Сонда
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Сонда
Как се отваря сондата в резервуара която е в багажника? Става въпрос за 524тд, свалих капачката но отдолу ми се стори малко по-сложо от колкото ми беше на 324тд и затова ви питам 

BMW never stop's ....
Любо Тодоров
Любо Тодоров
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: Сонда
Не е толкова сложно колега. Отваряш капачето отгоре от към багажника то е на 5-6 рапидки. После развиваш скобите на двата мъркуча и ги дърпаш настрани ама ги запуши с нещо че ще си напълниш багажника с нафта. Махаш и буксата. После развърташ капачката и се отваря дупка към резервоара. И сега най неприятното. Запрятъш ракави и бъркаш вътре. Целият поплавък с помпичката всичко е на една конзола на дъното. Отсрани са две щипки натискаш ги двете едновременно и дърпаш и цялата карантия ти остава в ръцете. Ама си приготви и много парцали да бършеш щото всичко става в нафта. Измиваш се накрая и два дена ти миришат ръцетеMiRaCuLiX написа:Как се отваря сондата в резервуара която е в багажника? Става въпрос за 524тд, свалих капачката но отдолу ми се стори малко по-сложо от колкото ми беше на 324тд и затова ви питам

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
да това е
колегата ти го е обеснил много точно как се сваля, ама ти що не споделиш защо искаш да я сваляш
колегата ти го е обеснил много точно как се сваля, ама ти що не споделиш защо искаш да я сваляш
Много благодаря на slavianko оказа се точно както ми го описа.
Защото под 20л когато ми падне стрелката и колата смуче въздух и гасне ... днес след като го отворих видях че сондата е само наполовина натопена вътре при уж 20л в резервуара и имаше нафта около 5см вътре. Незнам обаче от каде отчно смуче нафтата защото като надуя маркуча балончета излизат от всякаде.има нещо което не е наред но незнам точно кое

Защото под 20л когато ми падне стрелката и колата смуче въздух и гасне ... днес след като го отворих видях че сондата е само наполовина натопена вътре при уж 20л в резервуара и имаше нафта около 5см вътре. Незнам обаче от каде отчно смуче нафтата защото като надуя маркуча балончета излизат от всякаде.има нещо което не е наред но незнам точно кое

BMW never stop's ....
Любо Тодоров
Любо Тодоров
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
ми както славианко ти е обияснил
барка6 ватре има две 6типки стиска6 ги и тя излиза сас нивомера
на мен пак поплавака ми заяжда6е 4е тряа6е да го свалям дда го разтрасквам 4е да се опраи. ама ве4е маи се е опраил от доста време не ми е праил номера
барка6 ватре има две 6типки стиска6 ги и тя излиза сас нивомера
на мен пак поплавака ми заяжда6е 4е тряа6е да го свалям дда го разтрасквам 4е да се опраи. ама ве4е маи се е опраил от доста време не ми е праил номера
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
ми даржат ги само едни жи4ки.
баркаи ватре и около помпата 6те напипа6 те 2-те закоп4ялки
стиска6 ги и ти излиза помпата с поплавака заедно.
не са саединени само те йи4ки ги дарйат
баркаи ватре и около помпата 6те напипа6 те 2-те закоп4ялки
стиска6 ги и ти излиза помпата с поплавака заедно.
не са саединени само те йи4ки ги дарйат
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
имах предвид 4е поплавака и помпата са сварзани само сас те кабел4ета ина4е си излизат заедно
6типките на помпата не ги ли напипа ?
супер лесно е за 1-минута ти я свалям
6типките на помпата не ги ли напипа ?
супер лесно е за 1-минута ти я свалям
незнам обаче до сега ми го правеше номера да смуче въздух като съм около 20те литра а сега ми го направи и на 35 40 ...
незнам вече какво става ... в една тема четох че се случва около 20 литра когато помпата в резервуара е заминала ама при мен става вече и на 40! Освен това някои може ли да ми покаже на снимка как точно изглежда помпата за да не се окаже че си мисля за погрешното нещо ...

BMW never stop's ....
Любо Тодоров
Любо Тодоров
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Помпата се сваля така както е описал колегата stambo_81dg ,снимка ще ти пратя утре.
Виж цедката на помпата да не се е задрастила
Виж цедката на помпата да не се е задрастила
Последна промяна Maverik на 01 Яну 2007, 22:57, променена общо 1 път
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
то няма ко да обарка6 то няма друго там само помпата и поплавака са там. марку4а влиза в нея и кабели влизат в нея.
незнам кво то4но прави6 но е много просто да се извади. като я извади6 има една цедка отдолу.
има ли цедка зна4и е помпата.
може не6то да е пукната или да се е отка4ила от те 6типки и да си ходи наляво надясно.
зна4и тя помпата не работи постоянно. тя само подка4ва гориво и спира. и ве4е гнпто си сму4е та мисля 4е не ти е проблема в помпата
зна4и тряа да се свали мноо ме самнява да не е отка4ена от 6типките
и да се огледа ве4е като е свалена.
и аз имам един 6ибан проблем на мене пак ми вра6та нафтата обратно в резервоара като стои няколко 4аса и после иска вартене да запали и немоа да открия от де сму4и то ваздух .
и преди няколко дни ми напраи един номер 2 пати както си карам и изгасна отворих капака си4ко гледам фред вратнах запали от ко бе6е незнзм
незнам кво то4но прави6 но е много просто да се извади. като я извади6 има една цедка отдолу.
има ли цедка зна4и е помпата.
може не6то да е пукната или да се е отка4ила от те 6типки и да си ходи наляво надясно.
зна4и тя помпата не работи постоянно. тя само подка4ва гориво и спира. и ве4е гнпто си сму4е та мисля 4е не ти е проблема в помпата
зна4и тряа да се свали мноо ме самнява да не е отка4ена от 6типките
и да се огледа ве4е като е свалена.
и аз имам един 6ибан проблем на мене пак ми вра6та нафтата обратно в резервоара като стои няколко 4аса и после иска вартене да запали и немоа да открия от де сму4и то ваздух .
и преди няколко дни ми напраи един номер 2 пати както си карам и изгасна отворих капака си4ко гледам фред вратнах запали от ко бе6е незнзм
Н мен докато карам ми засмуква въздух и гасне и после много трудно пали и не е казано че и ще запали, дори и да запали карам малко и гасне доливам 10 литра и кара. Но тоя проблем прекалява защото преди го правеше на 20 литра сега съм стигнал до 40 ... какъв е варианта като сипя в колата нафта от притока на течност да се отмива малко от мърсотията полепнала върху цедката и после пак да запуши защото онзи ен като разглобявах и махнах поплавъка завъртях на стартера и честито около 1литър в багажника защото не бях вързал маркучето .. или знам ли какво става ам вече главата ми пуши 

BMW never stop's ....
Любо Тодоров
Любо Тодоров
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2