Агренажна верига?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Агренажна верига?
Вчера като минах през сервиза и пичовете ми казаха, че било време да ми погледнат въпросната верига щото не се знаело двигателя на колко км е (по таблото е на 124 000 км.
) и ако трябва да я сменят.
ОК, ама заедно с ролките и обтегача била 800+ лв. Та въпроса ми е кога се сменя тази врига и как се познава, че е заминала щото пичовете отворят ли двигателя и са я сменили като стой та гледай
, а излишни кинти не ми се дават. 

ОК, ама заедно с ролките и обтегача била 800+ лв. Та въпроса ми е кога се сменя тази врига и как се познава, че е заминала щото пичовете отворят ли двигателя и са я сменили като стой та гледай

не знам кога се сменя , но до сега не съм чул някой да я сменил
на моята пише вече 200 000км и не мисля да я сменям..
мисля че ще си проличи по-нататък кога ще трябва

на моята пише вече 200 000км и не мисля да я сменям..
мисля че ще си проличи по-нататък кога ще трябва
Последна промяна © на 19 Ное 2003, 19:02, променена общо 1 път
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
То веригата не е консуматив ,караш докато се разтрака..моето е на реални 210 000 км ,не е сменяна и не трака
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Re: Агренажна верига?
Dimitar написа:Вчера като минах през сервиза и пичовете ми казаха, че било време да ми погледнат въпросната верига щото не се знаело двигателя на колко км е (по таблото е на 124 000 км.) и ако трябва да я сменят.
ОК, ама заедно с ролките и обтегача била 800+ лв. Та въпроса ми е кога се сменя тази врига и как се познава, че е заминала щото пичовете отворят ли двигателя и са я сменили като стой та гледай, а излишни кинти не ми се дават.
Ти с кой мотор си М40 илии М42

за ремъка занаете след 50 000 на, риск

най-4есто се сменя хидравли4ния успокител 80лв е в дару кар, евентуално се сменят и пластмасовите вода4и, пак не са безбожно скъпи пак в дару
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
hell's angel написа:M43 търкаля - не виждаш ли '94 БМВ 318i
не ми бе6е ясно предполагам 4е има и М40-ки тая година та за това

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Че за мойта ми казаха, че е 70лв... Да няма грешка някаква?
Ей пич т'ва е цена за ремък

Абе из т'ва си мислех, че ако не изкара 250 - 300 х. км. каква е идеята да е верига вместо ремък (освен, че по-трудно се къса

А иначе двигателя работи перфектно - никакви шумове и траканици не се чуват. Според мен де.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Веригата започва да трака когато се разтегне. Вдигни капака на запален мотор, подай газ и пусни. Най-вероятно като успокоява оборотите ще подрънкване или стържене. Разглобява се доста, за да се смени, но става за половин ден в сервиза. На мен ми взеха 70 лв. за труд, веригата на FEBI е 70-80лв, в Дару Кар е 150. Хидравличния обтегач е около 50, в Дару е 90. Хубаво е да се смени и банана - големия плъзгач, който опъва и води веригата. Той е още 70 лв. Има още доста дребна карантия около веригата, заради която сумата стига 800 лв, но според мен с мотор до 300-400к няма нужда да се сменя всичко, а само най-натоварените детайли. Според моя майстор, за да е разтегната веригата, колата е над 200к, за което съм склонен да вярвам, независимо от показанията на километража. А и да не се самозалъгваме - 10-годишно БМВ на 120-130к няма никъде в Европа. Особено в Италия и Германия.
Сори за всички разочаровани, и на моя километраж пишеше 130к като взех 

Never mistake motion for action...
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Lion написа:А и да не се самозалъгваме - 10-годишно БМВ на 120-130к няма никъде в Европа. Особено в Италия и Германия.Сори за всички разочаровани, и на моя километраж пишеше 130к като взех
Има има

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Иво написа:Lion написа:А и да не се самозалъгваме - 10-годишно БМВ на 120-130к няма никъде в Европа. Особено в Италия и Германия.Сори за всички разочаровани, и на моя километраж пишеше 130к като взех
Има имаИ то не 10 годишно, а 13 годишно
И не на 120-130к, ами на 82 000
A сервизна книжка имаш ли ? Знам отговора де :mha: :mha: Сигурно е било на пенсиониран доктор който ходи само на пазар с него и не вдига повече от 60 ,или пък на майка с малко дете която само го кара и взема от детската градина ,и така 14 години :mha: :mha:
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Хайде да предположим, че аз знам повече за колата си отколкото ти
Най-малкото през последните 10 години съм имал възможност да я наблюдавам в гаража всеки ден и някак си съм сигурен в изминатите километри...

- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
Alexi написа: ...
батка, Иво наистина има такава кола:) Въпросното Е30 живее у тях от 10 години, а в момента е на 13. колата е в ПЕРФЕКТНО състояние. баща му я е купил още навремето и я е гледал като писано яйце:) беше перфектна преди да попадне в ръцете на Иво

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3