздели, лампите на сите стай на един бушон(непрепоръчително) а контактите на 2 или 3(също не препоръчителбно). Най-добре е, да се направи всяка стая на собствен бушон. Защото в една стая имашобикновенно, 1-2 лампи и контакт за печката. А примерно в хола да разделиш всичко на два бушона и в кухнята на 2, щото в тия помещения, имаш най-много консумация. А бойлера го направи на собствен бушон. Играчка работа е, изглежда не възможно, но ако имаш късмета, жиците да са горе-долу поразделени, ще стане доста лесно. ;)

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 24 Дек 2007, 16:16

Бушона служи да ти предпазва уредите а не да не изключва :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от saywhat| » 24 Дек 2007, 17:05

На колоните им нямало нищо, много съм тъп! ХАХАХАХ, добре, един бушон назад, утре ще купя нов и ще внимавам к'во пускам.

п.с.
Нямаме бойлер! :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Дек 2007, 18:39

Бушонът вероятно не е сработил по някаква причина. По принцип при пренатоварване той трябва да изгаря или да се вдига, в лош случай да гърми ако не е обезопасен както трябва.
Извикай ел техник, да ти прегледа токовите кръгове и бушоните.
По принцип не е най - доброто контактите ти да са на един кръг; у нас е така и скоро ще правим промени; бушонът твърде често пада при работа.

Назад към Извън Темата