Светнаха лампичките на ACS и ABS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Светнаха лампичките на ACS и ABS
Имам следния проблем днеска както си карах и ми светнаха лампичките на ASC-то и ABS-a. Някой има ли идея от какво може да се е получило това нещо и какво е решението? 

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- asasin18
- ентусиаст
-
Днес като я запалих колата и като покарах 1 км, се оправи от самосебе си.
Явно снощи е дало някава грешка.
Явно снощи е дало някава грешка.

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Така беше и при мен , сутрин я палиш няма проблем като покараш 20-тина мин и святка , на диагностика показваше преден ляв датчик след като го сменихме с нов за 384лв. се оказа че не е от него, накрая се оказа компютъра. Тези които с Бош компютър който номера завършва на 001 са били проблемни дано не си този вариант!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Да, така е, някой от датчиците на ABS-a ти е проблемем.
Иди на диагностика, да ти го прочетат кой е!
Успех!
Успех!
Re: Светнаха лампичките на ACS и ABS
Виж си и ситемата за зареждането на акумолатора ако е паднал тока в него доста се изключват автоматично най-големите консуматори на енергия в колата.asasin18 написа:Имам следния проблем днеска както си карах и ми светнаха лампичките на ASC-то и ABS-a. Някой има ли идея от какво може да се е получило това нещо и какво е решението?
- asasin18
- ентусиаст
-
ICE написа:Да, така е, някой от датчиците на ABS-a ти е проблемем.
Успех!
Oказа се кабела на преден десен датчик.
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
При мен светят при пълно навиване на волана на ляво . В сервиза ми казаха ,че е преден десен датчик , но колата е за стенд ... можело и от това да е ... има 2 3 дреболии по окачването за смяна ... във вторник ще докладвам за развитието на проблема ...
Един въпрос към колегата титикака, ти как си оправи проблема с компютъра, смени го с друг или отремонтира стария
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
Колеги, много се плашите от този датчик. В случаят когато ту свети, ту не свети - вариантите са бол, не само най-лошите. При мен вече 2 пъти ми направи проблем.
1'ият път решението беше със 6 лв и 5 минути (ооо колко съм прост) за да пръснат с пароструийката от вътрешната страна на всяка джанта за да падне калта.
2'рият път се оказа, че алтернатора зареждаше половинчато и под 1500 оборота светеше, защото не му стигаше ток.
1'ият път решението беше със 6 лв и 5 минути (ооо колко съм прост) за да пръснат с пароструийката от вътрешната страна на всяка джанта за да падне калта.
2'рият път се оказа, че алтернатора зареждаше половинчато и под 1500 оборота светеше, защото не му стигаше ток.
- thefastest
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.5xi
Проблема с компютъра колега се решава по два начина първият е с закопуването на нов блок АBS на BOSH които си е цифра около 1400лв е нов от магаазина и трябва да се програмира самият модул за твоита кола от някои с подходящата проггама или БМВ сервиз.
Вариант които избрах аз е ремонт на модула с гаранция- http://www.softelektronik.com - сервиза се намира във Варна и момчетата явно си разбират от работата -сваляш модула и им го прашташ по куриер и те ти се обаждат като го получат дали става за ремонт или не в 99% процента могат да го отремонтират за скромната сума от 300лв (това е което ми искаха на мен за модула , но предполагам че на всички ремеонта им е толкова ) на следващият ден имаш ремонтиран модул и след монтирането му всички лампи АБС тракшън изгасват и всичко си работи. Не им правя реклама на момчетат но за мен това е наи добрият варянт за този модул сравнен с покупката на нов , има и колеги които продават въпросният модул втора употреба тук в форума на космически цени от 600 - 800лв . Момчетата от Softelektronik сервиза дават и гаранция за ремонта 6 месеца , по мое мнение това което оправят ще кара поне още 4-5 години че и повече.
Вариант които избрах аз е ремонт на модула с гаранция- http://www.softelektronik.com - сервиза се намира във Варна и момчетата явно си разбират от работата -сваляш модула и им го прашташ по куриер и те ти се обаждат като го получат дали става за ремонт или не в 99% процента могат да го отремонтират за скромната сума от 300лв (това е което ми искаха на мен за модула , но предполагам че на всички ремеонта им е толкова ) на следващият ден имаш ремонтиран модул и след монтирането му всички лампи АБС тракшън изгасват и всичко си работи. Не им правя реклама на момчетат но за мен това е наи добрият варянт за този модул сравнен с покупката на нов , има и колеги които продават въпросният модул втора употреба тук в форума на космически цени от 600 - 800лв . Момчетата от Softelektronik сервиза дават и гаранция за ремонта 6 месеца , по мое мнение това което оправят ще кара поне още 4-5 години че и повече.

- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Не става въпрос за компютър, скъсал си датчик на ABS. Диагностика за да установиш кой е, смяна и готово.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2