Турбо с парно от Жигула

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Потребител
Аватар

Турбо с парно от Жигула

Мнение от Berov » 30 Дек 2006, 1:20

Някой чувал ли е за такова нещо и ... как се прави?

Скоро един колега се опита да ми докаже, че е вдигнал мощността на BMW си (318i) с 5 к.с. като сложил парно от Жигула. Възможно ли е това наистина?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 30 Дек 2006, 2:14

Дааааа напълно възможно е.. и аз не вярвях ,че светещите пръскалки дигат коне ама съм се лъжел те дигали 15к.с. :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Re: Турбо с парно от Жигула

Мнение от sonny » 30 Дек 2006, 15:45

Berov написа:Някой чувал ли е за такова нещо и ... как се прави?

Скоро един колега се опита да ми докаже, че е вдигнал мощността на BMW си (318i) с 5 к.с. като сложил парно от Жигула. Възможно ли е това наистина?

За сивата е30ка от надежда ли говориш?

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152

Мнение от Turbo-Lag » 30 Дек 2006, 19:09

Аз имам 3 броя жигулко парно сигурно ще кача 15 коня :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от oettinger112 » 31 Дек 2006, 11:53

Абе кви са тия индивиди? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от sonny » 31 Дек 2006, 13:20

абе вие се ебавате, ама има една е30ка с М10 мотор с карбуратор и вентилаторче в тенджерата и отвява 20ки, па вие се смейте

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 31 Дек 2006, 13:49

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 31 Дек 2006, 16:07

sonny написа:абе вие се ебавате, ама има една е30ка с М10 мотор с карбуратор и вентилаторче в тенджерата и отвява 20ки, па вие се смейте

На това му се вика къстъм мейд ел.суперчарджър. :mhihi:

Миналата година бях чел теми във форума за тия вентилатори или т.н ел.суперчарджъри, някой ако изрови темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, М20В25+
Детайли за колата: Черен

Мнение от Van » 31 Дек 2006, 16:23

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%F2%EE%F0
Чак сега включих, че става въпрос за ел. моторче от отоплението на джигитката, а не за цялото парно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 31 Дек 2006, 16:33

м/у другото и аз съм чувал за такова нещо,специално за моторите с карбуратор,даже рускоте състезателни лади имат такива,само че при тях е плочка над карбуратора дето се монтира(сега не го знам ве4е колко му е голямо деиствието),ама лесно може се напраи и да се пробва :mhihi:

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 08 Яну 2007, 23:48

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Аватар

Мнение от sonny » 09 Яну 2007, 0:03

320iPower написа:м/у другото и аз съм чувал за такова нещо,специално за моторите с карбуратор,даже рускоте състезателни лади имат такива,само че при тях е плочка над карбуратора дето се монтира(сега не го знам ве4е колко му е голямо деиствието),ама лесно може се напраи и да се пробва :mhihi:

На Ладите седи под карбуратора, там е просто едно вентилаторче, което не е ЕЛ. , а просто се звихря т струята влизаща в колектора, оттам се подобрява пълененот и резултата е 10 коня, тая система са я гепибли от Форд, на модела Капри е слагана в началото на производството му

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 09 Яну 2007, 0:36

Хаха ето я нискобюджетната идея за тунинг, която търсех:) Само да мисля какво точно вентилаторче да търся, щото не ми ражда главата как да се майстори това. Иначе новото старо Е30 баща ми каза, че е вече монтирано радиаторче от жигула - сигурно много върви :mhihi: Лошото е, че и водният радиатор е от жига - те тва вече трябва да се смени :uups:
BMW only!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 09 Яну 2007, 18:44

sonny написа:
320iPower написа:м/у другото и аз съм чувал за такова нещо,специално за моторите с карбуратор,даже рускоте състезателни лади имат такива,само че при тях е плочка над карбуратора дето се монтира(сега не го знам ве4е колко му е голямо деиствието),ама лесно може се напраи и да се пробва :mhihi:

На Ладите седи под карбуратора, там е просто едно вентилаторче, което не е ЕЛ. , а просто се звихря т струята влизаща в колектора, оттам се подобрява пълененот и резултата е 10 коня, тая система са я гепибли от Форд, на модела Капри е слагана в началото на производството му

Пак си чул ама не си видял :mhihi: :mhihi: :mhihi: Туй чудо, руското турбо, представлява една плочка дебела 1,5 см. С два отвора точно на мястото на камерите на карбуратора. Там има набити едни перки с месингови втулки в средата(сети се колко време ще издържат). Сега идва най-сладката част от историята :twisted: Тез перчици(дето се имат за турбо) се задвижват от една тръба ф8-10, която идва от изпускателните колектори и влиза в един щуцер, разположен точно между двата отвора за "турбините". Няма такова нещо като калиброван отвор, няма насочване на струята(ако въобще я има такава). Плочката е пробита с бургия и там където е най-тясно свредлото е разкарало и материала на плочката. После са навили някаква резба и са турнали щуцера. А ефектът от таз гъзария е поразителен. Вдига разхода с 2-3 литра, колата върви повече, ама само в съня ти. На всичкото отгоре, понеже повдига карбуратора с има няма 2 сантима, болтовете, които закрепват пластмасата, идваща от филтъра кък карбуратора, правят едни прекрасни бубунки на предния капак. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 09 Яну 2007, 22:15

TheBoss написа:
sonny написа:

Пак си чул ама не си видял :mhihi: :mhihi: :mhihi: Туй чудо, руското турбо, представлява една плочка дебела 1,5 см. С два отвора точно на мястото на камерите на карбуратора. Там има набити едни перки с месингови втулки в средата(сети се колко време ще издържат). Сега идва най-сладката част от историята :twisted: Тез перчици(дето се имат за турбо) се задвижват от една тръба ф8-10, която идва от изпускателните колектори и влиза в един щуцер, разположен точно между двата отвора за "турбините". Няма такова нещо като калиброван отвор, няма насочване на струята(ако въобще я има такава). Плочката е пробита с бургия и там където е най-тясно свредлото е разкарало и материала на плочката. После са навили някаква резба и са турнали щуцера. А ефектът от таз гъзария е поразителен. Вдига разхода с 2-3 литра, колата върви повече, ама само в съня ти. На всичкото отгоре, понеже повдига карбуратора с има няма 2 сантима, болтовете, които закрепват пластмасата, идваща от филтъра кък карбуратора, правят едни прекрасни бубунки на предния капак. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Нтц, бъркаш, тая система се прави на полските фиатчета, там разпробиват на турбината за охлаждането. Тая на лагадюгите е нещо средно между твойто и мойто написано, и си и има ефект. В руския шампионат почти всички караха допреди няколко години с такава работа, тука обаче е забранена.

Следваща

Назад към Tuning