Дебитомер ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Дебитомер ?

Мнение от FUNERAL » 27 Юни 2007, 21:24

Здравейте колеги,
вчера колата ме остави на около 100-тина километра от софия и имаше доста ефектно дърпане от Берковица през Петрохан и тн :) както и да е това не е толкова важно.
Проблема е следния. Както си карах се чу някакво гърмене и колата спря да върви. Помислих си, че е от газовата уредба и наистина клапата беше изхвръкнала ( което става често) но след като я сложиш проблема остана. Колата пали и като и подам газ се чува силно пукане от към двигателя или по скоро отдолу под колата. Оборотомера изведнъж отива до края и пак се връща с бърза скорост, без колата да качва обороти тя гасне почти веднага.
Колата е без ламда сонда тя изпадна на връщане от морето преди 2 седмици, така и не ми остана време да се занимая с това а и карам на газ. Според мен пали късно сместта и стават детонаций по тръбите отдоло и добре, че я нама сондата та да има от къде да излезне въздуха :)
ДЕбитомер?
Прескочил ремър и центровка?
Дайте някакви идеи, утре ще я карам на сервиз но искам да съм подготвен.
М40б18 е двигателя.
Благодаря предварително
Изображение

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Дебитомер ?

Мнение от ivoo » 27 Юни 2007, 23:37

Дебитомера 99%. Смени го или пробвай с друг и тогава ходи на сервиз/ ако има смисъл след смяната му де/
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 28 Юни 2007, 0:24

След като кара на газ (ако газовото не е инжекцион) какво общо има дебитомера ?
Лично мое мнение е че работата така като си я говорим е като тото-то може да улучиш джакпота от първия път а може и да сменяш елемет по елемент до като уцелиш
Та дебитомер няма как да е щото не играе в схема с газта
Центровка ??!?!? на кое ?? пак опираме до газта то друго не виждам кво може да се центрова
остава кофти искра породена от проблем с дистрибуторната капачка/палец/кабели или прецакана бубина
прескочил ремък съшо е вероятно но по малко
всичко останало няма нищо общо с нормалното газово при М40
Ако има нещо друго нека някой да ме поправи ;) аз търкалях тоя двигател на газ на една 36-ца година и половина и му научих кътните зъби и наистина за друго не се сещам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FUNERAL » 28 Юни 2007, 12:04

Дебитомера оказва влиание на газ защото в него има една клапа която се отваря и затваря, и ако има някакъв проблем с тази клапа колата не може да работи на газ.
Ако някой има други предложения нека ги сподели :)
Изображение

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: самолет ниско, бавно и сигурно
Детайли за колата: E34 520i 24v

Мнение от Роджър » 28 Юни 2007, 19:23

Бих свалил и огледал внимателно на светло под лупа дистрибуторната капачка и палеца. При най малкото съмнение за пукнатини бих а сменил.
Ако кабелите къв свещите са стари и те могат да правят беля.
Това е по технологията от малко към голямо.
Когато се озовеш на място, където си бил - или си обиколил света, или си се заблудил.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FUNERAL » 28 Юни 2007, 22:05

Така е това е и другият вариянт който мислих, обаче смених капачка и палец преди няколко месеца, това не е гаранция но все пак .... А кабелите и те са за смяна иначе но не са чак в такова плачевно състояние.
Играенето на оборотомера ми е много странно. Рязко отива до края и се връща .....
Изображение

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 28 Юни 2007, 23:11

Странно си е наистина но 1000000% не е дебитомер тва дето го разправяш клапи ала бала няма никакво значение в случая
Просто го откачи и запали и ще се убедиш че пак ще е така а при откачен дебитомер компа взема осреднени стоиности и ше видиш че няма да има разлика

Назад към E36