помощ за гуми рън-флат.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

помощ за гуми рън-флат.....

Мнение от Гост » 24 Окт 2007, 20:25

проблема ми е следният:
искам да взема 16ки за Е60ката и да сложа зимни гуми на тях!
по каталог за Е60 излизат 205 или 215 на 60 на 16 ,че стават да се сложат и намерих и джанти и гуми! казаха ми ,обаче,че щом имам датчици за нивото на гумите трябва да сложа само гуми и размери,които пише на вратата на колата ,а там има размери от 17 нагоре...! рън-флат гумите се мерело не налягането в тях *така поне аз мислех с някакви сензори ,а разстоянието от главината до земята! и така компа отчитал ако има спадната гума! самото меню в компа може да се инициализира и да го пуснеш да провери дали е точно всичко с гумите и казва да караш-ок! сега съм с 245*45*18 -летни и не мога да разбера защо да не мога да сложа 16ки щом ги дават по каталог!
някой знае ли такава ли е системата за мерене при рън-флат,щото аз няма и да сложа рън-флат за зимата и така ли мери нещата или нещо не е наясно моят човек ,дето се консултирах!????

старши ентусиаст
Аватар

Re: помощ за гуми рън-флат.....

Мнение от MaXimal » 24 Окт 2007, 20:38

SKISA написа:проблема ми е следният:
искам да взема 16ки за Е60ката и да сложа зимни гуми на тях!
по каталог за Е60 излизат 205 или 215 на 60 на 16 ,че стават да се сложат и намерих и джанти и гуми! казаха ми ,обаче,че щом имам датчици за нивото на гумите трябва да сложа само гуми и размери,които пише на вратата на колата ,а там има размери от 17 нагоре...! рън-флат гумите се мерело не налягането в тях *така поне аз мислех с някакви сензори ,а разстоянието от главината до земята! и така компа отчитал ако има спадната гума! самото меню в компа може да се инициализира и да го пуснеш да провери дали е точно всичко с гумите и казва да караш-ок! сега съм с 245*45*18 -летни и не мога да разбера защо да не мога да сложа 16ки щом ги дават по каталог!
някой знае ли такава ли е системата за мерене при рън-флат,щото аз няма и да сложа рън-флат за зимата и така ли мери нещата или нещо не е наясно моят човек ,дето се консултирах!????

Няма никаква електроника в гумите или джантите. Гледа оборотите които извършват гумите или нещо такова.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Окт 2007, 20:42

т.е. мога да си сложа 16ки независимо,че не са написани на вратата,но ги има по каталог за Е60!?
и не ставало въпрос за електроника в гумите или джантите,а мерело нивото до земята,което на мен ми се вижда много нереално,щото като рипнеш в дупка или колата е натоварена ,или пък нещо отскочи -би трябвало да отчита ,че има проблем,,щото разстоянието няма как да не се промени!а и колкото да са ниски рън-флатките се си поддават нагоре-надолу!некакси не ми се връзва тая магия ,ма реших да попитам и вас.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 24 Окт 2007, 21:02

SKISA написа:т.е. мога да си сложа 16ки независимо,че не са написани на вратата,но ги има по каталог за Е60!?
и не ставало въпрос за електроника в гумите или джантите,а мерело нивото до земята,което на мен ми се вижда много нереално,щото като рипнеш в дупка или колата е натоварена ,или пък нещо отскочи -би трябвало да отчита ,че има проблем,,щото разстоянието няма как да не се промени!а и колкото да са ниски рън-флатките се си поддават нагоре-надолу!некакси не ми се връзва тая магия ,ма реших да попитам и вас.....

Каквото пише на вратата това може да слагаш. Явно на 525 спирачките са по-големи от на 520.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Окт 2007, 21:03

....мамка му! :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 24 Окт 2007, 21:29

На вратата е написан също така и зимния размер гуми!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Окт 2007, 21:34

бе те са написали цела ода на мъдростта ,ма аз мислех да се напраа на тарикат,ма май нема да стане! има и с колко куфара-колко атмосфери и с колко човека-колко гуми ти требват :mhihi: ,ма тва щото не са ме виждали как разтоварвам на морето като пристигна!!! :mhihi: :uups: само левото крило на гардероба не си взимам,ма тва само некои пъти!!лодка,гребла,мотор,резервоар,колесари,музика,такъми,харпуни,два чифта плавници,топки,мрежи и отгоре в тюлето куфари с багаж за околосветско!!

Потребител
Аватар

Мнение от LiX » 24 Окт 2007, 22:25

MaXimal е прав, ето това което намерих:

http://www.bmw.com/com/en/insights/tech ... cator.html

If the pressure in a tyre drops, the tyre’s radius shrinks and, as a result, the wheel rotation speed rises. TDI uses sensors to monitor the rate at which the wheels rotate and the Anti-lock Braking System, ABS, compares the data for individual wheels.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Окт 2007, 22:29

мдааа....Разбрах начина на действие на джаджата,но не разбрах дали ако сложа джанти ,които не са описани в колата,но ги инциализирам и тръгна-ще имам проблем с тая машинария!Явно ше треа да пробам....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Окт 2007, 23:24

Колега системите за очитане на състоянието на Run Flat гумите е два вида:

Директно - измерване на налягането и
Индиректно - по скоростта на въртене и други датчици по колата ABS, ASC и т.н.

При BMW изглежда е директно с датчик BERU

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/ ... ?techid=44

http://en.wikipedia.org/wiki/Tire_Press ... ing_System

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Окт 2007, 8:00

Индиректно е.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 25 Окт 2007, 9:03

оказа се ,че на вратата има и размер 225/55/16 , а аз бях замислил 205/60/16,защото смятам ,че за зимата е по-удачно по-тясна гума. тва ако направя тая замяна дали ще повлияе на отчитането на налягането заради по-голямата височина на гумата или може да се направи!???

Назад към Извън Темата